Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:148, Did:0, useCase: 3

Egle: "11. ātrumposmā divas reizes iestigām sniega kupenās"

Egle: "11. ātrumposmā divas reizes iestigām sniega kupenās"
Aivis Egle/Mārtiņš Jerums
Foto: Mārtiņš Jankovskis, Sportacentrs.com

Vakar Lietuvas pilsētā Utenā norisinājās pirmais Latvijas Rallija Čempionāta posms – ''Halls Winterrally 2011'', kurā ''R-evolution Racing Team'' ekipāža Aivis Egle / Mārtiņš Jerums Latvijas rallija čempionāta ieskaitē izcīnīja 4. vietu N4 grupā.

Patīkami pārsteidza labā apmeklētība no vairāku desmitu tūkstošu skatītāju puses. No sportiskā viedokļa šo ralliju varētu raksturot kā grūtu un tehniski sarežģītu. No 102 ekipāžām, kas stājās uz starta, finišu sasniedza tikai 68. Dienu iepriekš, testu ātrumposmā, Egles vadītais auto tika pamatīgi sabojāts sadursmē ar lielu ledus bluķi kādā no trases līkumiem, un ''R-evolution Racing Team'' mehāniķiem nācās visu nakti remontēt vēl kaujas apstākļus pat neizbaudījušo rallija spēkratu, lai ekipāža varētu startēt. Beigās Egle/Jerums finiša līniju sasniedza astotajā vietā absolūtajā vērtējumā, bet Latvijas čempionāta ieskaitē tika izcīnīta ceturtā vieta N4 grupā.

''Šis mums bija grūts rallijs, jo nebijām braukuši kaujas apstākļos kopš 2010.gada augusta, rallija ''Kurzeme'', iesāk Aivis Egle. ''Piedevām vēl negadījums testos bija atstājis psiholoģisku iespaidu, tāpēc sacīkstes uzsākām pārāk piesardzīgi. Visa pirmā ātrumposma laikā mani neatstāja doma, ka gar trases malām esošie ledus gabali var sabojāt mūsu sporta auto tik ļoti, ka līdz finišam netiksim. Tomēr izdevās pārvarēt šo barjeru un, sākot ar otro ātrumposmu, kāpinājām tempu, pamazām uzrādot konkurētspējīgākus rezultātus. Viss izdevās pietiekoši labi līdz priekšpēdējam ātrumposmam, kurā divas reizes iestigām sniega kupenās un bez skatītāju palīdzības nebūtu no tām izkļuvuši. Šajā ātrumposmā pazaudējām pirmajai vietai 33 sekundes, kas nozīmēja, ka par godalgotām vietām cīņa ir beigusies. Jaunais ''Mitsubishi Lancer Evo X'' šo posmu izturēja godam, tomēr vēl ir jāstrādā pie tā regulējumiem. Auto ir labāks potenciāls nekā iepriekšējās paaudzes evolūcijām, jo tas ir jaudīgāks, tomēr brīžiem neizdevās līdz galam saprasties, un pie tā vēl būs jāpiestrādā.”

Nākamais posms, kurā redzēsim ''R-evolution Racing Team'' ekipāžu, Eglem/Jerumam būs rallijs ''Sarma 2011'', kas norisināsies 12. un 13.februārī Alūksnes un Gulbenes pilsētu apkaimes ceļos.

Izmantotie resursi:
www.r-evolution.lv