Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:148, Did:0, useCase: 3

Eiropas autokrosā šogad rekordliels dalībnieku skaits, otrais posms Mūsā

Juris Grīns
Juris Grīns

Eiropas autokrosā šogad rekordliels dalībnieku skaits, otrais posms Mūsā
Foto: Toms Paipals

Tradicionāli, leģendārajā Bauskas autokrosa trasē "Mūsa Raceland" būs Eiropas autokrosa čempionāts – šogad tur tiek organizēts otrais posms. Jau 1.-2. jūnijā uz starta līnijas stāsies rekordliels sacensību dalībnieku skaits, kas cīnīsies par uzvaru. Īpašs pārsteigums skatītājiem: rallija šovs ar labi zināmiem autosportistiem.

Eiropas čempionāts īpaši lepojas ar četrām bagiju klasēm: SuperBuggy, Buggy1600, JuniorBuggy un Cross Car. Latvijas godu pārstāvēs viens no spēcīgākajiem – Ervīns Grencis, savukārt jaunajai paaudzei konkurenci sastādīs Monta Henilāne, SuperBuggy klasē piedalīsies Māris Līcis un Juris Kuļikovskis, Buggy1600 - Andris Kuļikovskis. Būs vērojams arī nacionālās klases sacensību brauciens. Augstākās klases profesionāļi un spēcīgākie autosportisti no Čehijas, Nīderlandes, Francijas, Vācijas, Luksemburgas, Itālijas, Spānijas, Ungārijas un Baltijas valstīm.

Aizraujošas sacensības, ātrums, kontaktu cīņa, stratēģija startā un slēgta trase. “Mūsa Raceland” trasē katrs līkums un elements ir interesants, uzvarētāju iepriekš paredzēt nav iespējams. Skatītājiem trase ir labi pārredzama tribīnēs, tādēļ nav iespējams palaist garām svarīgākos un interesantākos momentus.

Jānis Bergs, FIA Eiropas autokrosa čempionāta posma Latvijā rīkotājs: “Autokross Bauskā ir daļa no vietējās kultūras, paaudžu mantojums. Eiropas autokrosa čempionāta posms Latvijā, lai gan jau tradicionāls, tomēr ir daudzu gadu darba rezultāts. Paralēli sacīkstēm šajā nedēļas nogalē aicinu izbaudīt ne tikai “Mūsa Raceland’’ trases viesmīlību, bet arī Bauskas novada svētkus “Zem zelta ozola zariem” un apmeklēt “Ghetto Games” sacensības.”

Aivars Okmanis, Bauskas novada domes priekšsēdētājs: “Bauskas novada iedzīvotāji ir privileģēti pie sevis redzēt Eiropas un Latvijas labākos autobraucējus. Tā būs izdevība apskatīt gan bagijus, gan krosa auto ne tikai trasē, bet arī tehniskajā zonā, klātienē vērot auto remontdarbus un tuvumā ieraudzīt vienus no ātrākajiem auto, kādi traukušies pa trases līkumiem. Visas dienas garumā aicinu baudīt arī aktivitātes un izklaides iespējas, kādas ik gadu trases teritorijā tiek piedāvātas kā bērniem, tā pieaugušajiem. Priecājamies, ka tik vērienīgu sporta pasākumu apmeklē cilvēki no Latvijas un Eiropas.”

Sacensību apmeklētājiem ir iespēja ne tikai vērot sacensības, bet arī servisa parkā apskatīt kā strādā komandas, mehāniķi, saņemt autogrāfus un sabildēties ar sportistiem, veidot kopīgas atmiņas un ierakstīt sevi vēsturē.

Motoru sports var būt bīstams! Neskatoties uz to, ka organizators veic visus iespējamos drošības un piesardzības pasākumus, motoru sportā var notikt neparedzami negadījumi. Apmeklētāji ir pilnībā atbildīgi par sevi un tiem pastāvīgi ir jāvērtē vai viņu drošība sacensību norises vietā nav apdraudēta, lūdzam nelīst zem nožogotajām lentēm, un neapiet norises vietu caur neatļautām vietām.

     [+] [-]

, 2024-05-24 18:26, pirms 3 nedēļām
Rakstā ne vārda par pirmajā rindkopā minēto rallija šovu... ko tā?