Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:148, Did:0, useCase: 3

Ar spraigām cīņām noslēdzies Latvijas autokrosa čempionāta posms Brenguļos

Juris Grīns
Juris Grīns

Ar spraigām cīņām noslēdzies Latvijas autokrosa čempionāta posms Brenguļos
Foto: Klāvs Benefelds, Autocross.lv

Aizvadītās nedēļas nogalē Brenguļu trasē turpinājās Latvijas autokrosa čempionāts, braucējiem sadalot godalgas čempionāta trešā posma ieskaitē. Līdz čempionāta beigām šobrīd atlicis vairs tikai viens posms.

“Xtreme” klasē no starta vadībā aizbrauca Mikus Neško, sekoja Keivo Koivs. Igaunis drīz izstājās, kas nozīmēja, ka Neško droši devās pēc kārtējās uzvaras šā gada čempionātā. Otro vietu sasniedza Viesturs Sproģis, bet uz pjedestāla kāpa arī Rinalds Apiņš, kurš apspēlēja igauni Tētu Vari.

“Open 2500” klasē no starta vadībā “aizlidoja” Armands Plūme, sekoja Ints Jeršovs un pārējie. Viss šķita sakārtojies, līdz Plūme devās džokerī, atgriežoties pamataplī aiz Jeršova. Visi gaidīja, ka, Jeršovam braucot džokerī, Plūme atgriezīsies vadībā, taču lomu nospēlēja apli zaudējušais Kristaps Ašmanis. Jeršovs viņam tika garām ātri un pārliecinoši, bet Armands iesprūda aiz Kristapa S-veida pagriezienā, turklāt šķita, ka Ašmanis viņu neredzēja. Plūme ilgstoši netika Ašmanim garām, zaudējot laiku. Ints veica džokera apli, atgriežoties trasē priekšā Plūmem. Pēdējos divos apļos Plūme darīja visu iespējamo, lai tiktu Jeršovam garām, taču tas neizdevās – Ints uzvarēja, pat par spīti pārsistai priekšējai riepai. Plūme finišā otrais, Jānis Gustāns – trešais. Aiz pjedestāla palika Kitija Jeršova un Ašmanis.

“VAZ Klasika” cīņās uzvaru sasniedza Jānis Linde, bet aiz viņa finišu šķērsoja Raitis Gusevs un Jānis Logins. Braucienā vairāki sportisti izstājās.

“1600” klasē lielisks fināls, visam trijniekam finišējot “buferis buferī”. Pēc džokeru spēlēm vadībā nonāca Jānis Nagla, bet viņu par katru cenu mēģināja apdzīt Jānis Lideris un Dāvis Ūdris. Vairāku apļu laikā līdzjutēji tika turēti spriedzē, taču pozīcijas nemainījās. Naglam uzvara, pārējie abi uz pjedestāla zemākajiem pakāpieniem.

“2000 Super” klases finālu lielā mērā ietekmēja pamatīgās bedres, kuras pēc lietus uzradās lielas, dziļas un daudz. No starta vadībā aizbrauca Ritvars Kārkliņš, cieši sekoja Ivo Gabrāns. Ivo pirmais iebrauca džokerī, drīz pēc tam strauji atkal pietuvojoties līderim. Ritvaram dodoties džokerī, Gabrāns kļuva par līderi, noturot uzvaru līdz finišam. Kārkliņš otrais, bet trešajā pozīcijā finišēja Artūrs Bāriņš, kurš pēdējos metros noturēja Māra Mardoka uzbrukumus.

Latvijas kausa izcīņā “Xtreme Junior” klasē Raivo Jānis Beierbahs pārliecinoši uzvarēja, otrajā vietā ierindojās Markuss Ūtēns, trešais – Marks Jeršovs. Jānis Kozlovskis uzreiz pēc starta iebrauca džokerī un drīz noķēra priekšā braucošos, kas solīja iespēju pacīnīties par pjedestālu, tomēr sagriešanās un izstāšanās atstāja viņu ceturtajā vietā.

“Buggy 1600” klasē līdz finālam tika vien trīs braucēji. Startā uzvarēja Arnis Odiņš, bet drīz lēns palika viņa sekotājs Edgars Zīverts, atdodot otro vietu igauņa Janara Kadaka rīcībā. Odiņa pārsvars bija ievērojams, līdz pāris apļus pirms finiša bagijam radās tehnikas problēmas. Kadaks bija klāt un pēdējā aplī mēģināja uzbrukt lēnākajam līderim, taču Odiņš izrādījās tik lēns, ka igaunim bija strauji jābremzē, lai neietriektos viņa mašīnas aizmugurē. Tas lika Janaram iebraukt ārmalas dubļos un zaudēt daudz laika. Odiņam veiksmīga uzvara, Kadaks otrais, Zīverts zaudēja apli, finišējot trešajā vietā.

“Mini bagiju” finālā uzvaru izcīnīja lietuvietis Kristups Pilipavičs, visai pārliecinoši pārspējot Emīlu Mirošņiku. Trešo vietu sasniedza Ažuols Dungveckis.