Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:373, Did:0, useCase: 3

Pasaules junioru čempionāta fināls jau pēc desmit dienām

Nauris Mackevičs
Nauris Mackevičs

Pasaules junioru čempionāta fināls jau pēc desmit dienām
Maksims Bogdanovs un Artjoms Laguta grib šokēt pasauli, un ne jau ar apskāvieniem, bet gan ar dubultuzvaru pasaules junioru čempionātā
Foto: Ivars Račko, Sportacentrs.com

Jau pēc desmit dienām Polijas pilsētā Gdaņskā tiks dots starts pasaules junioru čempionāta fināla pirmajam posmam, kurā labas izredzes uz medaļām ir arī Latvijai. Finālā kopumā piedalīsies trīs Daugavpils "Lokomotīves" pārstāvji, bet viens no finālposmiem norisināsies Daugavpilī.

Jau pēc desmit dienām Gdaņskā tiks dots starts vienam no gaidītākajiem notikumiem spīdveja cienītāju kalendārā - pasaules junioru čempionātam, kurā var piedalīties sportisti ne vecāki par 21 gadu. Portāls Sportacentrs.com pirms šī tik svarīgā notikuma sporta dzīvē sāk rakstu sēriju, kurā iepazīstinās Jūs plašāk ar mūsu braucējiem, sacensību vēsturi, kā arī mūsu braucēju konkurentiem. Pirmajā apskatā neliels ieskats dalībnieku sastāvā, kā arī sacensību reglamentā

"Lokomotīves" trio par pasaules čempionāta godalgām

Pasaules junioru čempionāts Latvijas spīdvejā ir gada svarīgākais notikums. Latvija atteicās no spīdveja "Grand Prix" posma rīkošanas, lai pilnībā koncentrētos pasaules junioru čempionāta finālposma noorganizēšanai. Tas 14. augustā notiks Daugavpils trekā, bet pirmais no trīs finālposmiem jau 17. jūlijā Polijas pilsētā Gdaņskā.

Atlases sistēma bijusi ļoti barga. Finālam kvalificējās vien 14 no vairāk kā 100 gribētājiem (spīdveja lielvalstīs tikt pie iespējas startēt kvalifikācijā vien bija ļoti smagi). Piecos ceturtdaļfinālos tika atlasīti tie 32 braucēji, kuri turpinās cīņu par vietu finālā. Starp dalībniekiem bija arī pieci Daugavpils "Lokomotīves" braucēji: Maksims Bogdanovs, Jevgēņijs Karavackis un Vjačeslavs Giruckis pārstāvēja Latviju, bet Artjoms Laguta un 16 gadus vecais Vadims Tarasenko pārstāvēja Krieviju.

Bogdanovs savā ceturtdaļfinālā izcīnīja uzvaru, Laguta palika otrais, Tarasenko trešais, bet Giruckis ceturtais. Pavisam nedaudz līdz pusfinālam trūka Karavackim, kurš bija otrais aiz borta. Pusfinālos vislielākās cerības tika saistītas ar Lagutu un Bogdanovu, bet Tarasenko un Girucka iespēja tika vērtētas piezemēti. Maksims nepievīla, uzvarot savā pusfinālā, bet tikai 16 gadus vecais Tarasenko ieņēma trešo vietu, ar ko bija pietiekami, lai tiktu finālā. Diezgan droši šo uzdevumu izpildīja arī Laguta, bet Vjačeslavam Giruckim pietrūka nieka divu punktu...

Tātad, finālā "Lokomotīvi" pārstāvēs uzreiz trīs braucēji, pie tam divi no viņiem (Bogdanovs, Laguta) ir starp izteiktiem favorītiem uz medaļām. Plašāk ar mūsu braucējiem iepazīstināsim kādā no nākamajiem apskatiem, bet šoreiz pievērsīsimies tiem braucējiem, kuri centīsies nepieļaut daugavpiliešu triumfu.

Vords, Pavličs, Hougārds un citi pagājušā gada izcilnieki būs ierindā

Starp 11 "Lokomotīves" konkurentiem var atrast virkni braucēju, kuri jau junioru vecumā spilgti sevi pieteikuši spēcīgās līgās, tiekot pie dažādiem panākumiem. Atsevišķas braucēju vizītkartes piedāvāsim nākamajos apskatos, bet šoreiz pāris vārdos par Bogdanova un kompānijas konkurentiem.

Uzreiz jāsaka, ka finālā tikuši visi pagājušā čempionāta medaļnieki, bet izdarīja viņi to ne bez problēmām. Austrālietis Dārsijs Vords, kurš uzvarēja 2009. gadā, kā pēdējais no sava pusfināla tika finālā, taču finālā viņš brauks krietni pārliecinošāk, par to šaubu nav. To pašu var teikt par sudraba godalgas ieguvēju Juricu Pavliču, kurš iepriekšējā gadā laboja Daugavpils treka rekordu (tas gan jau vairākkārt ticis uzlabots). Jaunais horvāts tiek uzskatīts par vienu no perspektīvākajiem pasaules jaunajiem sportistiem. Arī viņš finālā iekļuva caur adatas aci.

Ar katru gadu arvien labāk brauc dāņu cerība Patriks Hougārds, kurš kļuvis par pirmo numuru starp jaunajiem dāņiem. Kvalifikācijā viņam nebija nekādu problēmu. Finālā viņš būs ļoti bīstams. Kvalifikācijā izgāzās poļi, kuriem finālā būs tikai divi(!!!) braucēji, kas priekš spīdveja lielvalsts ir liels fiasko. Automātiski finālā tika vien Macejs Janovskis un Patriks Dudeks, bet Gdaņskas posmā startēs arī bīstamais Artūrs Mročka un Damians Sperzs.

No citiem konkurentiem ļoti bīstams ir pol-slovēnis Martins Vaculiks, kurš jau ticis pie Eiropas junioru godalgas, kā arī veiksmīgi startē Polijas Ekstralīgā. Noteikti starp pretendentiem uz visaugstāko vietu būs zviedrs Deniss Andersons, taču viņa īstais fināls būs pēc pāris gadiem, jo viņam vēl tikai 19 gadi. Pēdējā iespēja tikt pie kādas medaļas junioru čempionātos būs talantīgajam vācietim Kevinam Volbertam, bet starp galvenajiem favorītiem, tāpat kā viņa tautieti Franku Faheru un dāni Renē Bahu, viņu nevarētu pieskaitīt. Tumšais zirdziņš būs čehs Matejs Kušs, kurš var nobraukt gan ļoti labi (trešais posms notiks Čehijā, kas ir liela priekšrocība viņam), gan ļoti slikti.

Sacensību reglaments

Kā jau raksta sākumā tika minēts, šogad fināls sastāvēs no trīs posmiem. Pirmais notiks Polijā, tad Latvijā, bet punkts tiks pielikts Čehijā. Par čempionu tiks kronēts tas braucējs, kurš trīs posmu summā iekrās labāko punktu summu. Katrā no posmiem startēs 16 braucēji, kā arī divi rezervisti. Visos finālos startēs tie 14 braucēji, kuri nodrošināja sev vietas finālā, bet vēl divas vietas tiks atvēlētas "wild-card" īpašniekiem, kuras piešķirs sacensību rīkotāji, tātad Daugavpils posmā uz starta, visticamāk, redzēsim arī Girucki un Karavacki, bet citos posmos viņi piedalīties nevarēs.

Latvija NEKAD nav tikusi pie godalgas pasaules junioru čempionātā! Šogad šis ieraksts Latvijas spīdveja vēsturē varētu tikt labots.

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -2 [+] [-]

, 2010-07-07 16:09, pirms 14 gadiem
lai veicaas

  +3 [+] [-]

, 2010-07-08 23:42, pirms 14 gadiem
Bez medaļas lai mājās nerādās

     [+] [-]

, 2010-07-09 01:14, pirms 14 gadiem
Lai veicas !

     [+] [-]

, 2010-07-09 01:14, pirms 14 gadiem
Medaļai noteikti jābut

     [+] [-]

, 2010-07-09 01:14, pirms 14 gadiem
Turās

     [+] [-]

, 2010-07-09 01:14, pirms 14 gadiem
Veiksmi

     [+] [-]

, 2010-07-09 01:14, pirms 14 gadiem
Izturību

     [+] [-]

, 2010-07-09 01:14, pirms 14 gadiem
Nezaudet ciņassparu

     [+] [-]

, 2010-07-09 01:14, pirms 14 gadiem
Veiksmi!