Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:148, Did:0, useCase: 3

Kristofersons avarē, Gronholms Rīgā izcīna pirmo uzvaru šosezon

Juris Grīns
Juris Grīns

Kristofersons avarē, Gronholms Rīgā izcīna pirmo uzvaru šosezon
Niklass Gronholms. Foto: Facebook.com/NiclasGronholm68

Pēc tam, kad pirmajos trīs posmos pasaules rallijkrosa čempionātā RX1 klasē uzvaras savā starpā bija sadalījuši brāļi Hanseni, šodien Rīgā, Biķernieku trasē finālbraucienā pirmo uzvaru sezonā guva Niklass Gronholms. Timijs Hansens šoreiz ieņēma otro vietu, bet Kevins Hansens finišēja trešajā vietā.

Pirmajā kvalifikācijā absolūti ātrākais bija pašreizējais pasaules čempions Johans Kristofersons, otrajā kvalifikācijā labāko rezultātu sasniedza pirms vairākiem gadiem par čempionu kļuvušais Matiass Ekstroms, kuram šīs ir pirmās “World RX” sacīkstes šogad, bet trešajā kvalifikācijā jau labākais bija Gronholms. Summā pirmo vietu ieņēma “GRX-SET” komandu pārstāvošais Gronholms, kurš pirms tam pirmajās divās sesijās bija sasniedzis trešo un piekto laiku, kamēr “Hansen” komandas braucējiem summā nākamās pozīcijas – Timijs Hansens otrais, bet Kevins bija trešais.

Pirmajā pusfinālā uzvaru sasniedza Kristofersons, kuram tikai nepilnu sekundi zaudēja Timijs Hansens, bet kā trešais finālam kvalificējās Kristiāns Sabo. Ekstromam atgriešanās reizē nācās samierināties ar piekto vietu un netikšanu tālāk. Gronholms tikmēr triumfēja otrajā pusfinālā, aiz sevis atstājot Timo Šaideru, kamēr kā trešais finālā tika Kevins Hansens.

Fināla sākumā, pēc sadursmes cīņā par pirmo vietu, barjerā ietriecās Kristofersons, kurš turpināja braukt, bet bija pēdējais, kamēr līderpozīciju pārņēma Gronholms, kuram sekoja brāļi Hanseni. Sešus apļus garajās sacīkstēs Gronholms uzvarēja pārliecinoši, ar četru sekunžu pārsvaru pār tuvāko sekotāju, bet abu brāļu cīņā Timijs bija pārāks par Kevinu. Ceturtajā vietā finišēja Sabo, piektais, atpaliekot apli, bija Kristofersons, bet Šaiders jau sākumā piedzīvoja izstāšanos.

Šis bija pasaules rallijkrosa čempionāta ceturtais posms, bet turpat Biķernieku trasē jau rīt notiks piektais posms, cīņām atsākoties no jauna.

Pēc šīm sacensībām Timijs Hansens saglabā vadību sezonas kopvērtējumā, 11 punktus viņam zaudē Kevins Hansens, bet tālāk seko Kristofersons, kuram tikai punkta attālumā nu pietuvojies Gronholms. Tālu neatpaliek arī Sabo.

Fināla rezultāti:

VietaPilotsKomandaAutoApļiRezultāti
1.Niklass GronholmsGRX-SET World RX TeamHyundai i2064:59.350
2.Timijs HansensHansen World RX TeamPeugeot 2086+4.641
3.Kevins HansensHansen World RX TeamPeugeot 2086+6.034
4.Kristiāns SaboGRX-SET World RX TeamHyundai i206+7.209
5.Johans KristofersonsKYB EKS JCAudi S15+1 aplis
6.Timo ŠaidersAll-Inkl.com Münnich MotorsportSeat Ibiza1+5 apļi

PČ kopvērtējums:

VietaPilotsAutoRezultāts
1.Timijs HansensPeugeot 208107
2.Kevins HansensPeugeot 20896
3.Johans KristofersonsAudi S181
4.Niklass GronholmsHyundai i2080
5.Krsitiāns SaboHyundai i2075
6.Kevins AbringsRenault Mégane RS67
7.Timo ŠaidersSeat Ibiza48
8.Enco IdeAudi S146
9.Juha RitkonensFord Fiesta34
10.Renē MinihsSeat Ibiza16

     [+] [-]

, 2021-09-18 20:30, pirms 3 gadiem
Žēl #1 Kristofersona,bet kopumā vāja gonka no sportiskās intrigas viedokļa!!!