Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:148, Did:0, useCase: 3

Svētdien Biržos notiks Latvijas-Lietuvas rallijkrosa čempionāta otrais posms

Juris Grīns
Juris Grīns

Svētdien Biržos notiks Latvijas-Lietuvas rallijkrosa čempionāta otrais posms
Foto: Toms Paipals Photography

Svētdien Biržos, Baronu trasē tiks aizvadīts Latvijas-Lietuvas rallijkrosa čempionāta otrais posms, kas zināmā mērā būs atvadas no Latvijas līdz pat rudenim.

Šā gada seriāla kalendārs ir interesants – ar diviem posmiem Biķerniekos un Biržos tiek iesākta sezona, bet pēc tam tā pārceļas uz kaimiņvalstīm. Vasaras mēnešos tiks aizvadīti posmi igauņu Vīlandē un divreiz lietuviešu Vilkičos, bet nākamā sacīkste Latvijā vien septembra sākumā.

Biržu sacīkste specifiskās trases dēļ bieži sagādā atšķirīgus rezultātus no “ierastajiem” spēku samēriem, ko atklāj Biķernieki. Būs interesanti pavērot, kādi būs kopvērtējumi pirms čempionāta ārzemju tūres.

Pirmajā sacīkstē Biķerniekos uzvaru Yaris Cup klasē guva Linards Jasons, bet otrajam posmam pieteikts klases dalībnieku rekordskaits – 13. Lada RX klasē uzvaru guva Kristaps Martinovs, bet Biržu pieteikumā deviņi dalībnieki, gluži kā pirmajā posmā. Super 1600 klasē pirmā posma uzvara lietuvietim Rītim Gurklim, bet Biržos seši pieteikumi. Super 2000 klasē 14 pieteikumi, to vidū arī pirmā posma uzvarētājs lietuvietis Valds Mikužis. Klases iekšienē par Mikuža startu šajā klasē izcēlušās diskusijas. Mikužis nepārkāpj noteikumus, ar savu Super 1600 Eiropas līmeņa Renault Twingo startējot šajā klasē – kubatūra un citas nianses atbilst noteikumiem. Taču, jo mazāka kubatūra, jo mazāks arī automašīnai atļautais minimālais svars, kas šai Eiropas mašīnai dod ne tikai tehnoloģisko pārsvaru, bet arī svara handikapu. Pašlaik tiek uzskatīts, ka lietuvietis šajā klasē varētu būt neuzvarams. Taču, vai pret šo automašīnas/klases risinājumu ir pretinde, kas būtu sportiski godīga, grūt pateikt.

BMW RX 3000 klasē pirmajā sacīkstē uzvaru guva Māris Druva, bet Biržiem pieteikts 21 dalībnieks – par vienu mazāk nekā Rīgā. Xtreme klasē, kura šogad balansē uz dalībnieku kvoruma robežas, Biržiem pieteikti četri dalībnieki. Pirmajā posmā uzvaru guva igaunis Tēts Vare, bet, kas interesanti, Baronu cīņām viņš nav pieteicies. Supercar klasē, kurā pirmajā posmā uzvaru guva Edijs Ošs, Biržu sacīkstei pieteikti pieci dalībnieki – sastāvs nedaudz pamainījies latviešu pusē, turklāt cīņā neiesaistīties neviens no igauņiem, kuri Rīgā bija četri.

Izmantotie resursi:
Autocross.lv