Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:148, Did:0, useCase: 3

"Rally Liepāja" startēs arī Eiropas čempioni un pasaules klases braucēji

Juris Grīns
Juris Grīns

"Rally Liepāja" startēs arī Eiropas čempioni un pasaules klases braucēji
Foto: fiaerc.com

FIA Eiropas rallija čempionāta sezonas otrais posms "Rally Liepāja", kas no 1. līdz 3. jūlijam risināsies Talsu un Liepājas apkārtnē, šogad pulcēs 61 ekipāžu, kuru vidū atrodami Eiropas čempioni, pasaulē popularitāti guvuši braucēji, talantīgi Latvijas pārstāvji, kā arī viesi no tādām valstīm kā Argentīnas, Čīles un Turcijas.

Favorītu loks uz uzvaru šogad solās būt īpaši plašs. Ar pirmo numuru uz starta izies divkārtējais Eiropas čempions un šīs sezonas pirmā posma uzvarētājs Aleksejs Lukjaņuks (“Citroën C3 Rally2”). Uz Latviju dosies arī vairāku pasaules čempionāta (WRC) posmu uzvarētājs Andreass Mikelsens (“Škoda Fabia Rally2 evo”) un polis Miko Marciks (“Škoda Fabia Rally2 evo”), kurš pirms divām nedēļām notikušajā Eiropas čempionāta pirmajā posmā Polijā kāpa uz goda pjedestāla.

Vadošajā Rally2 klasē ar ERC1 ieskaites automašīnām uz starta izies 35 ekipāžas. Ar Latvijas Automobiļu federācijas izsniegto licenci sacensībās piedalīsies divkārtējais Rally Liepāja uzvarētājs Nikolajs Grjazins (“Volkswagen Polo GTI R5”). No iepriekšējo gadu uzvarētājiem ieradies arī īrs Kregs Brīns (“Hyundai i20 R5”), kurš Liepājas sniegotajos ceļos triumfēja 2015. gadā.

Apņēmības pilni iesaistīties cīņās par pirmajām vietām būs arī 2019. gada Eiropas junioru čempions Efrens Larena (“Škoda Fabia Rally2 evo”), 2017. gada pasaules junioru čempions Nils Solans (“Škoda Fabia Rally2 evo”), Francijas asfaltu ralliju zvaigzne Joans Bonato (“Citroën C3 Rally2”), pagājušās Eiropas čempionāta sezonas kopvērtējuma 3. vietas ieguvējs Gregoirs Munsters (“Hyundai i20 R5”).

Rally Liepāja piedalīsies arī pasaules čempionātā (WRC) pieredzi guvušais Ole Kristians Veibi (“Hyundai i20 R5”), 2016. gada pasaules junior čempions Simone Tempestini (“Škoda Fabia Rally2 evo”), kā arī vēl daudzi talantīgi sportisti no tuvām un tālām zemēm – pat Čīles un Argentīnas.

ERC2 ieskaitē startam Rally Liepāja pieteikušās divas zem Latvijas karoga startējošas ekipāžas: Dmitrijs Feofanovs ar stūrmani Normundu Kokinu (“Mitsubishi Lancer Evo NR4”), kā arī pieredzējušais Ainārs Igaveņš (“Mitsubishi Lancer Evo X NR4”). Stūrmaņa lomu, tāpat kā pērn, pildīs viņa dēls Ralfs Igaveņš. Par vienu no galvenajiem favorītiem šai ieskaitē jāmin ungārs Tibors Erdi Jr. (“Mitsubishi Lancer Evo X NR4”), kurš ERC2 ieskaitē kļuvis par Eiropas čempionu jau trīs reizes. Abarth Rally Cup ieskaitē uz starta stāsies arī divas aizmugures piedziņas “Abarth 124 rally” automašīnas. Ar tām savā starpā cīkstēsies čehs Martins Rada un polis Dariuss Poloņskis.

Liepājniekiem īpašu interesi radīs ERC3 ieskaite. Vietējai publikai par prieku dalību rallijam pieteicis uzlecošais un pagājušās sezonas pasaules junioru vicečempions Mārtiņš Sesks (“Ford Fiesta Rally4”), kā arī viens no viņa šīs sezonas galvenajiem konkurentiem Sami Pajari (“Ford Fiesta Rally4”). Somu sportists priekšpiedziņas automašīnā izcīnīja uzvaru ERČ pirmajā posmā Polijā. Eiropas čempionātu šogad papildinājusi Clio Trophy ieskaite. Tajā ar “Renault Clio Rally5” pieteikušies pieci talantīgi braucēji.

Rally Liepāja starptautisko atpazīstamību apliecina fakts, ka 61 ekipāžas vidū atrodami braucēji no 25 dažādām valstīm. Visplašākā pārstāvniecība ir Polijai ar 6 braucējiem, bet Igaunija, Spānija un Francija būs pārstāvēta ar 5 braucējiem. Arī automašīnu jomā vērojama ļoti plaša dažādība. 13 pārstāvēto autoražotāju vidū populārākās izvēles ir “Ford” (17 ekipāžas) un “Škoda” (16 ekipāžas), kamēr “Opel”, “Subaru” un “Toyota” izmantos tikai viena ekipāža no plašā dalībnieku pūļa.

Ieejas biļetes

Skatītājiem atgādinām, ka Rally Liepāja ātrumposmi Talsu novadā notiks piektdien, 2. jūlijā, bet rallija izšķirošie ātrumposmi Liepājas pusē paredzēti sestdien, 3. jūlijā. Tāpat vēršam uzmanību, ka visiem skatītājiem pirms doties uz ātrumposmiem, obligāti jāapmeklē biļešu maiņas punkts, lai veiktu nepieciešamās pārbaudes un saņemtu skatītāju aproci. Biļešu maiņas punktā būs jāuzrāda personalizēta ieejas biļete, sadarbspējīgs sertifikāts un personu apliecinošs dokuments, bet biļetēm ar samazinātu maksu vai bezmaksas biļetēm – attiecīgā apliecība. Bez aproces piekļuve skatpunktiem nebūs iespējama, un arī pie ieejas skatpunktā šādu aproci saņemt un iegādāties biļetes nebūs iespējams.

Uzrādot derīgu sadarbspējīgu Covid-19 sertifikātu, sacensības drīkst apmeklēt personas (no 12 gadu vecuma), kuras ir izgājušas pilnu Covid-19 vakcinācijas kursu, izslimojušas Covid-19 pēdējo 6 mēnešu laikā, vai saņēmušas negatīvu Covid-19 testa rezultātu. Katrai no šīm grupām pastāv zināmi noteikumi, kamdēļ aicinām visus skatītājus rūpīgi iepazīties ar visiem biļešu iegādes noteikumiem. Tikmēr bērniem līdz 12 gadu vecumam ieeja sacensībās paredzēta bez maksas, un ja pasākumā tie atrodas kopā ar pavadošajām personām, kurām ir sadarbspējīgs testēšanas sertifikāts – bērniem biļešu maiņas punktā sertifikāts nebūs jāuzrāda.

Tirdzniecībā šogad pieejamas divu veidu ieejas biļetes – uz vienu dienu (ātrumposmu apmeklēšanai Talsu novadā vai Liepājas pusē), vai uz abām sacensību dienām. Norādām, ka ieejas biļetes uz vienu ātrumposmu šogad tirdzniecībā nebūs pieejamas.

Vienas dienas biļete maksā 20,- eiro, bet divu dienu biļete – 30,- eiro. Tikmēr samazināta ieejas biļešu cena paredzēta pensionāriem – 10,- eiro par vienas dienas biļeti, un 15,- eiro par divu dienu biļeti, bet bezmaksas ieeja – invalīdiem. Arī pensionāriem un invalīdiem būs jāievēro identiska Covid-19 procedūra, un pirms ātrumposmu apmeklēšanas jāapmeklē biļešu maiņas punkts, lai veiktu visas pārbaudes un saņemtu aproci.
Ieejas biļetes var iegādāties Biļešu Paradīze tirdzniecības vietās un Īsta biļešu paradīze - biļetes uz vairāk nekā...

Rally Liepāja programma

PIEKTDIENA, 2. JŪLIJS

12.00SS1SC Grupa/Eurovia / (27.00km) Mundigciems
12.40SS2TALSI LOOKOUT / (25.94km) Strazde
15.45SS5SIXT rent a car / (17.80km) Laidze
16.35SS6Ramirent / (17.36km) Andumi

SESTDIENA, 3. JŪLIJS

09:00SS7Neste 1 / (18.42km) Paplaka
09:55SS8Invest in Liepaja! / (12.01km) Mazilmāja
10:45SS9Liepāja 1 / (16.07km) Vecpils
13:50SS10Neste 2 / (18.42km) Paplaka
14:50SS11Canon Biznesa centrs Liepāja / (9.93 km) Podnieki
15:25SS12Liepāja 2 / (16.07km) Vecpils

Skatītājiem norādām, ka sacensību mājaslapā "lvrally.com" ir publicēts Skatītāju ceļvedis, kurā norādītas visu ātrumposmu kartes, kā arī precīzas skatpunktu atrašānās vietas.