Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:148, Did:0, useCase: 3

Ar spaigiem notikumiem Vecpilī noslēdzies Latvijas un Baltijas autokrosa posms

Juris Grīns
Juris Grīns

Ar spaigiem notikumiem Vecpilī noslēdzies Latvijas un Baltijas autokrosa posms
Foto: Kaspars Cikmačs, 4ratri.lv

Sestdien, 28. maijā Vecpilī aizvadīts Latvijas čempionāta otrais un Baltijas čempionāta trešais posms autokrosā. Finālos uzvaras guva Juris Spīķis (2000 Super), Lauris Unāms (Open 2500), Arnis Odiņš (1600), Imants Kolomenskis (VAZ klasika), Kaspars Meņģelis (B600) un Matas Zavarskis (Mini bagiji).

2000 Super

Sportiski lielisks fināls tika aizvadīts 2000 Super klasē. Startā vadību pārņēma Rihards Dainis, bet aiz viņa iekārtojās Juris Spīķis, kurš, neskatoties uz tehnikas problēmām, atroda ceļu, lai tiktu garām līderim, finišā sasniedzot uzvaru. Aizmugurē Rūdolfs Bogens veica vienu dramatisku apdzīšanu pēc otras, līdz nonāca Daiņa aizmugurē. Smagā komandas biedru cīņā Dainis noturēja otro vietu, Bogenam finišējot trešajam. Edijs Ošs izstājas uzreiz pēc starta, arī Ritvars Kārkliņš izstājās.

Rezultāti: autocross.lv

Open 2500

Open 2500 finālā šokējošu pirmo vietu izcīnīja Lauris Unāms, bet otro vietu pēc smagas dienas sasniedza Jānis Kozlovskis. Intam Jeršovam tehniskas problēmas, bet finišā trešā vieta. Satrakojies bija Jānis Augulis, saņemot brīdinājuma karogu par vairākām sadursmēm. Pēc finiša Augulim aizdegās mašīna, toties Kozlovskis bija absolūtā sajūsmā par otro vietu. Arī līdzjutēji.

Rezultāti: autocross.lv

1600

1600 klasē līderi Arni Odiņu pēc starta presingoja Jānis Lideris, taču brauciena vidū Odiņš atrāvās un uzvarēja, jau otrreiz pēc kārtas Latvijas čempionātā, trešoreiz - Baltijā. Liderim pēc ilgiem laikiem padevās izcils rezultāts - viņam otrā vieta finālā. Raimonds Mūrnieks finišēja trešais. Kristam Valteram sacensībās kūlenis, Normunds Akmentiņš izstājās otrajā aplī, Andis Kļava palika starta laukumā ar, iespējams, pusass defektu.

Rezultāti: autocross.lv

B600

B600 bagiju klases finālbrauciens iesākās ar sarkanajiem karogiem - kūleni startā apmeta Gatis Geisters, tūlīt pēc tam arī Keivo Koivs, taču abiem šķietami vieglas avārijas. Kamēr no trases tika vākti kritušie bagiji, Jānis Kļava uz starta konstatēja, šķiet, piekares defektu, taču braucienā piedalījās, paliekot aiz "Top 3". Brauciens izcili mierīgs, uzvaru B600 klasē gūstot Kasparam Meņģelim, kurš pārspēja Jāni Baumani un Gintu Astrauski.

Rezultāti: autocross.lv

VAZ klasika

VAZ klasē Imants Kolomenskis noturēja aiz sevis uzreiz četrus konkurentus. Kolomenskim uzvara, finišā netālu sekoja Jānis Linde, Kalvis Tēts, Andris Krieviņš un Heinārs Lehtsārs. Arnis Odiņš, pēc trīs braucēju avārijas pirmajā aplī, aizcīnās līdz sestajai vietai. Sadursmē "nosprūda" arī Edgars Elsts un Andris Ozoliņš, bet visi sasniedz finišu.

Rezultāti: autocross.lv

Mini

Mini bagiju klasē pārliecinoši uzvarēja Matas Zavarskis, ievērojami atpalieko, otro vietu izcīnīja Markuss Ūtēns, bet Andrijs Leo Lediņš finišēja stabilā trešajā vietā. Linards Jasons izstājas ar motora defektu.

Rezultāti: autocross.lv

Izmantotie resursi:
Autocross.lv