Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:373, Did:0, useCase: 3

"Lokomotīve" pielaista pie dalības Polijas spīdveja līgā

Nauris Mackevičs
Nauris Mackevičs

"Lokomotīve" pielaista pie dalības Polijas spīdveja līgā
Romāns Považnijs un Maksims Bogdanovs
Foto: Ivars Račko, Sportacentrs.com

Daugavpils spīdveja klubs "Lokomotīve" ticis pie Polijas motoru sporta licenzes dalībai nākamās sezonas Polijas 1. spīdveja līgas čempionātā. Šajā rakstā arī par citām aktualitātēm Polijas spīdvejā, kas lielākā vai mazākā mērā saistītas ar Latvijas spīdveju.

Uzreiz jāsāk ar to, ka jaunumu "Lokomotīves" sastāva komplektēšanas sakarā nav. Joprojām visbiežāk papildinājumu sakarā izskan dāņa Čārlija Gjedes un zviedra Petera Ljunga vārdi. Sarunā ar portālu Sportacentrs.com Maksims Bogdanovs atklāja, ka labprāt vēlētos redzēt komandas rindās pieminēto zviedru. Šo braucēju Bogdanovs vērtē ļoti augstu: "Ja būs Ljungs, viss būs kārtībā".

Atgriežoties pie licenzēšanas jautājuma, šodien Polijas motoru sportu federācija izplatīja paziņojumu, kurā paziņoja, ka VISI Polijas spīdveja līgu klubi tikuši cauri licenzēšanas procedūrai, bet pieciem no tiem ir astītes. Starp šīm komandām nav mūsu "Lokomotīves" (respektīvi, visiem noteikumiem atbilst kluba infrastruktūra, kā arī nav parādsaistību, vismaz lielu), toties ir viena Ekstralīgas komanda, viena 1. līgas, kā arī uzreiz trīs 2. līgas. No 1. līgas klubiem aizrādījumus saņēmusi Ribņikas "RKM", kas jau ne pirmo gadu mokās ar finansiālajām problēmām (pirms šīs sezonas klubs PAMATĪGI papildinājies). Ribņikas vienībai jānorēķinās ar visiem braucējiem, kuriem līdz šim nav samaksāts. Ir arī citas nenokārtotas finansiālās saistības. Tas viss jānokārto līdz marta vidum.

Aktīvi biznesa jomā sācis rosīties pasaules čempions polis Tomašs Gollobs. Šobrīd viņš piedāvā iegādāties viņa kaujas moci. Izsoles cena jau sasniegusi gandrīz piecus tūkstošus Latvijas latu, bet tā noteikti augs vēl vairākas reizes. Visi iegūtie līdzekļi tiks ziedoti labdarībai. Gollobs drīzumā piedāvās arī iegādāties "Gollobracing" akcijas. Sportists nolēmis kļūt par pirmo poļu sportistu, kurš šādā veidā pelnīs naudu (Polijā viņš ir ļoti populārs). Jau tuvākajā laikā varētu parādīties enerģijas dzērsienu ar Tomaša firmas logo, kā arī tiek domāts par cita veida biznesa projektiem. Uzņēmuma akcijas varēs iegādāties jau vasarā.

Savu nākamās sezonas budžetu sabiedrībai atklājis Polijas 1. spīdveja līgas klubs Bidgoščas "Polonia", kas būs viens no "Lokomotīves" konkurentiem cīņā par vietu Ekstralīgā. Tas sastāda apmēram sešus miljonus zlotu (ap 1.1 miljonu latu), kā rezultātā tas būs lielākais budžets visā līgā. Tuvākajiem sekotājiem tas būs ap divām reizēm mazāks. "Lokomotīve" iepriekšējos gados darbojās ar apmēram 400 tūkstošus latu lielu budžetu, kas bijis viens no pieticīgākajiem. Arī šis gads nebūs izņēmums. Bukmeikeri jau tagad par galvenajiem favorītiem uz uzvarētāju lomu nosaukuši tieši "Polonia", bet tālāk seko "Lotos" un "Start". "Loko" netiek minēta starp kandidātiem uz uzvaru, bet pacīnīties par trijnieku ir spējīga.

Gaidīsim "Lokomotīves" sastāva papildināšanas jaunumus, tad sāksim salīdzināt mūsu komandas sastāvu ar pretiniekiem.

Izmantotie resursi:
SportoweFakty.pl