Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:148, Did:0, useCase: 3

Hermanim stūrmaņa krēslā sēžas 12 gadus vecais dēls, uzvaru izcīna Neikšāns

Juris Grīns
Juris Grīns

Hermanim stūrmaņa krēslā sēžas 12 gadus vecais dēls, uzvaru izcīna Neikšāns
Elviss un Miks Hermaņi. Foto: Dace Janova, 4rati.lv

Talsi mīl ātrumu – to deviņu pakalnu pilsēta šovasar pierādījusi jau vairākkārt. Talsos startējuši gan paštaisīti transporta līdzekļi, gan pasaules līmeņa sporta automašīnas. Bet šajā nedēļas nogalē vietējie entuziasti pirmo reizi sarīkojuši minirallija posmu, ko gan dalībnieki, gan Latvijas automobiļu federācija (LAF) novērtē kā šīs sezonas labāko un episkāko posmu, kam izdevies sapulcēt visvairāk dalībnieku un izveidot jaunus ātrumposmus.

Ap 120 pieteiktu ekipāžu un vēl vairāki piedalīties gribētāji aiz strīpas – tik lielu sportistu interesi izpelnījās pirmais minirallijs Talsos. Rallija svētku rosība sākās jau iepriekšējā vakarā, kad viens pēc otra dalībnieki ieradās servisa parkā uz tehnisko pārbaudi. “Minirallijā drīkst piedalīties ar ielas automašīnām, tāpēc diezgan maz ir to lietu, ko pārbaudām. Bet primāri tas ir, lai būtu drošība – lai ir dzēšamie aparāti, ķiveres, atbilstošs apģērbs, lai mašīnām riepas atbilstošas sacensībām,” saka Dainis Politiko, tehniskās komisijas vadītājs.

Nākamajā dienā ralliju atklāja talsinieks Elviss Hermanis kopā ar jaunāko minirallija dalībnieku – savu 12 gadīgo dēlu. Skatītāju priekam viņš cīnījās ar baušķenieku Māri Neikšanu, kurš vēlāk duelī arī uzvarēja. Ja parasti minirallijā trīs posmi, kas sportistiem jābrauc divas reizes, tad Talsos unikāli pieci ātrumposmi. “Organizatori bija centušies ļoti, lai uztaisītu interesantus posmus tā, lai nav jāliek roteri visu laiku, bet tiešām interesanti, līkumaini, dažādas konfigurācijas… Bet cena tam visam ir tas, ka tie ir diezgan mīksti. Šis bija baisākais, kas ir braukts. Vienmēr jau minirallijā visi sūdzas, ka izsista trase. Bet te tā uz diviem riteņiem, es brīnos, kā visas riepas palika klāt. Mašīna visu izturēja – cepuri nost būvētājiem,” saka Āris Cēders, minirallija “Talsi” dalībnieks.

“Šis bija mājas posms, šis pirmais pašam pie stūres. Debija ar automašīnu, debija ar brāli. Viņš principā vispār pazaudēja nevainību autosportā, tas tāds nozīmīgs brīdis mums abiem ir,” saka Tomass Grintāls, minirallija “Talsi” dalībnieks.

Viens no pieciem posmiem notika leģendārajā CVS trasē, kas pulcēja negaidīti daudz skatītāju. Tajā braucieni notiek paralēli, līdz ar to acij viltīgi – līkumos grūti saprast, kurš priekšā. “Mums sanāca tieši tā, ka startējām Audi pret Subaru, kas ir divas frontes. Mēs to uzvarējām sākotnēji, un tas bija tiešām gandarījums pašam,” saka Niks Kanders, minirallija “Talsi” dalībnieks.

Minirallijs ir pašu vietējo īstenots sapnis, pēdējās nedēļas prasījušas maz miega un daudz stresa, daži no viņiem pasākuma noslēgumā atzīst, ka nav pat spēka intervijai. Tikmēr LAF atzīst, ka izdevies episki. “Tas parāda to, ka šajā reģionā autosports ir gaidīts, mīlēts, pieprasīts. Un tā jau ir amatiersporta būtība, ka brauc savējie. Tas varbūt ir mans draugs, mans brālis vai vīrs. Mums arī sievietes, starp citu, diezgan daudz brauc. Un ģimenes dodas atbalstīt,” stāsta LAF Standartautomobiļu komisijas padomes priekšsēdētājs Eduards Kalve.

“Man vienkārši skudriņas skrēja pa muguru, braukājot pa tiem ātrumposmiem un redzot tos cilvēkus, kas bija iznākuši ārā. Tiešām paldies saku visiem talsiniekiem un arī tiem, kas atbrauca apskatīties un iznāca ielās. Tas bija fantastiski! Es noķēru pats to garšu, kas bija kādreiz, kad notika Talsos rallijs,” saka Renārs Zapackis, organizators.

Šis bija “ERST Finance” minirallija kausa izcīņas trešais posms, un fani līdzi juta līdz pat tumsai, lai savus favorītus noslēgumā pamatīgi aplaistītu ar šampanieti. Sezonas priekšpēdējais, ceturtais posms notiks 21. septembrī Liepājā.

Izmantotie resursi:
ReTV