Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:148, Did:0, useCase: 3

Latvijai divi pjedestāli Eiropas autokrosa čempionāta posmā Mūsā

Juris Grīns
Juris Grīns

Latvijai divi pjedestāli Eiropas autokrosa čempionāta posmā Mūsā
Edijs Ošs. Foto: Edijs Ošs Motorsport

Sestdien un svētdien Bauskā, "Mūsa Raceland" trasē tika aizvadīts Eiropas autokrosa čempionāta sezonas pirmais posms, kas tehnisko noteikumu revolūcijas dēļ iezīmēja jaunās ēras sākšanos. Latvijai savās mājās divi goda pjedestāli - Edijam Ošam otrā vieta "TouringAX" klasē, bet Jānis Boks "SuperBuggy" finālā aizcīnījās līdz trešajai pozīcijai.

"TouringAX" klasē Edijs Ošs pēc starta nonāca otrajā vietā, pat mēģinot uzbrukt līderim Pauļum Pleskovam. Lietuvietis gan ātri attālinājās, taču Ošs tikpat droši noturēja otro pozīciju līdz finišam. Trešais – igaunis Andri Ouns.

Kristiāns Grencis "JuniorBuggy" klasē pēc starta bija trešais, taču viņu apdzina Stins Jasperss. Mēģinot atgūt pozīciju, Kristiāns sadūrās ar Jaspersu, kas noslēdzās ar latvieša kūleni. Brauciens apturēts un, tā kā bija veikti seši no septiņiem apļiem, netika veikts atkārtoti. Formāli Grencim ceturtā vieta, taču rezultāti vēl provizoriski. Uzvaru sasniedza Ondžejs Medliks, aiz viņa Daniels Pitļuns un Jasperss.

"Buggy 1600" klasē Justam Grencim spīdošs pusfināls, līdz brīdim, kad, tikko pakāpies uz otro vietu, viņa bagijs apklusa. Viņam veiksmīgs izrādījās fakts, ka pusfinālā startēja tikai pieci dalībnieki, tātad visi startējušie jau bija nodrošinājuši ceļazīmi uz finālu. Tomēr bojāto motoru nomainīt nevarēja, un Grencis finālā nestartēja. Tur uzvaru sasniedza Timo Pālers, kurš izmantoja tautieša Maksa Šanena priekšpēdējā aplī pārsisto riepu, kā rezultātā Šanens atkrita uz trešo vietu, arī aiz Andreja Maksjana.

Jānis Boks "SuperBuggy" klases pirmā apļa haosā atrada ceļu uz trešo vietu, noturot pozīciju līdz finišam. Ervins Grencis, pēc neveiksmīga starta, pirmajā aplī nonāca ceturtajā vietā, taču brauciena laikā sagriezās, atkrītot uz zemākām pozīcijām. Ervins pakāpās līdz piektajai vietai finišā.

Pirms Eiropas čempionāta fināliem notika Nacionālās klases izšķirošais brauciens, kurā dominēja Ivo Gabrāns, sasniedzot uzvaru. Fināls dramatisks un no 11 startējušajiem dalībniekiem finišēja vien pieci. Aiz Gabrāna otrais bija Roberts Bāriņš, bet trešais – lietuvietis Ligits Kordušs. Nedaudz vēlāk viņš zaudēja trešo vietu, un tā nonāca Mareka Daiņa rīcībā.

Izmantotie resursi:
4rati - 4rati