Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:373, Did:0, useCase: 3

30. reizi - spīdveja "Grand Prix" posms "Marketa" stadionā Prāgā

Anatolijs Kreipāns
Anatolijs Kreipāns

Jau 30. reizi spīdveja "Grand Prix" posms sestdien risināsies "Marketa" mototrekā Prāgā - nekur citur pasaules labākie spīdvejisti tik bieži nav sacentušies (Vemblija stadionā Londonā savulaik notika 15 pirmie individuālie vienas dienas fināli, bet pavisam - 22 fināli). Šosezon tas būs GP seriāla 4. posms. Savainojuma dēļ tajā nepiedalīsies austrālietis Džeisons Doils (pašreiz trešais kopvērtējumā) un viņu aizstās mājinieks Vāclavs Miliks. Andžejs Ļebedevs ir ierindā un centīsies uzlabot savu situāciju GP kopvērtējumā. Varbūt tieši Prāgā izdosies pirmo reizi šosezon tikt pusfinālā?

Iepriekšējās divās sezonās Prāgas posmā uzvarēja "gandrīz mājinieks" slovāks Martins Vaculiks. Ja viņam izdosies uzvarēt arī tagad, tad viņš kļūs par ceturto, kurš šeit uzvarējis trīs reizes un par trešo, kurš to šeit paveica trīs gadus pēc kārtas. Pirmais trīs reizes pēc kārtas Prāgā uzvarēja austrālietis Džeisons Kramps (pirmais GP vēsturē, kurš vienā mototrekā uzvarēja trīs reizes pēc kārtas), tad to paveica brits Tais Vofindens, bet dānis Nikijs Pedersens trīs reizes uzvarēja ar starplaikiem. Pagājušās sezonas bronzas medaļas ieguvējam Vaculikam un vicečempionam zviedram Fredrikam Lindgrenam šī sezona sākusies ne visai sekmīgi (kopvērtējumā Vaculiks pašreiz ir 7. vietā, bet Lindgrens - 8. vietā), taču tas neko nenozīmē - spīdvejā, it īpaši GP vai SEC (Eiropas čempionāta finālposmi) līmenī var notikt viss kaut kas un nekas nav neiespējams, turklāt gan slovāks, gan zviedrs kopumā aizvada labu sezonu (Lindgrens šosezon jau kļuva par četrkārtējo Zviedrijas čempionu).

Par trīskārtēju Prāgas posma uzvarētāju var kļūt arī titula īpašnieks un pašreizējais līderis polis Bartošs Zmarzliks. Viņš šeit uzvarēja abos 2020. gada posmos (COVID-19 dēļ tajā sezonā GP posmi notika tikai četrās vietās - pa diviem divas dienas pēc kārtas), taču gadu iepriekš tieši "Marketa" mototrekā Zmarzliks vienīgo reizi GP posmos neiekļuva pusfinālā... Prāgas mototreka apļa garums ir 353 metri, bieži vien tajā ļoti daudz izšķīra starts, jo celiņa specifikas dēļ apdzīšanas iespēju nebija daudz, taču iepriekš nav iespējams uzminēt, kāds celiņš būs tagad. Pastāv arī lietus draudi un jau piektdien vakarā celiņš tika noklāts ar plēvēm.

Andžejs Ļebedevs ne vienu reizi vien ir braucis "Marketa" mototrekā, arī šosezon viņam tajā bija ļoti labas sacensības Pardubices komandas sastāvā Čehijas spīdveja līgā (divreiz pārspēts 2021. gada pasaules čempions Artjoms Laguta), taču arī tas neko nenozīmē. Pirmkārt, Čehijas līga nav GP posms, otrkārt, nevar zināt, kāds tiks sagatavots celiņš. Tā ģeometrija nemainīsies, taču var mainīties "ģeometrijas apgūšanas" nianses. Kurš ātrāk tās sapratīs un pratīs izmantot - tas daudz iegūs. Pašreiz Ļebedevs kopvērtējumā ieņem 14. vietu.

     [+] [-]

, 2024-06-01 17:27, pirms 4 mēnešiem
...neuzrakstīt cikos sākums, ir tikpat kā neuzrakstīt neko...