Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:148, Did:0, useCase: 3

Jauna komanda mērķē uz tituliem pasaules rallijkrosa čempionātā

Juris Grīns
Juris Grīns

Jauna komanda mērķē uz tituliem pasaules rallijkrosa čempionātā
Foto: dirtfish.com

Matiasa Ekstroma vienība EKS un Džoelam Kristofersonam piederošā "JC Raceteknik" ir apvienojusi spēkus, izveidojot jaunu komandu, un 2021. gada sezonā tā piedalīsies pasaules rallijkrosa čempionātām mērķējot uz pirmo vietu abās kopvērtējuma ieskaitēs.

Pagājušajā sezonā “JC Raceteknik” pasaules čempionātā startēja ar nosaukumu “KYB Team JC”, izmantojot EKS darbnīcā tapušos 2019. gada modeļa “Audi” spēkratus, bet Ekstroms un Robins Larsons nodrošināja čempiontitulu komandu ieskaitē. Jāpiebilst, ka komandai jau bija noslēgta vienošanās ar Jāni Baumani, taču, saistībā ar situāciju, ko radīja “Covid-19” izplatība, latviešu autosportists plānus nevarēja īstenot, un viņa vietā startēja Ekstroms.

Ekstroms savu EKS komandu izveidoja 2014. gadā un vairākas sezonas tā bija “Audi” rūpnīcas komanda, taču pēc šī atbalsta zaudēšanas tā uz pilnu slodzi vairs pasaules čempionātā nav piedalījusies. Tagad Ekstroms un Kristofersons izveidojuši komandu “EKS JC”, kas šogad aizvadīs pilnu “World RX” sezonu. Vēl gan nav zināms, kuri būs vienības piloti, jo Ekstroms iepriekš izteicās, ka šogad pilnībā koncentrēsies dalībai “Extreme E” rallijreida čempionātā. Tiesa, nav izslēdzama viņa startēšana rallijkrosā.

“Mums ar Matiasu ir līdzīga domāšana un pieeja sportam,” skaidro Kristofersons, kurš būs jaunizveidotā projekta vadītājs. “Tieši tāpēc jau līdzšinējā sadarbība bijusi tik veiksmīga, un tas kļuva par labu pamatu spēku apvienošanai nākotnē. Šogad fokusēsimies uz pasaules rallijkrosa čempionātu, kur gribam uzvarēt gan komandu, gan pilotu ieskaitē. Tāpat raugāmies citu projektu virzienā, lai paplašinātu savu darbību arī citās disciplīnās.”

Ekstroms “EKS JC” komandu pārstāvēs drīzumā gaidāmajā pasaules rallija čempionāta posmā “Arctic Rally Finland”, kur startēs ar “Škoda Fabia R5” mašīnu.

“No šī brīža Džoels rūpēsies par visiem EKS un “JC Raceteknik” kopīgajiem projektiem – rallijkrosu, ralliju, kroskartiem un visiem citiem, kur startēsim,” saka divkārtējais DTM čempions un 2016. gada pasaules rallijkrosa titula ieguvējs Ekstroms. “Tāpat jau domājam par elektrisko mašīnu sacīkstēm, un agrāk vai vēlāk mūsu darbnīcā būs gatavs pilnībā ar elektrību darbināms auto.”

Jaunais pasaules rallijkrosa čempionāta promoters jau 2022. gadā vēlas “Supercar” mašīnas aizstāt ar elektriskajiem spēkratiem.

Izmantotie resursi:
4rati - 4rati