Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:373, Did:0, useCase: 3

Spīdveja funkcionārs: "Biķernieku treks būs gatavs šajā nedēļā"

Gatis Druvietis
Gatis Druvietis

Spīdveja funkcionārs: "Biķernieku treks būs gatavs šajā nedēļā"
Biķernieku trase tapšanas stadijā (maija beigas)
Foto: Vladislavs Proškins, F64

16. augustā notiks Biķernieku "Grand Prix" spīdvejā. Šobrīd notiek gatavošanās darbi, lai sacensības varētu noritēt visaugstākajā līmenī. Sarunā ar laikrakstu "Vesti Segodnya" organizēšanas komitejas vadītājs Vladimirs Ribņikovs atklāj, ka treks tūlīt jau būs gatavs. Tiek gaidīts, ka 9000 skatītāju ietilpīgajās tribīnēs būs daudz skatītāju.

"Šīs sacensības risināsies pilsētas svētku ietvaros, līdz ar to nav šaubu, ka 16. augustā stadiona tribīnēs būs daudz skatītāju. Rīgai ir lielāks potenciāls nekā Daugavpilij," norāda Ribņikovs. "Šobrīd tiek veikta tribīņu rekonstrukcija, būs vietas 9000 skatītājiem. Turklāt praktiski no nulles notiek treka būvniecība, te palīdz arī ārzemju partneri. Esmu pārliecināts, ka objekts tiks nodots termiņā. "Grand Prix" Biķerniekos - tā jau ir realitāte. Darbu apjoms ir milzīgs, jo izvirzītas ļoti augstas prasības. Mums ir šādu sacensību rīkošanas pieredze Daugavpilī, taču Rīgā - vēl nē, kaut gan spīdveja tradīcijas ir arī Rīgā. Plānojam, ka jau šajā nedēļā treks būs gatavs, un varēs notikt pirmie testa braucieni."

"Negribētos, lai šīs sacensības tur būtu vienīgās. Pirmais mūsu uzdevums - iepazīstināt rīdziniekus ar šo sporta veidu. Otrais - jāparāda, ka Rīgai tādas sacensības ir pa spēkam. Bet galvenais - kas būs pēc tam," prāto spīdveja funkcionārs. "Latvija ir motosporta valsts. Paskatieties, cik daudz mums ir trašu, klubu un sacensību tajā pašā motokrosā! Rīgā ir vajadzīga spīdveja skola. Bērniem jādod iespēju pamēģināt spīdveju. Tas ir perspektīvs sporta veids. Lai atrastu vienu talantu, jāizsijā 200-300 cilvēki. Tāpēc saistu cerības ar Latvijas "Grand Prix" un Biķernieku stadionu. Vajadzīga masveidība."

Organizators pagaidām vēl nevar pateikt, kurš Latvijas sportists startēs Biķernieku "Grand Prix". Rīkotājiem ir tiesības pieteikt vienu braucēju un divus rezervistus. Tiks pieteikts tas, kurš attiecīgajā brīdī būs labākajā formā.


Izmantotie resursi:
Laikraksts "Vesti Segodnya"

  +1 [+] [-]

, 2014-07-09 15:04, pirms 10 gadiem
Lai tā būda rūc! Zemžāns, Boris, Vītols, Birzaks,Dobums... un tad pasaules elite! Jāiet!

  +1 [+] [-]

, 2014-07-09 15:29, pirms 10 gadiem
Es būšu, tātad vairs tikai 8999 brīvas vietas!

  +1 [+] [-]

, 2014-07-09 15:33, pirms 10 gadiem
Kā Tev iet, Bērziņ? rakstīja: Es būšu, tātad vairs tikai 8999 brīvas vietas!
Šindleru Jēkabs, šķiet, arī pieteicās, tātad divas vietas aizņemtas!

     [+] [-]

, 2014-07-09 15:37, pirms 10 gadiem
būš jāpasteidzas pirms viņa nopirkt biļeti
točka rakstīja: Šindleru Jēkabs, šķiet, arī pieteicās, tātad divas vietas aizņemtas!

     [+] [-]

, 2014-07-09 15:58, pirms 10 gadiem
varu palieliities ..es biju D-pils spiidveja sacensiibaas pirms diezgan ilga laicinja..nu jau paris gadiem ...tad tur notika ari pasaules grand prix..ja nemaldos tad uzvareja Henkoks...

  +1 [+] [-]

, 2014-07-09 17:20, pirms 10 gadiem
diez ar ko Rigai ir lielaks potencials?!?!?! ar svakakam tribinem un stavvietu trukumu vai?