Layout: current: getContentLayoutLoad (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayoutLoad (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:148, Did:0, useCase: 3

Minirallijā "Latvija" startēs arī Eiropas rallija vicečempioni Sesks/Francis

Juris Grīns
Juris Grīns

Jau šajā nedēļas nogalē tiks aizvadīts Latvijas minirallija kausa izcīņas noslēdzošais posms "Latvija 2023", kuram pieteikušās vairāk par 100 ekipāžām. Starp dalībniekiem būs arī Eiropas rallija čempionāta šīs sezonas otrās vietas ieguvēji Mārtiņš Sesks/Renārs Francis.

Vēl pirms pusotras nedēļas Sesks/Francis izcīnīja trešo vietu Eiropas čempionāta finālposmā "Rally Hungary", sezonas kopvērtējumā nodrošinot vicečempionu titulu. Savukārt jau šonedēļ viņus redzēsim uz starta minirallijā "Latvija", turklāt ar tādu pašu mašīnu, kas tiek izmantota lielajā rallijā - pasaules klases "Škoda Fabia RS Rally2".

Jāatgādina, ka pirms gada minirallijā "Latvija" Sesks/Francis startēja ar "Škoda Fabia Rally2-Kit" automašīnu, kas nav tik jaudīga, un izcīnīja uzvaru.

Pēc ilgāka pārtraukuma trasē varēsim redzēt arī rallija veterānu Aivi Egli, kurš apvienosies ekipāžā ar Juri Vilmani un sēdīsies pie "Ford Fiesta Proto" stūres. Pēdējo rallija sezonu Egle aizvadīja pirms desmit gadiem un kopš tā laika rallija trasēs bijis redzams vien dažas reizes.

Tāpat minirallijā uz starta izies tādas ekipāžas kā Miks Ķenavs/Kristaps Skrodis ("Mitshubishi Lancer Evo VI"), Matīss Mežaks/Miķelis Mežaks ("SRT Proto 02"), Ralfs Sirmacis/Armands Bite (BMW) un daudzas citas.

Ar pilnu dalībnieku sarakstu (109 ekipāžas) var iepazīties šeit: https://minirallijs.lv/registracija/

Minirallijs "Latvija" tiks aizvadīts sestdien, 21. oktobrī, Biķernieku trasē. Dalībniekiem paredzēti divi dažādi asfalta seguma ātrumposmi, kas katrs būs jāveic trīs reizes – kopumā seši ātrumposmi 23.5 kilometru garumā.

Izmantotie resursi:
www.4rati.lv