Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:148, Did:0, useCase: 3

Arī nākamā IRC sezona sāksies ar leģendāro Montekarlo ralliju

Arī nākamā IRC sezona sāksies ar leģendāro Montekarlo ralliju
Montekarlo rallijs šī gada janvārī
Foto: ircseries.com

Kļuvis zināms, ka 2011. gada ''Intercontinental Rally Challenge'' (IRC) seriāla sezona sāksies ar leģendāro Montekarlo ralliju, kurš nākamgad tiks aizvadīts jau 79. reizi.

Tāpat kā pērn un šogad, arī nākamgad ''Intercontinental Rally Challenge'' (IRC) seriāla sezonas pirmais posms tiks aizvadīts leģendārajās Montekarlo ielās. Šis posms, kurš nākamgad svinēs savu 100. jubileju kopš pirmā rallija (1911.g. 21. janvāris), norisināsies no 19. līdz 23. janvārim. IRC ietvaros Montekarlo rallijs kopumā norisināsies trešo reizi (pēc kārtas). Pilns 2011. gada IRC kalendārs būs zināms rudenī.

Sīkākas detaļas par rallija programmu, kā arī dažas sacensību galvenās nianses, ieskaitot televīzijas reportāžu laiki, būs zināmi nedaudz vēlāk, taču jau tagad zināms, ka rallija laikā pilotiem būs paredzēts veikt 13 ātrumposmus, kuru kopējais garums sastādīs 324 kilometrus.

Sajūsmu, ka Montekarlo rallijs paliks IRC kalendārā arī nākamgad, neslēpa pašreizējais IRC čempions Kriss Mīke: ''Tās ir lieliskas ziņas un, tas parāda to, ka Montekarlo rallija organizētājiem patīk IRC stils, patīk, ka rallijā piedalās arī daudzi amatieri. Reportāžu nodrošināšana ''Eurosport'' kanālā jau vien ir ko vērts, bet pašiem sportistiem Monte ir viens no lielākajiem izaicinājumiem ne tikai rallijā, bet, iespējams, motorsportā kopumā.''

Vērts pieminēt, ka 2009. gadā par Montekarlo uzvarētāju IRC ietvaros kļuva Sebastians Ožjē (otrais – Fredijs Loikss, trešais – Stefāns Sarazāns), bet šogad – Miko Hirvonens, kurš aiz sevis atstāja Juho Hanninenu un Nikolā Vulo.

Atgādināsim, ka aprīļa vidū kļuva zināms, ka Montekarlo rallijs nākamajā gadā tiks izņemts no ''World Rally Championship'' (WRC) kalendāra un turpmāk WRC ietvaros vairs nenotiks.

Izmantotie resursi:
Rally News | RallyBuzz