Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:148, Did:0, useCase: 3

Makrejs: ''Vēlos palikt IRC rallijā arī nākamajā sezonā''

Makrejs: ''Vēlos palikt IRC rallijā arī nākamajā sezonā''
Alisters Makrejs
Foto: ircseries.com

Bijušais Britu rallija čempions un leģendārā skotu pilota Kolina Makreja brālis Alisters Makrejs, kurš šosezon piedalījies divos ''Intercontinental Rally Challenge'' (IRC) posmos, ieskaitot aizvadītajā nedēļā notikušo Skotijas ralliju, atzinis, ka vēlas palikt IRC rallijā arī nākamsezon.

Šajā sezonā IRC ietvaros Alisters Makrejs piedalījies divos rallijos, jo pārsvarā uzmanību velta Āzijas un Klusā okeāna rallija čempionātam. Beļģijas pilsētā Iprā notiekošajā rallijā 39 gadus vecais braucējs, kurš pārstāv ''Proton R3 Rally Team'' komandau, braucot ar ''Proton Satria Neo S2000'' automašīnu, izstājās dzinēja defekta dēļ, bet aizvadītajā nedēļas nogalē, kad Skotijā tika aizvadīts IRC sezonas priekšpēdējais posms, sportists bija spiests izstāties ģeneratora defekta dēļ. Jāatzīmē, ka pērn Skotijas IRC rallijā Makrejs izcīnīja 2. vietu.

''Vēlos palikt. Pašreiz jūtos tik konkurētspējīgs, kā vēl nekad, jūtu, ka man ir ko piedāvāt. IRC ir labs čempionāts, un es labprāt aizvadītu pilnu sezonu. Pašreiz tiek veiktas pārrunas par šādu iespēju, taču nekas vēl nav izlemts,'' iesāk Makrejs.

Runājot par to, vai sportistam nesagādās problēmas lielais attālums no mājām līdz Eiropas posmiem (Makrejs dzīvo Austrālijas pilsētā Pērtā – R.Z.), skotu braucējs piebilda: ''Tas ir vienas dienas ceļojums, lai no Pērtas nokļūtu tur, kur nepieciešams, un tas arī ir viss. Mājās atgriezīšos uz pāris dienām pirms testiem, un viss būs kārtībā. Ja godīgi, būtu priecīgs uz gadu pārcelties atpakaļ uz Eiropu, jo es vienkārši vēlos biežāk startēt rallijos.''

Jāatzīmē, ka Makrejs pašreiz veic pārrunas ar ''Proton'' vienību par turpmākajiem plāniem. Taču skotu braucējs ir arī diezgan reāls kandidāts uz vietu "Peugeot'' komandā nākamajā sezonā. Kā zināms, pēc divu gadu pavadīšanas ''Peugeot'' vienībā, šogad komandu pametis pērnā gada IRC čempions Kriss Mīke, kurš, kā zināms, nākamgad brauks WRC ietvaros, pārstāvot ''Mini'' komandu.

Izmantotie resursi:
www.maxrally.com