Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:148, Did:0, useCase: 3

Četinkaja - pirmā sieviete, kura Skotijas IRC rallijā izcīnījusi punktus

Četinkaja - pirmā sieviete, kura Skotijas IRC rallijā izcīnījusi punktus
Čičeka Guneja un Burdžu Četinkaja
Foto: ircseries.com

Vienīgā sieviešu ekipāža ''Intercontinental Rally Challenge'' (IRC) seriāla ietvaros - turcietes Burdžu Četinkaja un Čičeka Guneja – aizvadītajā nedēļas nogalē Skotijā notikušajā IRC sezonas priekšpēdējā posmā ierakstījušas savu vārdu Skotijas posma vēstures grāmatās.

Jau vēstījām, ka ar somu pilota Juho Hanninena uzvaru pagājušajā svētdienā Skotijā noslēdzās IRC seriāla sezonas priekšpēdējais (11.) posms. Somu pilots, kurš pēc rallija tika kronēts arī par šīs sezonas IRC čempionu, cīņā par uzvaru apsteidza talantīgo norvēģi Andreasu Mikelsenu (21) un pērnā gada IRC čempionu Krisu Mīki (31), kurš, kā zināms, nākamsezon brauks WRC ietvaros, pārstāvot ''Mini'' vienību.

7. vietā IRC ieskaitē (8. vietā kopvērtējumā) šo ralliju noslēdza vienīgā sieviešu ekipāža IRC seriāla ietvaros šajā sezonā – turcietes Burdžu Četinkaja (29) un Čičeka Guneja (29). Uzreiz gan jāatzīmē, ka dalību rallijam pieteica tikai 22 ekipāžas, bet finišu sasniedza vien 10. Lai nu kā, abas sportistes iekļuvušas Skotijas IRC posma vēstures grāmatās. Proti, turcietes kļuvušas par pirmajām sievietēm, kuras Skotijas posmā, kam ir raksturīgi diezgan ātri un sarežģīti ātrumposmi, spējušas izcīnīt punktus, šajā gadījumā ekipāža par 7. vietu tika pie diviem punktiem. Dāmām šie bija pirmie punkti šajā sezonā.

''Esam ļoti priecīgas, ka izcīnījām šos punktus. Skotijas rallijs bija ļoti sarežģīts un saspringts posms, taču ātrumposmi bija lieliski. Kopumā šis bija lielisks noslēgums mūsu pirmajai sezonai IRC seriāla ietvaros, braucot ''Peugeot'' komandā,'' atzina Četinkaja, kura Skotijas rallijā piedalījās pirmo reizi. Šosezon Četinkaja ir piedalījusies sešos IRC posmos. Sardīnijā Četinkaja nolauza savam auto riteni, bet Beļģijas asfalta rallijā turciete izstājās diezgan iespaidīgas avārijas dēļ. Portugālei piederošajā Madeiras salā Četinkaja IRC ieskaitē izcīnīja 17. vietu, Čehijā – 37., Sanremo – 25., bet Skotijā, kā jau minējām, - ralliju noslēdza 7. vietā.

Tāpat aprīļa beigās Četinkaja un Guneja piedalījās arī WRC sezonas ceturtajā posmā Turcijā. Stambulā notikušajā rallijā, kurā allaž piedalās pasaules spēcīgākie rallija piloti, dāmas, kuras brauca ar "Peugeot 207 S2000" automašīnu, parādīja ļoti labu sniegumu un kopvērtējumā ierindojās augstajā 12.(!) vietā, uzvarētājam un pēdējo septiņu gadu čempionam, francūzim Sebastianam Lēbam, zaudējot 32 minūtes un 23 sekundes.

Izmantotie resursi:
www.ircseries.com