Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:148, Did:0, useCase: 3

Lukjaņuks Romas rallijā avarē cīņā par trešo vietu, neveiksme arī Grjazinam

Juris Grīns
Juris Grīns

Lukjaņuks Romas rallijā avarē cīņā par trešo vietu, neveiksme arī Grjazinam
Alekseja Lukjaņuka mašīna pēc avārijas. Foto: Facebook.com/lukyanuk

Nedēļas nogalē ar sacensībām "Rally di Roma Capitale" aizvadīts Eiropas rallija čempionāta (ERC) sezonas trešais posms. Galvenā cīņa par pirmo vietu izvērsās starp mājiniekiem itāļiem, uzvaru izcīnot Džandomeniko Baso, kurš aiz sevis atstāja Andreā Kruņolu. Savukārt Aleksejs Lukjaņuks atradās trešajā pozīcijā, kad piedzīvoja avāriju. Neveiksme arī Nikolajam Grjazinam.

Romā un tās apkaimē tika aizvadīti 14 asfalta ātrumposmi, kuru kopgarums sastādīja vairāk par 190 kilometriem. Sacensības notika divu dienu garumā, sestdien un svētdien sportistiem veicot pa septiņiem ātrumposmiem.

Divkārtējais Eiropas čempions Baso šobrīd vairs regulāri ERC posmos nepiedalās, galvenokārt startē Itālijas čempionātā, kur turpina gūt augstus panākumus, bet pēdējos gados redzams uz starta arī Romas rallijā. Šeit viņš uzvarēja jau 2019. gadā un panākumu atkārtojis šogad.

Vienubrīd sestdienas rītā Baso jau bija nokļuvis rallija vadībā, bet tad uz pirmo vietu pacēlās Kruņola, kurš ar nelielu pārsvaru spēja saglabāt līderpozīciju līdz pat dienas beigām. Izšķirošais pavērsiens bija svētdienas otrais ātrumposms, kad Kruņola pārplēsa riepu, zaudēja aptuveni pusminūti, kā rezultātā Baso uzreiz tika pārliecinošā vadībā. Turpinājumā Kruņolam vairs neizdevās bīstami pietuvoties Baso, kurš svinēja uzvaru ar 35 sekunžu pārsvaru.

Dramatisks noslēgums bija cīņā par trešo vietu, kur tikai pēdējā ātrumposmā Norberts Hercigs aizsteidzās priekšā Efrēnam Ljarenam, pārspējot viņu rallija summā vien ar 0.3 sekunžu pārsvaru.

Tādi ātri braucēji kā Andreass Mikelsens un Kreigs Brīns Romas ralliju pabeidza tikai pirmā desmitnieka beigās – astotajā un devītajā vietā. Mikelsens sākotnēji bija trešajā vietā, bet jau sestdienas rītā vienā no dopiem sabojāja piekari, kamēr Brīnam ne brīdi nepietika ātruma cīņai par pirmo trijnieku.

Startēja arī Nikolajs Grjazins, taču viņš neveiksmi piedzīvoja pavisam ātri, tiekot pie cauras riepas un daudz zaudēta laika jau sestdien no rīta. Kopumā četras reizes krievu pilots iekļuva pirmajā trijniekā, vienreiz arī uzvarēja, taču kopvērtējumā tālu netika – finišā tikai 24. vieta.

Savukārt Eiropas čempions un pašreizējais kopvērtējuma līderis Lukjaņuks vēl svētdienas priekšpusdienā atradās trešajā vietā, pēc deviņiem ātrumposmiem bija vairs tikai 0.7 sekundes aiz Kruņolas, kad nākamajā ātrumposmā slidenā līkumā avarēja un izstājās.

ERC2 klasē ceturto vietu izcīnīja krievu pilots Dmitrijs Feofanovs ar latviešu stūrmani Normundu Kokinu. Absolūtajā ieskaitē viņiem 52. rezultāts.

Eiropas čempionāts turpināsies ar vēl vienu asfalta posmu “Barum Czech Rally Zlin”, kas no 27. līdz 29. augustam notiks Čehijā.

"Rally di Roma Capitale" rezultāti:

VietaPilotsAutoRezultāts
1.Džandomeniko BasoŠkoda Fabia Rally2 evo1:54:06.6
2.Andreā KruņolaHyundai i20 R5+35.8
3.Norberts HercigsŠkoda Fabia Rally2 evo+40.4
4.Efrēns LjarenaŠkoda Fabia Rally2 evo+40.7
5.Mikolajs MarčiksŠkoda Fabia Rally2 evo+56.2
6.Fabio AndolfiŠkoda Fabia R5+1:04.8
7.Simone TempestīniŠkoda Fabia Rally2 evo+1:06.5
8.Andreass MikelsensŠkoda Fabia Rally2 evo+1:18.9
9.Kreigs BrīnsHyundai i20 R5+1:29.1
10.Eriks CaissFord Fiesta Rally2+1:31.6

ERC kopvērtējums pēc 3. posma:

VietaPilotsPunkti
1.Aleksejs Lukjaņuks67
2.Andreass Mikelsens66
3.Efrēns Ljarena61
4.Mikolajs Marčiks60
5.Norberts Hercigs46
6.Kreigs Brīns43
7.Nikolajs Grjazins39
8.Džandomeniko Baso39
9.Andreā Kruņola29
10.Eriks Caiss28

Izmantotie resursi:
4rati - 4rati