Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:148, Did:0, useCase: 3

"World RX" līderis Hansens sakauj Amerikas zvaigznes un uzvar "Nitro RX" pirmajā posmā

Juris Grīns
Juris Grīns

"World RX" līderis Hansens sakauj Amerikas zvaigznes un uzvar "Nitro RX" pirmajā posmā
Foto: Nitro RX

Nedēļas nogalē ASV startēja jaunizveidotā "Nitro Rallycross" čempionāta sezona, kas noslēdzās ar notikumiem bagātu sešu apļu finālu "Utah Motorsports Campus" trasē. Uzvaru sasniedza zviedru sportists Timijs Hansens, kurš ir viens no vadošajiem pasaules rallijkrosa čempionāta braucējiem.

Startējot vairākām Eiropas rallijkrosa zvaigznēm, finālā no vadošās pozīcijas cīņu uzsāka mājinieks un šī seriāla izveidotājs Treviss Pastrana ar “Subaru” automašīnu, taču jau pirmajos līkumos viņš saslīdēja cīņā ar Timija Hansena “Peugeot”, atdodot vadību konkurentam un drīz vien palaižot priekšā arī citus braucējus. Hansenam centās uzbrukt Olivers Ēriksons, bet viņiem aizmugurē braucošajiem klājās smagi, jo bija jābrauc lielos putekļos un ļoti sliktā redzamībā. Tika pieļautas daudzas kļūdas.

Turpinājumā Timija Hansena sniegums bija labs un stabils, viņš aizbrauca pretī uzvarai ar ievērojamu pārsvaru pār sekotājiem, kamēr otro vietu izcīnīja Stīvs Erpins, bet trešais finišēja uzvarētāja brālis Kevins Hansens. Pastrana finišu šķērsoja tikai piektais, zaudējot arī Freizeram Makkonelam, bet uzveicot Skotu Spīdu, kamēr Ēriksons beigās atkrita uz septīto vietu. Andreass Bakerūds, kurš uz diviem posmiem kļuvis par Pastranas un Spīda komandas biedru, sacensībās uz pirmo trijnieku nekonkurēja, bet vēlāk izstājās.

“Nitro Rallycross” sezonas otrās sacensības notiks 9. un 10. oktobrī Mineapolisā, “ERX Motor Park” trasē, bet kopumā šosezon gaidāmi pieci posmi.

Fināla rezultāti:

1., Timijs Hansens ,Peugeot, 6 apļi
2., Stīvs Erpins ,Hyundai, +5.984
3., Kevins Hansens ,Peugeot, +11.211
4., Freizers Makkonels,Ford, +21.902
5., Treviss Pastrana ,Subaru, +23.750
6., Skots Spīds ,Subaru, +25.269
7., Olivers Ēriksons ,Ford, +1:01.058
8., Taners Fousts ,Audi, + 2 apļi
9., Andreass Bakerūds,Subaru, Izstājās
10., Kebots Bighems ,Audi, Nestartēja

Izmantotie resursi:
4rati - 4rati