Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:148, Did:0, useCase: 3

Grunte savāc maksimālos punktus, bet par čempionu nekļūst, Baumaņa uzvarai seko neveiksme

Juris Grīns
Juris Grīns

Grunte savāc maksimālos punktus, bet par čempionu nekļūst, Baumaņa uzvarai seko neveiksme
Foto: Facebook.com/Rallikross

Igaunijas rallijkrosa čempionāta pēdējā posmā Kulbilohu trasē TouringCar klasē Kristaps Grunte savāca maksimālo punktu skaitu, kopvērtējumā dalot pirmo vietu ar otru klases līderi Sīmu Sundemā. Tomēr pēc papildnosacījumiem Kristaps šogad Igaunijas vicečempions. Pārējiem latviešiem mazāk spilgta sacīkste.

Kristaps Grunte uz pēdējo posmu devās ar apziņu, ka par Igaunijas čempionu viņš var kļūt, sasniedzot maksimālo punktu skaitu. Pēc motora defekta iepriekšējā posmā viņš bija nonācis iedzinējos sezonas kopvērtējumā. Grunte pēdējo posmu uzsāka kā trešais sezonā, septiņus punktus aiz līdera Sundemā.

Kvalifikācijas kopsummā gūta uzvara, uzvarēts pusfināls un fināls – perfekts latvieša, 2019. gada Igaunijas čempiona, sniegums. Taču savu darbiņu paveica arī Sundemā. Finālā sasniegta otrā vieta, un abiem līderiem vienāds punktu skaits. Sīmam sezonā par vienu posma uzvaru vairāk nekā Kristapam, līdz ar to viņš čempions, Gruntem otrā vieta.

Xtreme bagiju klasē pēc Jāņa Baumaņa sensacionālās uzvaras iepriekšējā posmā sekoja bēdīgs posms Kulbilohu. Jānis kvalificējās tikai startam D finālā, kurā, turklāt, piedzīvota izstāšanās. Līdzīgs liktenis, vienīgi vienu finālu kārtu augstāk, Ingum Beļakovam- C finālā piedzīvota izstāšanās otrajā brauciena aplī.

Izmantotie resursi
Autocross.lv