Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:148, Did:0, useCase: 3

Minirallijam "Latvija" pieteikušās 100 ekipāžas

Juris Grīns
Juris Grīns

Minirallijam "Latvija" pieteikušās 100 ekipāžas
Foto: Raimonds Volonts

"ERST Finance" Latvijas kausa izcīņas minirallijā piektajam un 2024. gada sezonas noslēdzošajam posmam – minirallijam "Latvija" – pieteikušās kopumā 100 ekipāžas. Sacensību norise paredzēta 26. oktobrī Rīgā, Biķernieku trasē, kur dalībniekiem būs izveidoti septiņi asfalta seguma ātrumposmi, ar kopējo distanci 25,25 km garumā.

Minirallija “Latvija” dalībnieki par uzvaru sacentīsies sestdien, 26. oktobrī, kopumā 11 dažādās ieskaites klasēs – “2WD Rookie”, “4WD Rookie”, “1600”, “2000”, “2WD”, “4WD”, “4WD+”, “2WD Open”, “4WD Open”, “Buggy”, “Studenti”, kā arī “Komandu ieskaitē”.

Minirallija “Latvija” starts sestdien paredzēts plkst. 10.00, autosportistiem uzsākot cīņu par uzvaru izveidotajos ātrumposmos – dienas laikā vispirms trīs reizes būs jāveic divi ātrumposmi (3,75km un 3,50km), bet minirallija noslēgumā, jau krēslas apstākļos, būs jāveic cits 3,50km garš ātrumposms, kas identiskā konfigurācijā tiks izmantots arī rallijsprinta “Latvija” sacensībās. Minirallija “Latvija” ekipāžām paredzēti septiņi ātrumposmi ar 25,25 km garu sportisko distanci un jaunām sekcijām, kas skatītājiem ļaus astoņu stundu garumā sekot līdzi saviem favorītiem un viņu gaitām Biķernieku trases ātrumposmos.

Ātrumposmos startēs 100 ekipāžas – 37 no tām izmantos pilnpiedziņas automašīnas, 60 startēs ar vientilta piedziņas automašīnām, bet vēl 3 ekipāžas dalībai minirallijā izmantos bagijus. No 100 ekipāžām 96 pārstāvēs Latviju, minirallijā “Latvija” piedaloties arī ārvalstīs licencētiem autosportistiem – divām ekipāžām pārstāvot Igauniju, bet pa viena pārstāvot Poliju un Nīderlandi. Visplašāk pārstāvēta būs “2WD Rookie” ieskaites klase, kurā par uzvaru sacentīsies 20 ekipāžas.

Starp dalībniekiem būs atrodami gan minirallija kausa izcīņas vadošās ekipāžas, gan iesācēji, gan autosportisti, kuri guvuši pieredzi arī Latvijas rallija čempionātā – tā, piemēram, sacensībās varēsim sastapt arī Latvija rallija čempiontitulu izcīnījušo Emīlu Blūmu, kurš šoreiz iejutīsies stūrmaņa lomā – pilota lomā būs viņa mehāniķis Gatis Gedroics.

Dalībnieku saraksts: https://minirallijs.lv/registracija/

Atbilstoši “ERST Finance” Latvijas kausa izcīņas minirallijā punktu skaitīšanas sistēmai – par uzvaru sacensībās iespējams iegūt maksimāli 60 punktus. Tādējādi līdz šim notikušajos minirallija kausa izcīņas četros posmos, uzvaru sezonas kopvērtējumā nodrošinājušas vien divas ekipāžas – Edgars Bērziņš / Andis Veinbergs (“2WD Open”) un Oskars Pugovičs / Tenis Ševčenko (“2000”). Tikmēr deviņās citās ieskaites klasēs gaidāma spēkošanās ne vien par uzvaru minirallijā “Latvija”, bet arī par punktiem “ERST Finance” Latvijas kausa izcīņas minirallijā sezonas kopvērtējumā.

Ar pilnu dalībnieku sarakstu, kā arī ar sacensību papildu nolikumu iespējams iepazīties “ERST Finance” minirallija kausa interneta vietnē Minirallijs – 2024. gada Latvijas kausa...

Tāpat visiem minirallija “Latvija” dalībniekiem atgādinām, ka dienu pirms minirallija “Latvija” sacensību norises iespējams piedalīties Biķernieku trasē organizētos testos.

Visiem minirallija “Latvija” dalībniekiem, skatītājiem un interesentiem norādām, ka pēc pieteikumu pieņemšanas termiņa beigām ir veiktas izmaiņas sacensību norises grafikā, saīsinot automašīnu apkopei servisa parkā paredzēto laiku, attiecīgi mainoties arī ātrumposmu sākumlaikiem.