Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:148, Did:0, useCase: 3

Baldiņš "RallyX Nordix" rallijkrosā Somijā divreiz paliek aiz fināla

Juris Grīns
Juris Grīns

Baldiņš "RallyX Nordix" rallijkrosā Somijā divreiz paliek aiz fināla
Ronalds Baldiņš. Foto: QNIGAN Rallycross Media

Somijā, Kouvolas trasē aizvadītas rallijkrosa seriāla "RallyX Nordix" trešā un ceturtā posma sacensības, kurās "Supercar" klasē uzvarēja norvēģis Tomass Brintesons un zviedrs Johans Kristofersons. Latviešu autosportists Ronalds Baldiņš stājās uz starta "Crosscar" bagiju klasē, taču nevienā no abiem posmiem līdz finālam aizcīnīties neizdevās.

Trešajā posmā pirmajā pusfinālā uzvarēja Kristofersons, bet otrajā pusfinālā - Brintesons, un abi arī bija galvenie sāncenši par uzvaru. Kristofersons finālā bija līderis, bet divus apļus pirms finiša viņa mašīnai radās tehniskas problēmas, kas ietekmēja ātrumu. Pēdējā līkumā Brintesons tika priekšā un uzvarēja, bet Kristofersons finišā ieņēma trešo vietu, zaudējot arī Niklasam Gronholmam. Aiz pirmā trijnieka palika Jere Kalliokoski, Sondre Evjens un Ole Kristians Veibijs.

Ceturtā posma pirmajā pusfinālā atkal uzvarēja Kristofersons, kamēr otrajā pusfinālā šoreiz pirmā vieta Gronholmam. Finālā Kristofersons šoreiz bija nepārspējams, bija vadībā no starta līdz finišam un izcīnīja pelnītu uzvaru, aiz sevis atstājot Gronholmu un Evjenu. Trešā posma uzvarētājs Brintesons šoreiz palika ceturtais, piektais finišu sasniedza Veibijs, bet Jurijs Beļevskis izstājās. Kristofersons joprojām sezonas līderis.

Rolands Baldiņš bija uz starta "Crosscar" klasē. Gan trešajā, gan ceturtajā posmā savā pusfinālā sportists ierindojās trešajā vietā, līdz ar to netiekot tālāk. Šajā klasē risinās trīs pusfināli, izšķirošajā cīņā iekļūstot diviem labākajiem. Uzvaru trešā posma finālā sasniedza soms Pasi Pentinens, bet ceturtajā posmā - zviedrs Oskars Andersons. Posmu kopvērtējumā Baldiņam 12. un 13. vieta, bet sezonas kopvērtējumā viņš pēc četriem posmiem ir devītais.

Nākamais starts Baldiņam paredzēts 18. un 19. jūnijā Anglijā gaidāmajā "Nitro Rallycross" čempionāta pirmajā posmā. Arī tur viņš startēs bagiju klasē.

"Supercar" kopvērtējums:

VietaPilotsValstsPunkti
1.Johans KristofersonsZviedrija113
2.Niklass GronholmsSomija94
3.Sondre EvjensNorvēģija75
4.Tomass BrintesonsNorvēģija73
5.Ole Kristians VeibijsNorvēģija64
6.Jurijs BeļevskisŠveice57
7.Filips GehrmansZviedrija45
8.Matiass EkstromsZviedrija43
9.Jere LalliokoskiSomija39
10.Antons MarklundsZviedrija37

"Crosscar" kopvērtējums:

VietaPilotsValstsPunkti
1.Tomass Ēks MurstadsNorvēģija84
2.Patriks HalbergsZviedrija82
3.Oskars AndersonsZviedrija75
4.Pasi PentinensSomija70
5.Joni-Peka RajalaSomija69
6.Džimijs EsterbergsZviedrija57
7.Eliass SvensonsZviedrija55
8.Isaks EgonsonsZviedrija47
9.Ronalds BaldiņšLatvija45
10.Alekss GustavsonsZviedrija43

Visi rezultāti: https://chronomoto.com/rallyx/onb/o...