Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:148, Did:0, useCase: 3

Lietuvieši un igauņi aicina uz krosa sacensībām latviešus

Juris Grīns
Juris Grīns

Lietuvieši un igauņi aicina uz krosa sacensībām latviešus
Foto: autocross.lv

Latvijas krosam allaž draudzīgie kaimiņi – lietuvieši un igauņi – uzaicina Latvijas sportistus uz gaidāmajām cīņām. Latvijas autokrosa braucējiem ir iespēja startēt Vilkičos paredzētā rallijkrosa satelītsacīkstes formātā, bet Tapas autotrasē Igaunijā turpināsies Baltijas kauss smagajām automašīnām.

„Autokrosa rallijkross” Lietuvā

31. maijā un 1. jūnijā Lietuvā, Vilkiču trasē notiks Rallycross Challenge Europe sacensības, kas ir, nosacīti, Eiropas B līmeņa starptautisks seriāls, savā būtībā pa vidu starp mums zināmo NEZ (Centrāleiropas gadījumā CEZ) un Eiropas čempionātu, kurš pēdējos gados Latvijas līdzjutējiem bijis īpaši aktuāls. Tas ir īsts rallijkross, kurā startē īstas rallijkrosa mašīnas. Tomēr Vilkiču posma gadījumā ir patīkams piedāvājums tiem, kuru rīcībā nav „gandrīz autošosejas” mašīnas, bet gan klasiski autokrosam sagatavoti auto.

Rīkoti izsludinājuši satelītsacīksti tieši autokrosa braucējiem un tiem, kuru tehnika neatbilst FIA rallijkrosam. Tiek uzaicināti dalībnieki ar priekšpiedziņas un aizmugures piedziņas (Klasika – motors priekšā) līdz 2000 kub. cm automašīnām, tajā skaitā arī Latvijas čempionāta 1600, 2000 Super un VAZ Klasika dalībnieki.

Starp citu, rallijkrosa RCE ieskaitē pieteikušies Mārtiņš Porietis Super 1600 klasē un Agris Brediks SuperCar. Taču nojaušams, ka uz sacīksti plāno ierasties arī Super 1600 braucēji Māris Ločmelis, Reinis Safonovs un Artis Baumanis, ja izdosies savest auto kārtībā pēc Igaunijā atklātiem defektiem.

Smago auto cīņas Igaunijā

7. jūnijā Igaunijā, Tapas autotrasē, kas atrodas Igaunijas ziemeļos, tiks aizvadīts Baltijas autokrosa kausa otrais posms smagajām automašīnām.

Divas interesantas nianses, ko min rīkotāji: pirmkārt, tiek atzīmēts, ka atšķirībā no Igaunijas dienvidu trasēm Varstu un Hinsas, Tapas trasē segums ir cietāks un līdz ar to ātrāks. Tiesa, arī akmeņaināks, tāpēc sportistiem tiek ieteikts izmantot papildu režģus mašīnu un braucēju aizsardzībai. Otra nianse – sacensību norise paredzēta ar Džokera apli, kas smagajām automašīnām būs ekstravagants elements.

Baltijas kausa izcīņa tiek vērtēta D12 un B6000 klasēm. Igauņi sola, ka tieši B6000 klase var sarūpēt interesantāko cīņu, jo trasē braukšot trīs, četri līdz šim nestartējuši dalībnieki. Kopējais skaits, cerot uz latviešu atsaucību, bagijos var sasniegt 12 dalībniekus – pilns brauciens.

Izmantotie resursi:
Autocross.lv