Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:373, Did:0, useCase: 3

Ļebedeva komandai izkalt zeltu būs ļoti grūti

Anatolijs Kreipāns
Anatolijs Kreipāns

Ļebedeva komandai izkalt zeltu būs ļoti grūti
Andžejam Ļebedevam un pārējiem "Kalējiem" būs ļoti jāpacenšas, lai atgūtu čempionu titulu.

Zviedrijas Bauhaus-Ligan spīdveja čempionāta pirmajā finālmačā Andžeja Ļebedeva pārstāvētā Eskilstūnas komanda "Smederna" viesos ar 37:53 zaudēja "Dackarna Malilla" spīdvejistiem. Trešdien vakarā atbildes mačs Eskilstūnas mototrekā un, lai atgūtu titu, "Kalējiem" būs jāuzvar vismaz ar 17 punktu pārsvaru.

Lietus dēļ mača sākums Molillā aizkavējās vairāk nekā par pusstundu. Mototreks nebija slikts, taču tagad tajā pārāk daudz izšķīrās startā un pirmajā līkumā, jo pēc tam apdzīšanas iespējas bija ļoti mazas un tās radās galvenokārt tikai pēc priekšā braucošā kļūdas.

Sākums regulārā čempionāta uzvarētājiem "Smederna" spīdvejistiem bija diezgan labs - vadībā viņi netika, taču arī mājinieki netika tālāk par 2-4 punktu pārsvaru. Andžejs Ļebedevs pirmos trīs braucienus kopā ar savu pārinieku dāni Mihaelu Jepsenu Jensenu pabeidza neizšķirti - 3:3 (Andžejs divreiz otrais un vienreiz trešais).

Pēc 8 braucieniem "Dackarna" bija vadībā tikai ar 25:23, bet tad nākamos četrus braucienus mājinieki trīs reizes uzvarēja ar 4:2 un vienreiz ar 5:1, panākdami jau 42:30 trīs braucienus pirms beigām. Ļebedevs un Gļebs Čugunovs savu braucienu zaudēja ar 2:4 (Andžejs ceturtais - neizdevās starts...). Pēdējos trijos braucienos mājiniekiem izdevās vēl nedaudz palielināt pārsvaru un uzvarēt ar 16 punktu pārsvaru. Ļebedeva rēķinā 5 punkti trijos braucienos.

Vai "Kalējiem" vēl ir izredzes izkalt "zeltu" pret komandu, kuras rindās ir trīskārtējais pasaules čempions brits Tais Vofindens (vakar gan tikai 5 punkti), polis Macejs Janovski (vakar 11 punktu), bijušais pasaules čempions austrālietis Džeisons Doils (vakar atveda 13 punktus) un divkārtējais Zviedrijas čempions Jakubs Torsels (vakar 12 punktu)? Nekas nav neispējams, taču titulam pašreiz daudz tuvāk ir Molillas komanda, kura iepriekšējo un vienīgo reizi čempione bija 2010. gadā.