Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:148, Did:0, useCase: 3

Baumanim un Nitišam sadursmes, finālā tikt neizdodas

Juris Grīns
Juris Grīns

Baumanim un Nitišam sadursmes, finālā tikt neizdodas
Jānis Baumanis
Foto: Baumanis Motorsport Photography

Latvijas autosportisti Jānis Baumanis un Reinis Nitišs pasaules rallijkrosa čempionāta noslēdzošajā posmā Argentīnā šodien veiksmīgi aizkļuva līdz pusfinālu cīņām, kur aizvadīja lieliskus startus, taču abi pirmajā līkumā piedzīvoja sadursmes, kas liedza iespēju tikt finālā.

Pirmajā pusfināla cīņā startēja Jānis Baumanis ("World RX Team Austria"), uzsākot sacensības no pēdējās, sestās vietas. Pāragru startu veica 2016. gada čempions Matiass Ekstrems, kuram līdz ar to nācās veikt divus džokera apļus, un tika norīkots atkārtots starts.

Baumanis startēja lieliski un pirmajā līkumā jau šķieta, ka varētu pacelties uz otro vai trešo pozīciju, tomēr latvieša pilotētais "Ford" saņēma spēcīgu triecienu no Timura Timerzjanova. Baumanis saslīdēja, atkrita uz ceturto pozīciju, tobrīd vēl saglabājot labas izredzes aizcīnīties līdz finālam, tomēr ceturtajā aplī neizturēja viena no aizmugurējām riepām, kas starta sadursmes rezultātā pirms tam bija berzējusies pret salauzto virsbūvi. Nācās izstāties.

Tāpat neveicās Peteram Solbergam, kurš startēja pirmais, bet arī cieta starta sadursmē. Vairākas reizes izbraucot no trases, viņam ar acīm redzami bojātu mašīnu tomēr izdevās aizkļūt līdz finišam, kas gan neļāva iekļūt finālā. Uzvarēja Johans Kristofersons, otrais finišēja Ekstrems, kurš visu braucienu bija līderis, bet zaudēja pirmo vietu pēc otrā džokera apļa, kamēr trešo vietu guva Tomass Heikinens. Finālā neiekļuva Timerzjanovs, Solbergs un Baumanis.

1. pusfināls

VietaPilotsAuto
1.Johans KristofersonsVolkswagen
2.Matiass EkstremsAudi
3.Tomass HeikinensAudi
4.Timurs TimerzjanovsFord
5.Peters SolbergsCitroen
6.Jānis BaumanisFord

Otrajā pusfinālā no trešās vietas startēja Reinis Nitišs ("Olsbergs MSE"). Viņam izdevās labs starts un pirmajā līkumā sānu pie sāna latvietis cīnījās ar Sebastjēnu Lēbu par otro pozīciju, tomēr abi sadūrās, saslīdēja un zaudēja vietas. Nitišs, kuru no aizmugures pastūma arī Robins Larsons, no trases izslīdēja visvairāk, kā rezultātā atkrita uz pēdējo, sesto vietu, kurā arī finišēja.

Ļoti pārliecinošu sniegumu nodemonstrēja Andreass Bakerūds, izcīnot uzvaru, tāpat finālā iekļuva Timo Šaiders un Larsons, kurš Argentīnas posmā uzvarēja 2015. gadā. Aiz "Top 3" palika Antons Marklunds un Lēbs, kā arī jau pieminētais Nitišs, un viņiem bija liegta iespēja startēt finālā.

2. pusfināls

VietaPilotsAuto
1.Andreass BakerūdsFord
2.Timo ŠaidersSeat
3.Robins LarsonsAudi
4.Antons MarklundsVolkswagen
5.Sebastjēns LēbsPeugeot
6.Reinis NitišsFord

Jau pirms fināla 2016. gada titulu komandu ieskaitē bija nodrošinājusi šīs sezonas čempiona Matiasa Ekstrema un Tomasa Heikinena pārstāvētā komanda "EKS RX".

"Hoonigan Racing Division" komandu pārstāvošais Bakerūds aizvadīja pārliecinošu finālbraucienu, startējot un finišējot pirmajā vietā, tādā veidā sezonas kopvērtējumā apsteidzot Solbergu un ar vienādu punktu skaitu izcīnot trešo vietu. Šī viņam ir trešā uzvara sezonā. Johans Kristofersons no "Volkswagen RX Sweden" startēja un finišēja otrais, arī sezonas kopvērtējumā tiekot pie otrās vietas. Heikinens finālā startā no sestās pozīcijas pacēlās uz trešo un tajā arī sasniedza finišu. Pirmo sešinieku noslēdza Šaiders, Ekstrems un Larsons.

Jānis Baumanis pirmo pilno sezonu pasaules čempionātā pabeidzis desmitajā vietā, pēdējā posmā zaudējot vienu pozīciju. Reinis Nitišs kopvērtējumā ierindojas 16. vietā.

Finālsacīkstes

VietaPilotsAutoRezultāts
1.Andreass BakerūdsFord6 apļi
2.Johans KristofersonsVolkswagen+1.991
3.Tomass HeikinensAudi+3.823
4.Timo ŠaidersSeat+4.818
5.Matiass EkstremsAudi+6.263
6.Robins LarsonsAudi+11.559

Pasaules čempionāta kopvērtējums

Pilotu ieskaite:

VietaPilotsPunkti
1.Matiass Ekstrems272
2.Johans Kristofersons240
3.Andreass Bakeruds239
4.Peters Solbergs239
5.Sebastjēns Lēbs209
6.Timijs Hansens178
7.Tomass Heikinens150
8.Timurs Timerzjanovs117
9.Robins Larsons109
10.Jānis Baumanis109
16.Reinis Nitišs44

Komandu ieskaite:

VietaKomandaPunkti
1.EKS422
2.Peugeot-Hansen387
3.Volkswagen RX Sweden316
4.Hoonigan Racing Division302
5.World RX Team Austria226
6.Olsbergs MSE132
7.ALL-INKL.com Münnich Motorsport67

     [+] [-]

, 2016-11-27 21:02, pirms 8 gadiem
Pusfinālu upuri. Vispār pusfinālā visi kaut kā traki pirmo līkumu brauca.

     [+] [-]

, 2016-11-27 23:37, pirms 8 gadiem
Tam pimperzjanovam pašam derētu riktīgāk ribās ielikt, izjauca Baumanim potenciālu iekļūšanu finālā! Nitišam vairāk nepaveicās, tur vairākas mašīnas vienlaikus vienā līkumā mauca, kaut gan Lēbs un Larsons jau nu vismaz gan kārtīgus žagarus pelnījuši!

     [+] [-]

, 2016-11-28 00:13, pirms 8 gadiem
kāpēc, kad raksts ir par zviedru hokejistiem, tad uzvārdi tiek kropļoti kā : "Lāšons, Fošberjs" utt, bet autosportā nea?