Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:148, Did:0, useCase: 3

Baumanis neiekļūst pusfinālā, uzvaru Lielbritānijā izcīna Kristofersons

Edgars Beļakovs
Edgars Beļakovs

Baumanis neiekļūst pusfinālā, uzvaru Lielbritānijā izcīna Kristofersons
Jānis Baumanis
Foto: Tom Banks

Silverstonas trasē Lielbritānijā noslēdzies FIA Pasaules rallijkrosa čempionāta sezonas 4. posms. Labākais finālbraucienā izrādījās esošais pasaules čempions Johans Kristofersons, kamēr Jānis Baumanis nespēja kvalificēties pusfinālu braucieniem.

Kā ziņots, vakar Silverstonas jaunizbūvētajā rallijkrosa trasē tika aizvadīta sacensību pirmā diena. Pēc pirmajām divām kvalifikācijas kārtām Baumanis bija divas vietas aiz pusfinālu robežas, tātad 14. vietā.

Šorīt jau trešā kvalifikācija Latvijas sportistam neiesākās veiksmīgi - zviedrs Antons Marklunds sadūrās ar Baumaņa bijušo komandas biedru Timuru Timerzjanovu, kā rezultātā Baumanis saņēma triecienu no Marklunda mašīnas, kā rezultātā tika sabojāta aizmugurējā riteņa balstiekārta. Jāpiemin, ka Marklunds ir galvenais Reiņa Nitiša konkurents cīņā par titulu FIA Eiropas rallijkrosa čempionāta ieskaitē, bet šonedēļ Eiropas RX ieskaite netiek aizvadīta.

Ātrākais trešajā kvalifikācijā bija "Volkswagen" pilots Kristofersons, kurš pārspēja abus "Peugeot" braucējus Sebastianu Lēbu un Timiju Hansenu.

Ceturtā kvalifikācija Jānim bija krietni veiksmīgāka. Tajā 11. labākais rezultāts, tomēr ar to nebija pietiekami, lai tiktu tālāk. Arī kopējā ieskaitē Lielbritānijas RX Baumanis noslēdza 14. vietā. Arī pēdējā kvalifikācijas kārtā labākais bija Kristofersons, aiz sevis atstājot Lēbu un Andreasu Bakerūdu ("Audi").

Pirmajā pusfināla braucienā uzvaru guva Kristofersons, bet atlikušās vietas finālam izcīnīja Bakerūds un jaunākais no brāļiem Hanseniem, Kevins Hansens. Tikmēr neveiksmi piedzīvoja Kristofersona komandas biedrs Peters Solbergs, kurš no pusfināla izstājās. Otrajā braucienā ātrākais bija Lēbs, aiz viņa palika Matiass Ekstroms, kā arī Niklass Gronholms, kurš finālā iekļuva pateicoties Timija Hansena neveiksmei.

Finālbraucienā pirmajos apļos Kristofersonam konkurenci izrādīt spēja vienīgi Bakerūds, taču brauciena turpinājumā zviedrs bija nepārspējams, izcīnot uzvaru un nostiprinoties kopvērtējuma vadībā. Otro vietu ieņēma Bakerūds, kurš World RX čempionāta pirmajās divās sezonās bija Reiņa Nitiša komandas biedrs, bet trešais palika Beļģijas RX posma uzvarētājs Lēbs.

Nākamais World RX sezonas posms norisināsies pēc divām nedēļām, kad Norvēģijas Hellas trasē redzēsim ne tikai pasaules ieskaites braucējus, bet arī Eiropas čempionāta Supercar un Super1600 klašu pārstāvjus, ieskaitot Nitišu un Arti Baumani.

  +2 [+] [-]

, 2018-05-27 21:30, pirms 6 gadiem
Vai redaktora kungs varētu pamācīt šim jauneklim, ka ir jāpievieno rezultāti un kopvērtējums?!

  +1 [+] [-]

, 2018-05-27 21:58, pirms 6 gadiem
Toties priecē, ka jauneklim ir savs mugurkauls uz zviedru uzvārdu rakstībā pieturas pie normālas latviešu valodas, iztiekot bez suveizdismiem! Malacis, autor, paldies!

     [+] [-]

, 2018-05-27 22:13, pirms 6 gadiem
wolmar rakstīja: Toties priecē, ka jauneklim ir savs mugurkauls uz zviedru uzvārdu rakstībā pieturas pie normālas latviešu valodas, iztiekot bez suveizdismiem! Malacis, autor, paldies!
Labāk, lai ir Kristofēšons, bet ar rezultātiem.