Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:148, Did:0, useCase: 3

Publicēts Latvijas-Lietuvas rallijkrosa čempionāta kalendārs

Juris Grīns
Juris Grīns

Publicēts Latvijas-Lietuvas rallijkrosa čempionāta kalendārs
Foto: Rallycross.lv

Svētku laikā publicēts Latvijas-Lietuvas rallijkrosa čempionāta 2024. gada sacensību kalendārs. Sešu posmu seriāls norisināsies četrās trasēs, gan Latvijā, gan Lietuvā.

Nākamā gada rallijkrosa sezona norisināsies no maija sākuma līdz septembra vidum. Šajā laikā rallijkrosa braucēji apmeklēs Biķerniekus – gan sākot, gan finišējot čempionātu. Starp Rīgas posmiem arī cīņa Biržos un divreiz Vilkičos, nākamgad rallijkrosā atgriezīsies arī Bauskas posms Mūsa Raceland trasē.

Gaidāmā gada kalendārs nesarūpē kādus šokējošus seriāla norises risinājumus, jo trases un cīņu vietas sportistiem ir labi zināmas, un tas nav slikti. Vairāk intrigas sarūpē rallijkrosa klašu iespējamās izmaiņas vai vismaz korekcijas – nojaušams, ka sportistiem un līdzjutējiem varētu būt jauni risinājumi uzvarētāju noskaidrošanai. Taču plāni un noteikumi vēl izstrādes stadijā.

Līdz ar Latvijas-Lietuvas rallijkrosa čempionāta kalendāra publicēšanu zināmi visu Latvijas krosa tipa seriālu plāni 2024. gadam – iepriekš publicēti arī Folkreisa un autokrosa čempionāta sacensību kalendāri. Šobrīd zināmie sacensību datumi tradicionāli apkopoti Autocross.lv sadaļā “Kalendāri”.

Ziemassvētku laikā tika izziņots arī ziemeļnieciskā RallyX seriāla kalendārs. Šis seriāls pēdējos gados arvien vairāk uzrunā arī Latvijas braucējus, gan kroskartu, gan salonauto klasēs. Dzirdēts par mūsu sportistu interesi startēt RallyX – vismaz fragmentāri – arī nākamgad. RallyX nākamgad rezervētas piecas nedēļas nogales, katrā pa diviem ieskaites posmiem. Sacīkstes paredzētas Zviedrijā (divreiz), Somijā, Dānijā un pirmo reizi arī Vācijas Esteringā.

Izmantotie resursi:
Autocross.lv