Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:373, Did:0, useCase: 3

Puodžukam izcila debija Zviedrijā (labots)

Nauris Mackevičs
Nauris Mackevičs

Puodžukam izcila debija Zviedrijā (labots)
Kjasts Puodžuks
Foto: Viktors Sarvuta, eSports.lv

Lieliski Zviedrijas otrajā spēcīgākajā spīdveja līgā debitējis Latvijas motosportists Kjasts Puodžuks, kurš izcīnīja 13 no 15 iespējamajiem punktiem, kļūstot par pārliecinoši labāko braucēju savā komandā.

Jau iepriekš ziņojām, ka Kjasts Puodžuks pievienojies Zviedrijas "Allsvenskan" spīdveja līgas vājākajai komandai "Getingarna", kas nebija izcīnījusi nevienu uzvaru. Kjasta debija bija paredzēta jau iepriekšējā nedēļā, taču sacīkstes pret "Hammarby" tika pārceltas slikto laikapstākļu dēļ.

Šodien Kjasts beidzot debitēja, pie tam lieliski! Jau savā pirmajā braucienā viņam vajadzēja sacensties ar Martinu Smoļinski (vieta "Grand Prix" kvalifikācijas finālā). Savu darbiņu Kjasts paveica, tiekot pie uzvaras, kas bija pirmā "Getingarna" uzvara šajā vakarā. Arī otrais piegājiens Eiropas junioru vicečempionam bija veiksmīgs, jo atkal izdevās uzvarēt, apsteidzot pazīstamo ukraini Andreju Karpovu.

Trešajā braucienā Puodžukam uzvarēt neizdevās, taču tika iegūta otrā vieta. Par salīdzinošo neveiksmi šajā piegājienā izdevās reabilitēties savā pēdējā braucienā, kurā Kjasts vēlreiz apsteidza Smoļinski, kā arī Pāvelu Hļibu. Puodžuks tika pieteikts arī pēdējam 16. braucienam, kurā ieņēma otro vietu, tādējādi piecu braucienu summā Latvijas spīdvejistam 13 no 15 iespējamajiem punktiem, kas bija labākais rādītājs gan "Getingarna" komandā, gan arī visās sacensībās kopā.

Diemžēl Puodžuka lieliskais sniegums neglāba viņa komandu no kārtējā zaudējuma - 43:53. Tik tuvu uzvarai šosezon "Getingarna" vienība nav bijusi ne reizi. Cerams, ka Latvijas spīdvejists tikpat veiksmīgi nobrauks Polijas 1. spīdveja līgas sacīkstēs pret Pozņanas "PSŽ".

Izmantotie resursi:
speedway.nu

  +3 [+] [-]

, 2009-07-15 00:12, pirms 15 gadiem
uz augstaako liiigu drriz...

     [+] [-]

, 2009-07-15 10:43, pirms 15 gadiem
Malacis zēns...