Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:148, Did:0, useCase: 3

Grjazins startēs ar jauna dizaina rallija auto

Juris Grīns
Juris Grīns

Grjazins startēs ar jauna dizaina rallija auto
Nikolajs Grjazins. Foto: Facebook.com/gryazin.nikolay

Šajā nedēļas nogalē notiekošajā "Rally Hungary" par Eiropas rallija čempionu priekšlaicīgi var kļūt Andreass Mikelsens, kuram līdz šim mērķim jāpaveic pavisam nedaudz. Aleksejs Lukjaņuks šajā posmā nepiedalīsies, savukārt Nikolajs Grjazins startēs ar jauna krāsojuma automašīnu.

Pagājušās nedēļas nogalē Spānijā norvēģu pilots Mikelsens kļuva par šī gada pasaules rallija čempionu WRC2 klasē, un tagad viņš ir tuvu titulam arī Eiropas čempionātā. Divus posmus pirms sezonas beigām braucējs ir jau 71 punktu priekšā polim Mikolajam Marčikam un par 74 punktiem pārspēj spāni Efrēnu Ljarenu. Šobrīd aizvadīti seši no astoņiem posmiem, bet čempionāta ieskaitē tiks vērtēti septiņi labākie, līdz ar to Marčikam un Ljarenam izredzes tikai teorētiskas.

Mikelsens šogad četras reizes kāpis uz pjedestāla, izcīnot otrās vietas Polijā un Čehijā, bet aizvadītajās divās Portugāles teritorijā notikušajās sacīkstēs, Azoru rallijā un Fafes rallijā, guvis uzvaras. Pērn viņš tieši Ungārijas rallijā piedzīvoja atgriešanos sacīkstēs pēc karjeras apraušanās WRC klasē, un uzreiz spēja uzvarēt. Arī gaidāmajās sacīkstēs Mikelsens ir favorīta lomā, sevišķi ņemot vērā, ka Aleksejs Lukjaņuks Ungārijā uz starta neplāno ierasties. 2018. un 2020. gada Eiropas čempions šogad bija uzvarējis tikai pirmajā posmā Polijā, bet pēc tam piedzīvojis vairākas lielas neveiksmes, kas šobrīd krievu pilotam ļauj ieņemt tikai ceturto vietu kopvērtējumā.

Uz starta atgriezīsies Nikolajs Grjazins, kurš piedalījās pirmajos trīs šīs sezonas posmos, uzvarēja “Rally Liepāja”, bet nākamajās trīs sacensībās nestartēja. Savam “Volkswagen Polo GTI R5” viņš sarūpējis jaunu krāsojumu. Startēs arī Madss Ostbergs, Norberts Hercigs un Eriks Caiss, kurš pagājušajā nedēļā debitēja pasaules čempionātā, uzreiz izcīnot trešo vietu WRC2 klasē.

Nils Solanss tikmēr pasaules čempionāta Spānijas posmā piedzīvoja savu debiju WRC klasē, parādīja stabilu sniegumu un finišēja astotajā vietā. Spānis līdz šim Eiropā startēja ar “Škoda” markas auto, bet uz šo posmu nomainījis somu Jari Hutunenu “Hyundai” rūpnīcas komandā. Šobrīd baumo, ka Hutunens pievienosies “M-Sport Ford” komandai, lai nākamgad to pārstāvētu WRC2 pasaules čempionātā.

Ierindā būs arī Dmitrijs Feofanovs ar latviešu stūrmani Normundu Kokinu, kuri turpina cīņu par ERC2 ieskaites godalgām. Tāpat “Rally Hungary” startēs Sami Pajari un Džons Armstrongs, kuri šogad pārspēja Mārtiņu Sesku pasaules junioru rallija čempionāta kopvērtējumā. Brauks arī igaunis Kens Torns.

Sacensības sāksies ar pirmo ātrumposmu jau šovakar, pēc tam sestdien tiks veikti seši dopi, bet svētdien vēl septiņi. Rallijs norisināsies pa asfalta segumu un tā kopējā distance sastādīs 181 kilometru.

ERC kopvērtējums:

VietaPilotsValstsPunkti
1.Andreass MikelsensNorvēģija176
2.Mikolajs MarčiksPolija105
3.Efrēns LjarenaSpānija102
4.Aleksejs LukjaņuksKrievija95
5.Norberts HercigsUngārija83
6.Eriks CaissČehija47
7.Nils SolanssSpānija46
8.Kreigs BrīnsĪrija43
9.Danijs SordoSpānija40
10.Nikolajs GrjazinsLatvija39

Izmantotie resursi:
4rati - 4rati