Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:148, Did:0, useCase: 3

Svilis ar jauno rallijkrosa "Renault Clio" uzvar jau debijā

Juris Grīns
Juris Grīns

Svilis ar jauno rallijkrosa "Renault Clio" uzvar jau debijā
Mārtiņš Svilis. Foto: Facebook.com/Rallikross

Nedēļas nogalē Igaunijā, Kehalas trasē norisinās Baltijas rallijkrosa festivāls. Sestdien aizvadīts Igaunijas čempionāta trešais posms, kur vislabāk veicās Igaunijas čempionāta debitantam Mārtiņam Svilim, kurš uzvarēja "Supercar" ieskaitē.

Sestdienas Igaunijas čempionāta posmā Svilis uzvarēja gan kvalifikācijas trīs braucienu summā (viena uzvara, divas otrās vietas braucienos), gan savā pusfinālā, gan arī finālā. Pārliecinošs sniegums un daudzsološa jaunā “Renault Clio” debija arī Baltijas un Latvijas seriālu kontekstā.

Pavisam pretēji klājās līdzšinējam favorītam Edijam Ošam, kurš nomocījās ar savas “Škoda” tehnikas problēmām, plus vienā no kvalifikācijas braucieniem viņu nepielaida startam nepareizi lietota iekšējā drošības sieta dēļ. Lai kurā pusē būtu taisnība, šis ir vēl viens ieraksts Edija īpatnējo attiecību ar igauņu tehniskajiem komisāriem kolekcijā. Trīs braucienu summā viņš tikai astotais no deviņiem dalībniekiem. Pēc pusfinālā gūtās otrās vietas finālā Ošs palika bez pjedestāla – ceturtais.

Jānis Veģeris “Supercar” klasē pēc kvalifikācijas bija sestajā vietā, bet cīņa noslēdzās pusfinālā, kurā neizdevās iekļūt finālam nepieciešamajā trijniekā.

Sāpīga neveiksme “TouringCar” klasē vienam no galvenajiem favorītiem Kristapam Gruntem. Ar vienu trešo vietu un divām uzvarām kvalifikācijā viņš bija drošs favorīts uz uzvaru. Taču izstāšanās pusfinālā iznīcināja viņa sacīksti, un deva triecienu arī pa Kristapa pozīcijām Igaunijas čempionāta kopvērtējumā. Klasē startēja arī Kaspars Fricsons, kurš deviņu dalībnieku konkurencē pēc kvalifikācijas bija astotais. Toties, caur pusfinālu iekļuvis finālā, izšķirošajā braucienā viņš guva ceturto vietu, pavisam nedaudz atpaliekot no pjedestāla pozīcijām.

Igaunijas “Xtreme” klasē startēja divi Latvijas braucēji – tradicionāli Jānis Baumanis un pievienojās arī Reinis Nitišs, šķiet, galvenokārt, lai trenētos cīņām svētdienas Baltijas sacīkstēm. Pēc kvalifikācijas Nitišs bija septītais, nodrošinot vietu deviņu bagiju kuplajā A finālā. Tajā gan daudz laimes atrasts netika, finišā septītā vieta. Baumanis pēc kvalifikācijas 34 dalībnieku konkurencē bija 13. vietā, nonākot B finālā. Tajā piedzīvota izstāšanās, rezultātā posmā formāli gūta 15. vieta.

Izmantotie resursi:
Autocross.lv