Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:148, Did:0, useCase: 3

Mikelsens Azoru rallijā spraigā duelī uzveic Sordo, Lukjaņuks atkal izstājas

Juris Grīns
Juris Grīns

Mikelsens Azoru rallijā spraigā duelī uzveic Sordo, Lukjaņuks atkal izstājas
Andreass Mikelsens. Foto: fiaerc.com

Aizraujošā duelī par Eiropas rallija čempionāta piektā posma uzvarētāju Portugālei piederošajās Azoru salās šodien kļuva sezonas līderis, norvēģis Andreass Mikelsens, kuram izdevās uzveikt vecmeistaru Daniju Sordo. Tikmēr Aleksejs Lukjaņuks, kuru neveiksmes vajāja jau vakar, piedzīvoja izstāšanos un jau trīs posmus pēc kārtas nav sasniedzis finišu.

Pēc piektdien ļoti grūtos apstākļos veiktajiem sešiem dopiem, šodien sportisti mēroja vēl septiņus ātrumposmus pa sarežģītajiem Azoru zemes ceļiem.

Dienu kā līderis ar četru sekunžu pārsvaru uzsāka pieredzējušais WRC pilots Danijs Sordo, kuram šīs bija pirmās ERC sacīkstes karjerā, bet Mikelsens ieņēma otro vietu. Uzvarot pirmajos divos šīs dienas ātrumposmos, Mikelsens izvirzījās vadībā, bet tad atkal divreiz ātrākais bija Sordo, pirmo pozīciju atgūstot. Izšķirošais bija 11. ātrumposms, kurā Mikelsens spēja būt astoņas sekundes ātrāks par savu sīvāko konkurentu, pēc tam sekoja norvēģu pilota uzvaras arī pēdējos divos ātrumposmos un uzvara pār spāni Sordo ar 14 sekunžu pārsvaru.

Mājinieks Rikardu Moura, kurš bija līderis lielāko daļu piektdienas, vakardienas izskaņā no pirmās vietas atkrita uz trešo, bet šodien pēdējā ātrumposmā uzmeta kūleni, kā rezultātā uz trešo vietu pacēlās spāņu autosportists Efrēns Ljarena, bet viņš pats finišu sasniedz kā ceturtais. Priekšā esošajiem zaudējot vairākas minūtes, piekto vietu guva polis Mikolajs Marčiks.

Pašreizējais Eiropas čempions Lukjaņuks pēc riepas plīsuma un avārijas, kas gan beidzās salīdzinoši veiksmīgi, piektdienas izskaņā bija septītais, bet šodien jau pirmajā ātrumposmā divreiz saskārās ar plīsušām riepām. Pirmo viņš nomainīja, bet vairāk rezerves riteņu nebija, tādēļ nācās izstāties. Arī iepriekšējos divos posmos viņam finišu sasniegt neizdevās un tas krietni iedragā sportista izredzes arī šogad izcīnīt titulu.

“Riepas divas reizes lēni sāka nolaist gaisu,” skaidro Lukjaņuks. “Pirmo reizi to sajutu ātrumposma vidū un domāju, ka varbūt jābrauc līdz finišam. Sapratu, ka tā zaudēsim 40-50 sekundes, bet iepriekš bijušas problēmas braucot ar cauru riepu, tādēļ nolēmām to nomainīt. Noskaņojums bija sabojāts, jo sapratām, ka šodien par punktiem nevarēsim cīnīties, bet ātrumposma beigās jutu, ka vēl viena aizmugurējā riepa lēnām sākusi laist gaisu un pēdējā līkumā tas jau bija pavisam skaidrs. Plāns bija braukt tik ātri, cik vien iespējams, tādēļ bijām paņēmuši tikai vienu rezerves riteni.”

Pēc šī posma Mikelsenam jau 136 punkti, bet uz otro vietu ar 102 punktiem pacēlies Ljarena, kamēr 95 punkti Marčika kontā. Lukjaņuks ir ceturtais, bet vien ar 65 punktiem “kabatā”.

ERC2 klasē trešo vietu Azoru rallijā izcīnīja Dmitrija Feofanova un latviešu stūrmaņa Normunda Kokina ekipāža, kas kopējos rezultātos ieņēma 14. vietu.

Arī nākamās Eiropas čempionāta sacīkstes notiks Portugālē, taču kontinentālajā daļā, kad no 1. līdz 3. oktobrim tiks aizvadīts grants rallijs “Serras de Fafe e Felgueiras”.

Azoru rallija rezultāti:

VietaPilotsAutoRezultāts
1.Andreass MikelsensŠkoda Fabia Rally2 evo2:32:31.5
2.Danijs SordoHyundai i20 R5+14.8
3.Efrēns LjarenaŠkoda Fabia Rally2 evo+1:06.5
4.Rikardu MouraŠkoda Fabia Rally2 evo+1:09.7
5.Mikolajs MarčiksŠkoda Fabia Rally2 evo+3:05.0
6.Umberto SkandolaHyundai i20 R5+4:03.0
7.Luišs Regu juniorsŠkoda Fabia Rally2 evo+5:19.7
8.Benito Gerra juniorsŠkoda Fabia Rally2 evo+6:50.3
9.Rafaels BoteljuŠkoda Fabia R5+9:25.9
10.Havjērs Pardo SiotaSuzuki Swift R4LLY S+13:21.6

ERC kopvērtējums:

VietaPilotsPunkti
1.Andreass Mikelsens136
2.Efrēns Ljarena102
3.Mikolajs Marčiks95
4.Aleksejs Lukjaņuks67
5.Norberts Hercigs67
6.Kreigs Brīns43
7.Nikolajs Grjazins39
8.Džandomeniko Baso39
9.Jans Kopeckis39
10.Eriks Caiss34

Izmantotie resursi:
4rati - 4rati