Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:373, Did:0, useCase: 3

"Lokomotīves" konkurente papildinās ar bijušo "Grand Prix" braucēju

Nauris Mackevičs
Nauris Mackevičs

"Lokomotīves" konkurente papildinās ar bijušo "Grand Prix" braucēju
Tajs Vofindens startēs Polijas 1. spīdveja līgā
Foto: SCANPIX SWEDEN

Ievērojamu pastiprinājumu ieguvusi Polijas 1. spīdveja līgas komanda Gņežno "Start", kas līdz sezonas beigām savā rīcībā ieguvusi vienu no labākajiem jaunajiem pasaules spīdvejistiem Taju Vofindenu.

20 gadus vecais Tajs Vofindens iepriekšējā gadā ieguva wild-card dalībai "Grand Prix" seriāla visos posmos. Dižos brīnumus no jaunā Lielbritānijas spīdvejista un šīs valsts junioru čempiona neviens negaidīja, tomēr daudzi cerēja, ka viņam izdosies nostartēt veiksmīgāk. Galu galā viņam sezonas noslēgumā tikai 49 punkti un 14. vieta (viss liecina par to, ka bijušajam "Lokomotīves" braucējam Artjomam Lagutam debija būs vēl neveiksmīgāka).

Šī sezona Tajam bijusi neizteiksmīga, jo viņš savainoja plecu, pēc kā ilgu laiku nevarēja braukt. Pamazām viņš atgūst formu, taču tikt Ekstralīga kluba "Wlokniarz" pamatsastāvā viņam diezin vai izdotos (šajā klubā labi brauc brāļi Lagutas), tādēļ viņš piekritis līdz sezonas beigām startēt Polijas 1. līgas kluba Gņežno "Start" rindās. Talantīgajam spīdvejistam tā būs iespēja labāk sagatavoties nākamajai sezonai, jo no Gņežno komanda viņu tikai izīrēs no Čenstohovas.

"Start" pēc Vofindena iegādes ievērojami pastiprināsies, jo tādējādi komandā būs pieci augstākās klases braucēji (vēl arī Hžanovskis, Rūds, Bučkovskis, Vats). Uz doto brīdi vienība atrodas ceturtajā pozīcijā, bet automātisko vietu Ekstralīgā iegūs divi labākie klubi. Daugavpils "Lokomotīve" savā trekā šo komandu uzvarēja ar 54:36, bet viesos cīnīsies 3. jūlijā.

Vēl vērts piebilst, ka savainojumu guvis viens no ekstravagantākajiem Polijas spīdvejistiem Adams Skurņickis, kurš daudziem atmiņā palicis ar saviem garajiem matiem, kurus vēl nav bijis iemesls apgriezt (to viņš bija solījis par komplekta savākšanu Ekstralīgā). Pagaidām nav zināms, cik ilgi viņš nevarēs braukt.

Izmantotie resursi:
SportoweFakty.pl

     [+] [-]

, 2011-06-11 02:28, pirms 13 gadiem
Vai nav laiks papildināties arī Loko,jo pavilkt sacensības visas sezonas garumā tikai diviem sportistiem nav pa spēkam un tas ir amorāli pret šiem braucējiem.