Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:148, Did:0, useCase: 3

Autors: Raimonds Ziediņš

Gārdemaisters plāno braukt Latvijā arī nākamgad

Gārdemaisters plāno braukt Latvijā arī nākamgad
Tonijs Gārdemaisters šogad rallijā "Latvija 2010"
Foto: Aigars Tīdmanis, Go4speed.lv"

Pazīstamais somu rallija braucējs Tonijs Gārdemaisters, kurš šogad piedalījās rallijā ''Latvija'', paziņojis, ka nākamajā sezonā plāno piedalīties pāris ''Intercontinental Rally Challenge'' (IRC) seriāla posmos, kā arī vēlreiz braukt kādā no Latvijas rallija čempionāta posmiem.

Atgādināsim, ka 35 gadus vecais somu sportists šogad piedalījās Latvijas rallija čempionātā pēdējā posmā, kurš norisinājās Jūrmalā un Kuldīgā. Rallijā ''Latvija'', kurā Tonijs Gārdemaisters brauca ar ''Mitsubishi Evo IV'' automašīnu, pārstāvot ''Skandi Auto'' rallija komandu, somu pilots beigās ierindojās 3. vietā. ''Vai vēl braukšu Latvijā? Grūti pateikt, bet man šeit patīk. Ātrumposmi šeit ir ļoti skaisti un ātri, tāpat arī skatītāju ir ļoti daudz,'' Sportacentrs.com toreiz rallija laikā atzina Gārdemaisters.

Pieredzējušais braucējs, kurš vairāk nekā 100 reizes stājies uz starta WRC rallija ietvaros, paziņojis, ka nākamsezon plāno piedalīties pāris IRC seriāla posmos, kur viņš pēdējo reizi brauca šogad leģendārajā Montekarlo rallijā, kurā bija spiests izstāties. Tāpat Gārdemaisters atklāja, ka plāno šogad braukt arī kādā no Latvijas čempionāta posmiem, Somijas WRC rallijā ''Neste Rally'' (šogad kopvērtējumā 12. vieta), kā arī varbūt Krievijā. Programma 2011. gada sezonai kļūs zināma decembra sākumā, bet jau tagad ir skaidrs, ka galvenais mērķis nākamsezon ir IRC seriāls.

''Pašreiz veicam pārrunas ar sponsoriem, kā arī cenšamies iegūt nepieciešamos finansiālos līdzekļus un atbalstu no daudz citām kompānijām. Taču viens ir skaidrs, Montekarlo posmā mēs brauksim,'' dalību IRC seriāla 2011. gada sezonas pirmajam posmam apstiprināja Gārdemaisters, kurš pašreiz arī gatavo savu ''BMW'' automašīnu pāris nākamās sezonas startiem, visdrīzāk, Vācijā un Igaunijā notiekošajā rallijā ''Saaremaa Rally''.

Karjeras laikā Gārdemaisters paguvis izbraukt ar gandrīz visiem WRC klases automobiļiem, jo savulaik bijis ''Seat'', ''Mitsubishi'', ''Ford'', ''Škoda'' un ''Suzuki'' rūpnīcas komandu pilots. Viņa kontā ir starti arī ar ''Peugeot 206'' un ''Peugeot 307 WRC'' spēkratiem, kā arī ar ''Mitsubishi Lancer WRC'' (ar tādu automašīnu šobrīd brauc Ivars Vasaraudzis un Raimonds Kisiels). Kopā karjeras laikā soms ir piedalījies 112 WRC rallijos, kur sešas reizes kāpis uz goda pjedestāla, izcīnījis 16 uzvaras dažādos ātrumposmos, kā arī sakrājis 128 punktus.

Izmantotie resursi:
www.rallybuzz.com


, 2010-11-22 20:53, pirms 13 gadiem
Tas ir labi, spēcīgi konkurenti mums noderēs.
Foto: Rallycross.lv

19.maijā Biržos startēs Latvijas – Lietuvas rallijkrosa čempionāta 2.posms

Jau trešo gadu pēc kārtas Jēkabpils novada Biržos uz gaidītāko pasākumu autotrasē “Baroni” pulcēsies rallijkrosa braucēji un autosporta entuziasti no visas Baltijas, kur 19. maijā norisināsies Latvijas - Lietuvas Rallijkrosa čempionāta 2. posms.
Foto: Red Bull Content Pool

Izmaiņas Latvijas rallija čempionāta 2024. gada sezonas kalendārā

Latvijas Rallija čempionāta (LRČ) 2024. gada sezonas kalendārā notikušas izmaiņas – ņemot vērā, ka atcelta Igaunijā plānoto sacensību ''Võru Rally'' norise, LAF Rallija Komisija veica izmaiņas LRČ kalendārā – saglabājot apmaiņas posmu Igaunijā, LRČ sezonas trešo posmu paredzot vienlaicīgi ar ''Delfi Rally Estonia''.
Sebastjēns Ožjē. Foto: Vladislav Maschl
2

Ožjē sesto reizi uzvar Portugāles rallijā

LETA. Francijas autosportists Sebastjēns Ožjē svētdien Portugālē sesto reizi karjerā uzvarēja pasaules rallija čempionāta (WRC) Portugāles rallijā, sasniedzot rekordu Portugālē izcīnītajās uzvarās.