Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:148, Did:0, useCase: 3

Kristofersons dominē "World RX" sestajā posmā Beļģijā

Juris Grīns
Juris Grīns

Kristofersons dominē "World RX" sestajā posmā Beļģijā
Foto: FIA World Rallycross

Dienu iepriekš nespējis iekarot pjedestālu, svētdien pasaules rallijkrosa čempionāta sestajā posmā Beļģijā, Metetas trasē pārliecinošu uzvaru izcīnīja sezonas līderis Johans Kristofersons.

Jūlijā pasaules čempionātā notika pirmie četri posmi, kas risinājās Zviedrijā, Hēljesas trasē un Ungārijā, Nīradas trasē. Trijos no tiem uzvarēja pašreizējais čempions Kristofersons, bet vienā - Niklass Gronholms. Kā pārliecinošs līderis uz Beneluksa posmu devās Kristofersons, kurš startē ar iekšdedzes motoru. Kā zināms, šajā sezonā "World RX" sacīkstēs viena daļa braucēju izmanto elektriskās mašīnas (EV), kamēr citi brauc ar tradicionālajiem dzinējiem (ICE).

Piektā posma finālā Kristofersons varēja kāpt uz pjedestāla, taču plīsusi riepa lika samierināties ar ceturto vietu finišā. Svētdien sestajā posmā zviedru pilotam viss gāja no rokas. Vispirms pirmā vieta kvalifikācijas braucienu summā, pēc tam pārliecinoša uzvara pusfinālā no pirmās starta vietas.

Fināla startā Kristofersons nosargāja vadību no sacensības labi uzsākušā Gronholma, pēc kā spēja attālinātie no sekotājiem un aizbrauca pretī uzvarai. Otrās vietas ieguvējs Kevins Hansens ar elektrisko auto zaudēja nepilnas piecas sekundes, bet trešajā vietā ierindojās Kristofersona pārstāvētās "KMS - Horse Powertrain" komandas otrs pilots Ole Kristians Veibijs. Gronholms beigās palika ceturtais, kamēr tikai piektais finišēja iepriekšējā posma uzvarētājs Timijs Hansens. Fināla "Top 6" noslēdza Klara Andersone.

Kopvērtējumā Kristofersons, kuram šī ir 44. uzvara "World RX" karjerā, tagad jau 39 punktus priekšā tuvākajam sekotājam Veibijam.

Turpat Metetā notika arī Eiropas čempionāta sacensības. "Euro RX1" klases finālā uzvarēja Patriks O'Donovans, aiz sevis atstājot Juriju Beļevski un Matē Benijo. Pēc trim no paredzētajiem četriem posmiem līderim O'Donovanam 15 punktu pārsvars pār Beļevski, bet trešajā vietā ierindojas Mika Līmatainens.

7. un 8. septembrī Portugālē, Montalegres trasē notiks pasaules rallijkrosa čempionāta septītais un astotais posms, bet sezona noslēgsies ar dubultposmu Ķīnā oktobra otrajā pusē.

6. posma fināls:

VietaPilotsKomandaAuto veidsRezultāts
1. Johans Kristofersons (Zviedrija) KMS - Horse Powertrain ICE 5 laps
2. Kevins Hansens (Zviedrija) Hansen World RX TeamEV+ 4.712s
3. Ole Kristians Veibijs (Norvēģija) KMS - Horse Powertrain ICE + 4.969s
4.Niklass Gronholms (Somija) CE Dealer TeamEV + 5.266s
5. Timijs Hansens (Zviedrija) Hansen World RX TeamEV + 5.451s
6. Klara Andersone (Zviedrija) CE Dealer TeamEV + 10.121s

PČ kopvērtējums pēc 6. posma:

     [+] [-]

, 2024-08-19 17:36, pirms 4 nedēļām
Kad nez RX atgriezīsies Biķerniekos?