Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:148, Did:0, useCase: 3

Baumanis pēc pirmās dienas "Euro RX" posmā ieņem trešo vietu

Juris Grīns
Juris Grīns

Baumanis pēc pirmās dienas "Euro RX" posmā ieņem trešo vietu
Foto: fiaworldrallycross.com

Latvijas rallijkrosa braucējs Jānis Baumanis pēc Eiropas čempionāta atklāšanas posma Ungārijā pirmās dienas stabilizējas vadošajā trijniekā.

“Euro RX1” klasē uz starta stājās 20 dalībnieku, kā paredzēts sākotnējā pieteikumu sarakstā. Jānis pirmajai kvalifikācijai izlozēja startu trešajā no četrām grupām, ceturto starta vietu grupas ietvaros. Grupa spēcīga, jo jābrauc kopā ar spēcīgajiem Antonu Marklundu un Žanu Babtistu Dibūru, arī mazāk spēcīgajiem Alešu Fučiku un Marcinu Gagacki.

Savā braucienā Jānis finišu sasniedza otrajā vietā, Marklundam piekāpjoties par nedaudz vairāk kā četrām sekundēm. Pirmās kvalifikācijas kopsummā tas deva ceturto vietu, jo lieliskus rezultātus uzrādīja Enco Ide un Renē Minihs, iespraucoties starp zviedru un latvieti.

Otrajā kvalifikācijā Baumanis braucienu veica par 1,2 sekundēm ātrāk nekā pirmajā piegājienā, taču starp viņu un sērijas uzvarētāju Marklundu saglabājās četru sekunžu starpība. Pozīcijas ziņā Jānim uzlabojums – trešā vieta aiz Marklunda, kā arī joprojām labu sniegumu demonstrējušā Ides. Pirmā brauciena trešās vietas ieguvējs Minihs bija viens no četriem nefinišējušajiem. To vidū arī potenciāli spēcīgie Dibūrs un Ulriks Linnemans, kā arī Fučiks.

Divus braucienu summā Baumanim pēc pirmās dienas trešā vieta un 82 punkti, aiz Marklunda (100) un Ides (90). Seko Siverts Svardāls, Patriks O’Donovans un Anderss Mihalaks.

Svētdien atlikušie divi kvalifikācijas braucieni, kā arī, tā sauktais, progresijas brauciens, pēc kā tiks atsijāti labākie desmit dalībnieki. Pēc šī brauciena pusfināli un fināls. Atgādinām, ka šogad gan pasaules, gan Eiropas čempionātā ievērojami izmainīta braukšanas sistēma. Ungārijā ir pirmās sacīkstes, kad šī sistēma tiks izmēģināta reālajā cīņas režīmā. Ja pirmā diena sarūpēja vien sajauktu otrās kvalifikācijas starta sarakstu, tad svētdiena nesīs vairāk analizēšanas vērtus braucienus un rezultātus.

Trešajā kvalifikācijā Baumanis startēs ceturtajā grupā no otrās starta vietas, blakus Marklundam. Viņu grupā arī Lāslo Kiss, Mendija Auguste un Minihs.

“Euro RX3” klasē 11 dalībnieki. Pēc pirmās dienas līderis čehs Jans Černijs, seko beļģis Koens Pauvelss un polis Damjans Litvinovičs.

"Euro RX1" posma rezultāti pēc 2. kvalifikācijas:

VietaPilotsAutoPunkti
1.Antons MarklundsHyundai i20100
2.Enco IdeAudi S190
3.Jānis BaumanisPeugeot 20882
4.Siverts SvardālsVolkswagen Polo R78
5.Patriks O'DonovansFord Fiesta75
6.Anderss MihalaksVolkswagen Polo74
7.Zoltans KonšegsAudi A169
8.Tamass KaraiAudi A167
9.Marcins GagackisFord Fiesta66
10.Renē MinihsSeat Ibiza65

Izmantotie resursi:
Autocross.lv