Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:148, Did:0, useCase: 3

Solbergs sāk "Volkswagen" rallijkrosa auto testus

Juris Grīns
Juris Grīns

Solbergs sāk "Volkswagen" rallijkrosa auto testus
Peters Solbergs
Foto: pettersolberg.com

Divkārtējais pasaules čempions rallijkrosā Peters Solbergs sācis testēt jauno sacīkšu auto, ko "Volkswagen" rūpnīca izgatavojusi īpaši viņa komandai "PSRX".

Jau ziņots, ka Solberga vienība ieguvusi "Volkswagen Motorsport" atbalstu un 2017. gada sezonā pasaules rallijkrosa čempionātā būs rūpnīcas komandas statusā. Solbergs jau ir ticis jaunās mašīnas un to izmēģinājis Loīkas trasē, Francijā.

"Jā, mēs to izmēģinājām," apstiprina Solbergs. "Tie bija pavisam nelieli testi, lai gūtu vispārēju priekšstatu par mašīnu un visu pārbaudītu. Nākamo mēnešu laikā veiksim regulārus testu braucienus - esam labi saplānojuši savu laiku."

Ar "Volkswagen" rūpnīcas mašīnām šogad startēs ne vien Solbergs, bet arī viņa jaunais komandas biedrs Johans Kristofersons. Zināms, ka jaunie rallijkrosa auto būvēti Vācijā un "Volkswagen Motorsport" sniegs atbalstu "PSRX" komandai arī pasaules čempionāta posmos.

Jautāts par to, vai šie "Supercar" klases automobiļi veidoti uz iepriekšējās paaudzes "Volkswagen" mašīnu bāzes, vai arī ir konstruēti pilnīgi no jauna, Solbergs atbild: "Protams, ir veikta kombinēšana. Esmu pilnīgi pārliecināts, ka viss būs labi."

Jaunajam auto būšot visai lielas izmaiņas dzinēju jomā, kas nozīmēs nepieciešamību adaptēties savādākam braukšanas stilam, norāda Solbergs.

Tāpat norvēģis atzīst, ka Kristofersonu būtu vēlējies redzēt savā komandā arī tad, ja nebūtu ticis pie sadarbības ar "Volkswagen". Kā zināms, zviedrs jau iepriekš brauca ar "Volkswagen" mašīnām, kamēr Solbergs pilotēja "Citroen" spēkratus. Pērn Kristofersons kļuva par vicečempionu, bet Solbergs palika ārpus pirmā trijnieka.

Izmantotie resursi:
Motorsport.com: F1 News, MotoGP, Le Mans...