Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:148, Did:0, useCase: 3

Mīke diskvalificēts, Skotijas IRC rallijā uzvar Vilkss

Mīke diskvalificēts, Skotijas IRC rallijā uzvar Vilkss
Skotijas IRC rallija uzvarētājs - Gajs Vilkss
Foto: www.rallybuzz.com

Sacensību tiesneši tomēr ir diskvalificējuši Skotijas IRC rallija uzvarētāju Krisu Mēki, jo viņa auatomašīna nav atbildusi tehniskajām prasībām.

Jau ziņojām, ka sākotnēji par Skotijas IRC rallija uzvarētāju kļuva Kriss Mīke, kurš par 20 sekundēm apsteidza Gaju Vilksu. Trešais, zaudējot vairāk par trīs minūtēm, palika Alisters Makrejs. Taču šodien tiesneši konstatēja, ka Mīkes automašīna nav atbildusi noteiktajam svaram, par ko sportists saņēma diskvalifikāciju (Mašīnas priekšējais balsta rāmis svēris mazāk nekā atļauts – aut.).

Uzreiz jāatzīmē, ka tas neietekmē čempionāta kopvērtējumu, jo jau pirms šī posma uzvaru kopvērtējumā bija nodrošinājis Mīke. "Mēs pieņemam šo tiesnešu lēmumu," saka "Peugeot" sporta direktors Olivers Kesnels. "Mēs esam atbildīgi par to, kas notika, taču nejūtamies vainīgi. Tā bija kļūda, ko mēs novērsīsim. Šī kļūda neietekmēs "Peugeot" 207 S2000" sniegumu turpmāk. Viss, kas mums jādara – jāatvainojas Mīkem, kura talants un čempiontituls ir ārpus konkurences.''

Līdz ar to piekto vietu absolūti un pirmo vietu savā klasē (tuvākais sekotājs tika apsteigts par vairāk nekā 20 minūtēm – aut.) izcīnīja igaunis Kaspars Koitla, bet astoto vietu absolūti, pirmo vietu klasē un pirmo punktu IRC rallijā (tuvākais sekotājs tika apsteigts par vairāk nekā 14 minūtēm – aut.) izcīnīja mums zināmais Tomas Keivs.

Izmantotie resursi:
rally-live.com

Skotijas IRC rallija rezultāti

VietaPilotsMašīnaLaiks
1.G.WilksŠkoda Fabia S20002:17:06.7
2.A.McRaeProton Satria Neo S2000+2:47.2
3.J.GreerMitsubishi Lancer Evo IX+5:42.4
4.J.ArmstrongSubaru Impreza+7:01.5
5.K.KoitlaHonda Civic Type-R+14:11.7

Kopvērtējums

VietaPilotsPunkti
1.K.Meeke70
2.J.Kopecky49
3.F.Loix36
4.N.Vouilloz30
5.G.Basso28

Izmantotie resursi:
ircseries.com