Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:148, Did:0, useCase: 3

Autokrosa ceļojošais festivāls dodas uz Pluņģi

Juris Grīns
Juris Grīns

Autokrosa ceļojošais festivāls dodas uz Pluņģi
Foto: AXLatvia

Latvijas autokrosa čempionāta dalībnieki nedēļas nogalē dodas uz vienīgo ārvalstu vizīti kalendārā – Lietuvas Pluņģes trasi. No dalībnieku sastāva var nolasīt ne tikai gaidāmo cīņu asumu: arī atsevišķu braucēju šīs sezonas plānus.

Ja par plāniem, tad Pluņģes sarakstos nav 2000 Super klases viens no galvenajiem spēlētājiem Ritvars Kārkliņš un Open faktiski vienīgais vienas ass piedziņas braucējs Jānis Gustāns. Abi cēsinieki sacīksti izlaiž, ko var tulkot kā – vienam cīņa par čempiontitulu šogad nav aktuāla, otrs ir vīlies sistēmā, saprotot, ka medaļa pilnpiedziņu cīņā nespīd.

Kopumā, protams, visi medaļu kārotāji un titulu dalītāji ir kaujas gatavībā. Čempionātā nevienu posmu izlaist nedrīkst, tas automātiski nozīmē punktu lēruma deficītu.

Pēc pirmā posma Brenguļos ir vairākas lieliskas intrigas, kuras prasa risinājumu. Acu priekšā joprojām ir Rūdolfa Bogena un Inta Jeršova pēdējā apļa duelis par uzvaru Open klasē. Intrigu sarūpē Edija Zimzas izcilais sniegums VAZ klasē, ko var dēvēt par dominanci. Jautājums, vai tā turpināsies arī Lietuvā. Jāatzīmē, ka Edijs pērn rudenī, kad viss čempionāts pirmo reizi iemēģināja Pluņģes trasi, nebija uz starta, auto nododot Uģim Traubergam. Tas var atspēlēties? Līdzīgs stāsts 1600 klasē – Brenguļu uzvarētājs Dāvis Ūdris rudenī Pluņģē nestartēja, savu auto izīrējot galvenajam konkurentam Jānim Naglam, lai tas var cīnīties par 2023. gada čempiona titulu. Vai kāds apturēs Ivo Gabrānu 2000 Super klasē? Kurš? Vai izjuks Mikus Neško un Roberta Rumbenieka divvaldība Xtreme?

Īsāk sakot, jaunā sezona pagaidām uztur daudz nezināmā, turklāt arī trase ir tāda, kurā neviens no latviešiem nav veicis miljons apļu, lai līdz niansēm pazītu katru akmeni. Tātad visi vēl mācīsies. Sacīkste svētdien!

Izmantotie resursi:
Autocross.lv