Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:148, Did:0, useCase: 3

Latvijas autokrosa čempionāta un kausa otrais posms šonedēļ Pluņģes trasē

Juris Grīns
Juris Grīns

Latvijas autokrosa čempionāta un kausa otrais posms šonedēļ Pluņģes trasē
Foto: AXLatvia

Šajā nedēļas nogalē, 26. maijā, Latvijas autokrosa čempionāta un kausa dalībnieki sacentīsies Pluņģes trasē. Sacensībām Lietuvā gatavojas teju 90 autokrosa braucēji no Latvijas un Lietuvas. Dinamiskas un sīvas cīņas trasē, kura latviešu sportistiem neierasta un sarežģīta.

Kopš sezonas noslēguma pagājušajā gadā, Pluņģes trasē veikti dažādi uzlabojumi. Edvinas Miknius, Lietuvas posma rīkotājs, EMsport Žemaitija pārstāvis: “Trasē esam strādājuši daudz, veikuši dažādus uzlabojumus, īpaši Latvijas autokrosa čempionāta un kausa posmam, jo tas ir liels notikums, pieaugošais dalībnieku skaits prasa labākus apstākļus trasē. Trases segums ir papildināts ar jaunu materiālu, sagatavots un tā ir gatava uzņemt braucējus.”

“Esam uzlabojuši arī citas lietas, rūpējoties par sportistu un tiesnešu labsajūtu, servisa zonā uzstādītas papildus gaismas, uzceltas arī jaunas ofisa telpas. Domājam par attīstību nākotnē, bet tas prasa daudz vairāk laika un darba, augam ar katru gadu un sacensību. Šobrīd varu teikt, ka esam gatavi pat labāk kā pagājušajā gadā, tāpēc ceram, ka gaidāmais pasākums būs piepildīts ar skaistām cīņām un mēs aizvadīsim lielisku nedēļas nogali!”

Jau ierasti dalībnieki sacentīsies četrās salonautomašīnu un piecās bagiju klasēs: Open, 1600, VAZ klasika, 2000 Super. XTM Mini bagiji, Mini bagiji 160 cm3, Xtreme Junior bagiji, Xtreme bagiji, kā arī B1600 bagiji.

Latvijas čempionātā iekļaujot jaunu trasi, kura nav mūsu valsts teritorijā, sacensībai pievienojušies vairāki lietuviešu sportisti, kuri atzinīgi novērtējuši čempionāta kvalitāti. Starp jaunākajiem sportistiem Mini bagiju 160 cm3 klasē Vincentas Matuolis, Xtreme Junior klasē divi braucēji Agnius Pilipavičius, Patrikas Dungveckis, arī Xtreme bagiju klasē divi lietuvieši Daugirdas Dungveckis un Donatas Krasauskas. B1600 bagiju klasei pievienosies Kestutis Krakys un Andrius Lugauskas. Salonautomašīnu klasē 2000 Super trīs braucēji no kaimiņiem - Andrius Jonušas, Modestas Šatkauskas un Antanas Mažonas. 1600 klasē konkurencē arī Erikas Narbuta, Irmantas Pupšys un Liutauras Mockus.

Biļetes uz autokrosa sacensībām būs pieejamas norises vietā, biļetes cena 10 EUR, bērniem līdz 12 g.v. ieeja bez maksas.

Latvijas autokrosa čempionāta un kausa sezona šajā gadā tiek aizvadīta sešos posmos, pieci no tiem klasiskajās autokrosa trasēs Latvijā – Brenguļu, Pilskalnu, Vecpils, Tepera un Mūsas trasēs, bet viena sacīkste kaimiņos – Pluņģes trasē, Lietuvā.

Latvijas autokrosa čempionāts un kauss 2024:
2. posms / 26. maijs / Pluņģe, Lietuva
3. posms / 6.-7. jūlijs / Pilskalnu autotrase, Jēkabpils
4. posms / 27. jūlijs / Vecpils autotrase, Vecpils
5. posms / 17.-18. augusts / Tepera autotrase, Smiltene
6. posms / 31. augusts - 1. septembris / Mūsa Raceland, Bauska