Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:148, Did:0, useCase: 3

Vilkss pievienojas ''Peugeot''; ''Škoda UK'' paliek IRC seriālā

Vilkss pievienojas ''Peugeot''; ''Škoda UK'' paliek IRC seriālā
Gajs Vilkss
Foto: skiddmark.com

Vienai no vadošajām ''Intercontinental Rally Challenge'' (IRC) seriāla vienībām ''Peugeot UK'' pievienojies britu sportists Gajs Vilkss, kurš vadošā pilota lomā komandā nomaina Krisu Mīki, kurš, kā zināms, nākamsezon brauks WRC ietvaros, pārstāvot ''Mini''.

Mīki ''Peugeot'' rindās nomaina Vilkss

Kļuvis zināms, ka nākamsezon IRC seriāla ietvaros ''Peugeot UK'' komandas rindās pērnās sezonas IRC čempiona Krisa Mīkes vietā brauks britu rallija braucējs Gajs Vilkss, kurš ir divkārtējs Lielbritānijas rallija čempionāta uzvarētājs. Kā zināms, Mīke savu pēdējo ralliju (vismaz pagaidām) IRC seriālā jau ir aizvadījis un nākamajā sezonā brauks WRC rallija ietvaros, pārstāvot ''Mini'' vienību, kas, sadarbojoties ar ''Prodrive'', nākamgad atgriežas WRC apritē. Tiek lēsts, ka līgums pagaidām parakstīts uz nākamās sezonas 11 posmiem, un pie ''Peugeot 207 S2000'' stūres Vilkss debitēs sezonas atklāšanas posmā Montekarlo (janvārī).

29 gadus vecais Vilkss, kura kandidatūru, starp citu, ''Peugeot'' komandai ieteica Mīke, IRC seriālā piedalās kopš pērnā gada vidus, kad debitēja ''Proton'' komandas rindās. Sezonas pēdējā posmā Vilkss pievienojās ''Škoda UK'' vienībai, kuru pārstāvēja arī visu šo sezonu, piedaloties astoņos no 11 posmiem, trīs no tiem izlaižot Sardīnijas rallijā piedzīvotās avārijas dēļ. Astoņu posmu laikā Vilkss trīs reizes kāpis uz goda pjedestāla (divas otrās vietas un viena trešā) un posmu līdz sezonas beigām kopvērtējumā ar 27 punktiem ieņem 6. vietu. Vērts pieminēts, ka pērn Vilkss piedalījās arī Talsu rallijā.

''Škoda UK'' paliek IRC arī nākamsezon

Tikmēr ''Škoda UK'' komanda paziņojusi, ka, neskatoties uz Vilksa zaudēšanu, tā arī nākamsezon turpinās braukt IRC seriāla ietvaros. Lai arī nākamgad šī vienība turpinās sadarbību ar ''Škoda Motorsport'' rūpnīcu, tomēr nākamsezon tā būs neatkarīga komanda. Joprojām paliek atklāts jautājums par to, kurš būs jaunais ''Škoda UK'' komandas pilots nākamajā sezonā. Kā zināms, šosezon ''Škoda Motorsport'' IRC seriālā triumfēja konstruktoru kausā, bet tās pilots Juho Hanninens kļuva par čempionu, aiz sevis atstājot komandas biedru Janu Kopecki.

Atgādināsim, ka pēdējais IRC sezonas posms, kurā būs gan asfalta, gan grants ātrumposmi, no 4. līdz 6. novembrim tiks aizvadīts Kiprā.

Izmantotie resursi:
www.autosport.com