Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:373, Did:0, useCase: 3

Ļebedevs izcīna septīto vietu spīdveja "Grand Prix" posmā

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Ļebedevs izcīna septīto vietu spīdveja "Grand Prix" posmā
Andžejs Ļebedevs. Foto: FIM Speedway Grand Prix

LETA. Latvijas motosportists Andžejs Ļebedevs sestdien Zviedrijā izcīnīja septīto vietu pasaules spīdveja čempionāta jeb "Grand Prix" sezonas piektajā posmā.

Lietus dēļ sacīkšu sākums aizkavējās par nepilnām divām stundām un motosportisti sacentās dubļainā trasē.

Savā pirmajā braucienā Ļebedevs bija labākais startā un turējās līderpozīcijā, taču noslēgumā piekāpās dānim Mikelam Mikelsenam, toties apsteidza trīskārtējo pasaules čempionu poli Bartošu Zmarzliku. Arī savā otrajā braucienā daugavpilietis bija otrais, viņu apsteidzot tikai austrālietim Maksam Frikam.

Savā trešajā braucienā Ļebedevs pēc starta bija trešais, taču apdzina Janu Kvehu, un finišēja tikai aiz brita Daniela Bevlija. Līdzīgs scenārijs arī latvieša nākamajā braucienā - Ļebedevs no trešās vietas apdzina britu Robertu Lambertu un finišā piekāpās tikai polim Šimonam Vozņakam.

Noslēdzošajā pamatsacensību braucienā Ļedevs pa ārmalu ieguva līderpozīciju, ko ciešā cīņā nosargāja. Pēc slovāka Martina Vaculīka kritiena brauciens tika apturēts un tobrīd līderpozīcijā esošais Ļebedevs ieguva trīs punktus.

Noslēdzoties 20 braucieniem, Ļebedevs ar 11 punktiem bija piektajā vietā. No pirmā pusfināla finālam kvalificējās abi austrālieši Friks un Holders, bet otrajā Ļebedevs nepacēlās augstāk par ceturto vietu, finišējot pēc Zmarzlika, Lamberta un poļa Dominika Kubera.

Finālā Zmarzliks spraigā cīņā ar Friku izcīnīja uzvaru, trešais finišēja Lamberts, bet ceturtais - Holders.

Čempionātā kopvērtējuma līderis ar 86 punktiem ir Zmarzliks, 69 un 68 punkti ir Lambertam un Holderam. Ļebedevs ar 32 punktiem ir 12.pozīcijā.

Turpat Molillā pirms tam sacentās SPG4 klases jaunie sportisti, kuri brauc ar 190 kubikcentimetru spēkratiem. Andžejs Smuļkevičs ar astoņiem punktiem ierindojās devītajā vietā 16 braucēju konkurencē, bet uzvaru ar maksimāli iegūtajiem 15 punktiem izcīnīja amerikānis Breidijs Landons.

Ļebedevs meistarsacīkstēs startē ar īpašo ielūgumu. Viņš ir pirmais Latvijas spīdveja braucējs, kurš iekļauts 15 braucēju pamatsastāvā un varēs piedalīties visos posmos.

Šī gada kalendārā iekļauti 11 "Grand Prix" posmi. Rīga uzņems sezonas devīto posmu, kas Biķernieku trasē norisināsies 7.septembrī.

Ļebedevs kā "Grand Prix" 2023.gada sezonas pirmais rezervists startēja sezonas piecos pēdējos "Grand Prix" posmos, ar 30 punktiem ieņemot 16.vietu kopvērtējumā.