Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:373, Did:0, useCase: 3

Spīdveja junioriem "bronza" arī Polijas finālā

Anatolijs Kreipāns
Anatolijs Kreipāns

Spīdveja junioriem "bronza" arī Polijas finālā
Latvijas juniori pēc apbalvošanas ceremonijas

Daugavpils spīdveja junioru komanda "Lokomotīve/Jaunība" kļuva par pirmo ārzemju komandu, kas iekļuva Polijas junioru komandu čempionāta finālā (pērn pietrūka viena punkta...) un par pirmo ārzemju komandu, kas tajā ieguva medaļas - trešā vieta. Latvijas junioriem šis ir ražīgs gads - trešie arī Eiropas junioru komandu čempionātā un pirmo reizi iekļuva pasaules čempionāta finālā (4. vieta), plus vēl "sudrabs" U19 Eiropas kausa izcīņā pāriem.

Vietu finālčetriniekā jaunie spīdvejisti bija sev nodrošinājuši priekšlaicīgi. Bija skaidrs, ka finālā pretī stāsies krietni spēcīgāki pretinieki no pasaulē spēcīgākās spīdveja līgas Polijas Ekstralīgas, turklāt pēc savainojuma vēl nebija gatavs braukt Daniils Kolodinskis. "Lokomotīvi/Jaunību" pieskaitīja favorītiem - proti, Latvijas junioru komandai komandai, kuru vadīja savulaik viens no mūsu labākajiem spīdvejistiem Maksims Bogdanovs, ir reāli iegūt medaļas. Sacensības Zeļona Guras mototrekā apliecināja, ka prognozes bija likumsakarīgas. Tā nebija nejaušība, ka mūsu komanda startēja Latvijas izlases nevis kluba formās.

Bez Daugavpils komandas finālā vēl bija mājinieki "Falubaz" spīdvejisti, Čenstohovas "Wlokniarz" un Grudzjoncas GKM. Pirmajā braucienu sērijā tikās vispirms katras komandas ceturtie numuri, tad - trešie, tad - otrie un tad - pirmie (atkarībā no tā, kādā secībā braucēji bija ierakstīti komandu sastāvā). Ričards Ansviesulis un Ernests Matjušonoks savus konkurentus uzvarēja un atveda pa trim punktiem, Francis Gusts starp "otrajiem numuriem" palika bez punktiem, bet Oļegs Mihailovs savā braucienā finišēja trešais. Pēc pirmajiem četriem braucieniem pa 7 punktiem bija trim komandām - Zeļona Gurai, Čenstohovai un Daugavpilij.

Otrajā braucienu sērijā ieguvām tikai 4 punktus (otrā vieta Gustam, pa punktam Matjušonokam un Mihailovam) un summā apsteidzām Grudzjoncas motobraucējus tikai par 4 punktiem, taču tikai par trim punktiem vairāk bija mājiniekiem un par 5 punktiem vairāk - Čenstohovas komandai. Ar katru nākamo braucienu arvien vairāk kļuva skaidrs, ka GKM komanda nevar cerēt uz vietu trijniekā - tās sastāvā bija pāris labi juniori, viņi varēja izcelties kādā atsevišķā braucienā vai pāris braucienos, bet komanda kopumā - noteikti vājākā starp finālistēm. Reti izdevās pārspēt Zeļona Guras un Čenstohovas pirmos divus juniorus, arī trešie numuri šajās divās komandās ir meistarīgi un ar Ekstralīgas maču pieredzi, taču neuzvarami tie nebija, Savukārt ceturtie numuri bija vājāki. Bet mūsu spēks bija tieši komandā un tas arī izpaudās atlikušajos braucienos.

Trešajā braucienu sērijā iekrājām 7 punktus un te jāatzīmē Matjušonoka otrā vieta braucienā - viņš apsteidza Čenstohovas komandas līderi un Polijas junioru izlases dalībnieku Jakubu Miškovjaku. Pēc 12 braucieniem "Falubaz" bija 24 punkti, "Wlokniarz" - 22, "Lokomotīvei/Jaunībai" - 18 un GKM - 8 punkti.

Priekšpēdējā braucienu sērijā sakrājām 6 punktus - trīs otrās vietas, kaut varēja būt arī vairāk, taču Ansviesulis tika diskvalificēts par kritiena izraisīšanu (izejā no pirmā līkuma motociklu "uzrāva" uz aizmugurējā riteņa un to vairs nevarēja savaldīt). Pats par laimi iztika bez savainojuma, bet GKM braucējs Marcins Turovskis diemžēl sacensības vairs nevarēja turpināt. Tas gan vairs neko neizšķīra, jo jau pirms pēdējās braucienu sērijas bronzas medaļas bija nodrošinātas - mūsējiem bija 24 punkti, bet GKM komandai tikai 10 punktu. Līdz otrajai vietai bija 5 punkti, līdz pirmajai - 8 punkti.

Pēdējā braucienu sērijā komandu vietu secība vairs nemainījās. No mūsu komandas uzvaru braucienā guva Gusts, kurš meistarīgi apsteidza vienu no Čenstohovas komandas līderiem Mateušu Švidnicki.

Galarezultātā "Falubaz" ieguva 39 punktus, "Wlokniarz" - 36, "Lokomotīve/Jaunība" - 31 punktu un GKM - 13 punktus. Mūsu komandā pa 9 punktiem Gusta un Matjušonoka rēķinā, 7 - Mihailovam un 6 - Ansviesulim.

Jau rīt Pardubices mototrekā Čehijā U21 pasaules junioru čempionāta finālā startēs Oļegs Mihailovs.