Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:148, Did:0, useCase: 3

Magalešs kā pirmais iegūst K.Makreja un IRC apvienības balvu

Magalešs kā pirmais iegūst K.Makreja un IRC apvienības balvu
Bruno Magalešs (pa kreisi) un IRC motorsporta attīstības menedžeris Žans Pjērs Nikolā
Foto: ircseries.com

Portugāļu pilots Bruno Magalešs, kurš aizvadītajā nedēļas nogalē izcīnīja pirmo uzvaru karjerā, triumfējot Portugāles IRC rallijā, Azoru salās, kā pirmais ticis pie leģendārā braucēja Kolina Makreja un ''Intercontinental Rally Challenge'' (IRC) apvienības fonda balvas.

30 gadus vecais sportists kā balvas ieguvējs ticis izvēlēts balsojumā, kurā piedalījās īpaša tiesnešu komisija, ieskaitot IRC motorsporta attīstības menedžeri Žanu Pjēru Nikolā, kā arī leģendārā skotu rallija pilota Kolina Makreja tēvu Džimu Makreju. Balvu, kura pēc Portugāles rallija Azoru salās tika pasniegta pirmo reizi, katrā nākamajā posmā tiks tam braucējam, kurš trasē būs parādījis visiespaidīgāko sniegumu. Šī trofeja ir daļa no IRC un Makreja labdarības fonda apvienības.

Atgādināsim, ka mēneša sākumā "Intercontinental Rally Challenge" (IRC) seriāls apvienojās ar leģendārā skotu rallija pilota Kolina Makreja labdarības fondu "Colin McRae Vision" ar mērķi palīdzēt bērnu veselības un izglītības jomā. "Colin McRae Vision" labdarības fonds strādās kopā ar IRC rallija konkrētu posmu organizatoriem. Šo posmu laikā abas puses rīkos dažādus labdarības pasākumus. Jaunās apvienības galvenais mērķis ir koncentrēties uz bērnu veselības un izglītības jomām.

''Tas man ir liels gods, jo Kolins ir mans elks. Viņš bija braucējs, kurš uz mani atstāja vislielāko iespaidu. Atceros, kad 1999. gadā Portugāles rallijā pirmajos divos dopos viņš bija ātrāks pār visiem pārējiem jau par vienu minūti un beigās arī uzvarēja. Viņš bija neiedomājami labs braucējs,'' sacīja Bruno Magalešs, kurš pirmo uzvaru karjerā izcīnīja diezgan dramatiskā rallija galotnē, kad uz uzvaru vairāk pretendēja divi ''Škoda'' komandas braucēji – Juho Hanninens (priekšpēdējā dopā pārdūra riepu, atkrītot uz 3. vietu) un Jans Kopeckis (pēdējā dopā esot līderim, noskrēja no trases).

Jāatzīmē, ka balvai tika nominēts arī pašreizējais IRC čempions Kriss Mīke, kurš ralliju pabeidza 2. vietā, un norvēģu talants Andreass Mikelsens, kurš Azoru salās notiekošajā rallijā ierindojās 4. vietā.

IRC rallija kopvērtējums pēc septiņiem posmiem

Pilotu ieskaite

VPilotsMašīnaPunkti
1.Juho HANNINENŠkoda Fabia S200048
2.Jan KOPECKYŠkoda Fabia S200039
3.Bruno MAGALHAESPeugeot 207 S200030
4.Guy WILKSŠkoda Fabia S200025
5.Kris MEEKEPeugeot 207 S200023
6.Thierry NEUVILLEPeugeot 207 S200011
7.-8.Freddy LOIXŠkoda Fabia S200010
Mikko HIRVONENFord Fiesta S200010
9.Andreas MIKKELSENFord Fiesta S20009
10.Paolo ANDREUCCIŠkoda Fabia S20008
11.Nicolas VOUILLOZŠkoda Fabia S20006

Konstruktoru kauss

VKomandaPunkti
1.ŠKODA104
2.PEUGEOT73
3.M-SPORT26
4.RALLIART14
5.SUBARU11

Izmantotie resursi:
IRC Intercontinental Rally Challenge