Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:148, Did:0, useCase: 3

Zināms IRC seriāla 2011. gada kalendārs; nākamgad rallijs arī Korsikā un Ungārijā

Zināms IRC seriāla 2011. gada kalendārs; nākamgad rallijs arī Korsikā un Ungārijā
Pēdējo reizi rallijs Korsikā notika 2008. gadā
Foto: ewrc.cz

Paziņots ''Intercontinental Rally Challenge'' (IRC) seriāla kalendārs 2011. gada sezonai. Nākamgad rallijs IRC ietvaros notiks arī slavenajā asfalta posmā Korsikā, kā arī Ungārijā.

Slavenais Korsikas rallijs kopš 1956. gada notika WRC ietvaros. Pēdējo reizi augstākās klases rallijs Korsikā notika 2008. gadā, bet pērn Francijas rallijs tika izņemts no kalendāra, taču šogad atgriezās, tikai citā vietā – Elzasā, kas ir viens no Francijas austrumu reģioniem un kura galvaspilsēta ir Strasbūra. Jāpiemin, ka pēdējās četras reizes Korsikā uzvaru svinēja seškārtējais un pašreizējais pasaules čempions Sebastians Lēbs. Pa sešām uzvarām Korsikā ir francūžu Didjē Oriola (52) un Bernāra Darnišē (68) kontos.

Ņemot vērā to, ka rallijs pārcelts Elzasu, Korsikas rallijs, kas pazīstams kā ''10 tūkstošu līkumu rallijs'', kļuvis par IRC seriāla sastāvdaļu, un nākamgad rallijs tur norisināsies no 6. līdz 8. maijam. Šis leģendārais posms ir viens no garākajiem asfalta rallijiem pasaulē. Tāpat jāatzīmē, ka arī nākamgad IRC ietvaros rallijs norisināsies Argentīnā, neskatoties uz to, ka Argentīna atgriežas WRC kalendārā, taču šoreiz rallijs notiks citā vietā. Vērts pieminēt, ka nākamsezon piloti savu braukšanas prasmi nevarēs demonstrēt Brazīlijā, kā arī Sardīnijā. Brazīlija nākamo sezonu IRC ietvaros izlaidīs, kamēr Sardīnija atgriezusies WRC kalendārā.

Visi pārējie 2010. gada posmi paliks kalendārā arī nākamgad. 2011. gada sezona, tāpat kā pēdējos divus gadus, tiks atklāta leģendārajā Montekarlo rallijā. Jau vēstījām, ka šim rallijam, kurš nākamgad atzīmēs savu 100. jubileju, dalībniekiem nebūs jāmaksā par pieteikšanos, tādējādi gaidāms daudzu amatieru piedalīšanās, taču maksimālais dalībnieku skaits būs 100 ekipāžas. Pēc pēdējās informācijas kļuvis zināms, ka visas 100 vietas jau ir aizņemtas.

IRC rallija 2011. gada sezonas kalendārs

DatumsValstsRallijsSegums
1.19.-22. janvārisMonakoRallye Monte Carloasfalts/sniegs
2.4.-6. martsArgentīnaRally de los Alercesgrants
3.14.-16. aprīlisSpānijaRally Islas Canariasasfalts
4.6.-8. maijsFrancijaTour de Corseasfalts
5.23.-25. jūnijsBeļģijaGeko Ypres Rallyasfalts
6.14.-16. jūlijsPortugāleSata Rallye Acoresgrants
7.4.-6. augustsPortugāleRali Vinho Madeiraasfalts
8.26.-28. augustsČehijaBarum Czech Rally Zlinasfalts
9.9.-11. septembrisUngārijaMecsek Rallyeasfalts/grants
10.22.-24. septembrisItālijaRallye Sanremoasfalts
11.14.-16. oktobrisSkotijaRACMSA Rally of Scotlandgrants
12.3.-5. novembrisKipraCyprus Rallyasfalts/grants

Izmantotie resursi:
www.autosport.com
www.ircseries.com