Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:148, Did:0, useCase: 3

Ožjē "aizbēg" no policijas un par nieka tiesu uzvar, Sesks otrais JWRC klasē

Rolands Eliņš

Ožjē "aizbēg" no policijas un par nieka tiesu uzvar, Sesks otrais JWRC klasē
Sebastiens Ožjē. Foto: imago images/PanoramiC/Scanpix

Par 0.6 sekundēm kopvērtējumā pārspējot savu tuvāko sekotāju Elvinu Evansu, Horvātijas WRC posmā uzvaru ieguva Francijas slavenais rallists Sebastiens Ožjē, kuram dienas sākums gan sanāca nepatīkams – ceļā uz startu viņš iekļuva ārpus sacensību avārijā un bija spiests skaidroties ar vietējo policiju, notikuma vietu atstājot par spīti policistu centieniem viņu vēl aizkavēt. Savukārt Latvijas ekipāža Mārtiņš Sesks un Renārs Francis ieņēma otro vietu JWRC klasē.

Mārtiņš Sesks un Renārs Francis šodienas ātrumposmus sagaidīja trešajā vietā savā klasē, taču šodienas četros ātrumposmos prata uzlabot savu pozīciju un iegūt otro vietu JWRC klasē. Sesks piekāpās tikai britu ekipāžai Džonam Ārmstrongam un Filam Holam, zaudējot viņiem 33 sekundes.

Šis bija sezonas pirmais WRC posms, kurā bija arī junioru ieskaite, attiecīgi Sesks un Francis otro vietu ieņem arī kopvērtējumā.

Kopumā rallijā dažādās klasēs piedalījās 55 ekipāzas, un Sesks bija 19. vietā.

Uzvaru posmā WRC klasē izcīnīja Sebastiens Ožjē un Žuljens Ingrasija, kuri savu panākumu nokārtoja pašā pēdējā ātrumposmā, beigās tomēr par 0.6 sekundēm uzrādot labāku laiku nekā brits Elvins Evanss. Tuvu līderiem bija arī beļģis Tjerī Noivils, ieņemot trešo vietu, kamēr igauņu rallists Ots Tenaks ieņēma ceturto vietu, no pirmā trijnieka gan atpaliekot jau par minūti.

Ožjē šī ir sezonas otrā uzvara aizvadītajos trīs posmos, taču neveiksme iepriekš Somijā viņa pārsvaru kopvērtējumā nepadara nemaz tik lielu. Ožjē paspējis sakrāt 61 punktus, kamēr Noivils ar trim trešajām vietām ir tikai astoņus punktus aizmugurē.

Francijas slavenajam rallijbraucējam šī diena turklāt iesākās īpaši nepatīkami, jo ceļā uz startu viņš savā rallija automašīnā iekūlās avārijā uz publiskā ceļa, mainot braukšanas joslu un satriecoties ar citu mašīnu. Ožjē rallija mašīnai bija iedragāti sāni, un notikuma vietā, kā jau tas nepieciešams, ieradās vietējā policija. Ožjē īsu brīdi sarunājās ar policistiem, cenšoties izskaidrot, ka dodas uz sacensībām, taču, kad policisti centās vēl viņu noturēt avārijas vietā, Ožjē iesēdās automašīnā un gluži vienkārši aizbrauc prom, neskatoties uz to, ka viņa ceļu centās aizšķērsot policists. Nekāda pakaļdzīšanās gan nesekoja, horvātu policistiem vien noraugoties aizbraucošajā Ožjē automašīnā.

Pēc sacensībām Ožjē medijiem par šo notikumu nevēlējās neko plašāk izteikties.

Horvātijas WRC posms

V.PilotsValstsLaiks
1.S. OžjēFrancija2:51.22.9
2.E. EvanssLielbritānija+0.6
3.T. NoivilsBeļģija+8.1
4.O. TenaksIgaunija+1:25.1
5.A. FormoFrancija+3:09.7
6.T. KatsutaJapāna+3:31.8

     [+] [-]

, 2021-04-25 19:22, pirms 3 gadiem
Sesks uz stabilitātes rēķina tomēr pakāpās līdz 2. vietai. Palīdzēja arī sāncenšu neveiksmes. Uz grants varētu būt vēl konkurētspējīgāks.

Tas nu gan āksts, kurš ieskrēja Ožjē sānos! Uzrāva līdz kādiem 100 km/h un ieleca joslā. Nez, vai būs sankcijas pret Ožjē? Izskatījās, ka tie nebija ceļu policisti.

  -1 [+] [-]

, 2021-04-25 19:32, pirms 3 gadiem
Damokla zobens rakstīja: Sesks uz stabilitātes rēķina tomēr pakāpās līdz 2. vietai. Palīdzēja arī sāncenšu neveiksmes. Uz grants varētu būt vēl konkurētspējīgāks.

Tas nu gan āksts, kurš ieskrēja Ožjē sānos! Uzrāva līdz kādiem 100 km/h un ieleca joslā. Nez, vai būs sankcijas pret Ožjē? Izskatījās, ka tie nebija ceļu policisti.
Ožjē gluži nevarēja tā rīkoties kā viņš izrīkojās, Tev jāpārliecinās ka mainot joslu tā ir brīva un tu nevienam netraucēsi, josla nebija brīva un viņš traucēja citiem satiksmes dalībniekiem! 100% vainīgs!

Un vai viņš varēja ar šo auto piedalīties satiksmē, tas vēl ir jautājums, domāju ka nevarēja gan! Un tas jau ir pārkāpums!

     [+] [-]

, 2021-04-25 20:06, pirms 3 gadiem
sandis444444 rakstīja: Ožjē gluži nevarēja tā rīkoties kā viņš izrīkojās, Tev jāpārliecinās ka mainot joslu tā ir brīva un tu nevienam netraucēsi, josla nebija brīva un viņš traucēja citiem satiksmes dalībniekiem! 100% vainīgs!

Un vai viņš varēja ar šo auto piedalīties satiksmē, tas vēl ir jautājums, domāju ka nevarēja gan! Un tas jau ir pārkāpums!
Ja rallija mashina nevar piedalities satiksmee tad taa nevar piedaliities arii saciikstees. Rallija mashiinas brauc par publiskajiem celiem(parbraucienos no viena atrumposma uz citu) ieverojot visus satiksmes noeikumus, celja ziimes utt. Un visam mashinam ir registracijas numuri, kaa parastajam mashinaam.

     [+] [-]

, 2021-04-26 13:32, pirms 3 gadiem
Būtu dumji mēgināt viņu noķert