Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:148, Did:0, useCase: 3

"World RX" finālposmā Argentīnā cīņa par titulu komandu ieskaitē

Juris Grīns
Juris Grīns

"World RX" finālposmā Argentīnā cīņa par titulu komandu ieskaitē
Foto: fiaworldrallycross.com

Šajās brīvdienās Argentīnā, Rosario pilsētā tiek aizvadīts FIA pasaules rallijkrosa čempionāta noslēdzošais posms. Uz starta arī Jānis Baumanis un Reinis Nitišs, bet uzmanības centrā būs cīņa par titulu komandu vērtējumā starp "EKS RX" un "Team Peugeot-Hansen".

Kamēr 2016. gada čempiontitulu pilotu ieskaitē jau nodrošinājis zviedrs Matiass Ekstrems, viņa un Topi Heikinena pārstāvētā "EKS RX" vienība ir 17 punktus priekšā Timija Hansena un Sebastjēna Lēba pārstāvētajai "Team Peugeot-Hansen" komandai. Kopumā šajā nedēļas nogalē iespējams gūt 56 punktus, līdz ar to starp abām komandām gaidāma sīva cīņa gan kvalifikāciju braucienos, gan pusfinālā un finālā, ja tik tālu izdosies tikt.

"Mums aizvien ir izredzes izcīnīt titulu komandu ieskaitē," saka "Team Peugeot-Hansen" pilots Lēbs, kurš oktobrī Latvijas posmā guva savu pirmo uzvaru. "Tas nebūs viegli, taču pats jau vairākas reizes esmu pieredzējis to, ka rallijkrosā daudz kas ir iespējams. Mēs cīnīsimies līdz beigām."

Lai gan Ekstrems jau ir čempions, aizvien vēl nav skaidrs, kurš kļūs par šīs sezonas vicečempionu. Šobrīd Peters Solbergs, Andreass Bakerūds un Johans Kristofersons atrodas netālu viens no otra, visi trīs iekļaujas 11 punktu robežās, kamēr individuālajā vērtējumā šajā nedēļas nogalē iespējams gūt 30 punktus.

"SuperCar" klasē "World RX of Argentina" sacensībās startēs 18 piloti, kas ir par vienu vairāk nekā pirms gada. Toreiz Jānis Baumanis piedzīvoja debiju "World RX Team Austria" komandas sastāvā, pārsteidzot ar iekļūšanu finālā un izcīnītu ceturto vietu. Šogad latvietis atgriežas Rosario šīs vienības sastāvā, bet jau ar daudz lielāku pieredzes bagāžu. Čempionāta kopvērtējumā Baumanis šobrīd devītais, bet tikai divus punktus atpaliekot no astotajā pozīcijā esošā Timura Timerzjanova.

Tikmēr Reinis Nitišs trešo reizi šogad pārstāvēs "Olsbergs MSE" komandu, šajā posmā aizvietojot Niklasu Gronholmu. Pērn Nitišs Argentīnā netika tālāk par kvalifikāciju, ierindojoties 14. vietā. Viņš kopvērtējumā pirms šonedēļ gaidāmajām sacīkstēm ieņem 16. vietu.

2015. gada sezonā Argentīnā savu pirmo uzvaru karjerā guva Robins Larsons. Šogad pasaules čempionāta posmos uzvarējuši septiņi dažādi piloti, bet vai Rosario trasē sagaidīsim astoto? To redzēsim jau svētdien, bet šodien sacensības sākas ar pirmajām divām kvalifikācijas kārtām. Rīt sekos vēl divas kvalifikācijas, pusfināls un fināls.

"Ceru, ka mašīna darbosies labi un būs iespējams veikt ātrus startus," saka 2016. gada Argentīnas posma uzvarētājs Larsons, kurš startēs ar "Audi" automobili. "Tieši tas mums vislabāk padevās pirms gada. Toreiz katrā startā biju pirmais vai otrais un šajā trasē, tādos apstākļos, kādi ir šeit, tas ir svarīgi. Mērķis ir tikt vismaz līdz pusfinālam, bet, lai iekļūtu finālā, pusfinālā jāstartē vismaz no otrās rindas."

Pasaules čempionāta kopvērtējums

Piloti:

VietaPilotsPunkti
1.Matiass Ekstrems251
2.Peters Solbergs221
3.Johans Kristofersons217
4.Andreass Bakeruds210
5.Sebastjēns Lēbs194
6.Timijs Hansens174
7.Tomass Heikinens134
8.Timurs Timerzjanovs104
9.Jānis Baumanis102
10.Robins Larsons95
16.Reinis Nitišs32

Komandas:

VietaKomandaPunkti
1.EKS RX385
2.Team Peugeot-Hansen368
3.Volkswagen RX Sweden283
4.Hoonigan Racing Division271
5.World RX Team Austria206
6.Olsbergs MSE119
7.all-inkl.com Münnich Motorsport51

Izmantotie resursi:
FIA World Rallycross Championship

     [+] [-]

, 2016-11-26 15:20, pirms 8 gadiem
Lāšons, nevis Larsons