Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:148, Did:0, useCase: 3

Baumanis uzvar pēdējā posmā, Nitišs kļūst par NEZ čempionu

Juris Grīns
Juris Grīns

Baumanis uzvar pēdējā posmā, Nitišs kļūst par NEZ čempionu
Baumanis vadībā pār Nitišu. Foto: Markelevicius Automoto Photography

Vilkiču trasē Lietuvā aizvadīts NEZ Baltijas rallijkrosa čempionāta pēdējais posms. Latvijas sportistiem labi rezultāti, tostarp divas uzvaras – Jāņa Ikera (Super 2000) un Jāņa Baumaņa (Xtreme) izpildījumā.

Super 2000 klasē deviņu dalībnieku konkurencē dienas garumā Ikers, Maija Stakena un lietuvieši Deivis Vareika un Mindaugs Sidabrs spēkojās par uzvaru. Finālā Ikers izvirzījās vadībā, noturot šo rezultātu līdz finišam. Tikpat drošu otro vietu sasniedza Vareika, bet par trešo pozīciju norisinājās sīva cīņa starp savā māju trasē lieliski braukušo Sidabru, Stakenu un Valdu Mikuži. Pēc sava Džokera apļa Maija iesprūda aiz Sidabra, neatrodot ceļu garām lietuvietim. Finišā Mindaugs trešais, Stakena ceturtā.

Xtreme klasē pēdējā posma punktus bija ieradušies sadalīt vien četri dalībnieki, to vidū arī Latvijas braucēji Jānis Baumanis un kopvērtējuma līderis Reinis Nitišs. Abi latvieši dominēja dienas garumā. Nitišs uzvarēja pirmajā kvalifikācijā, bet Baumanis pārliecinoši pārņēma līderpozīciju nākamajos braucienos, kas norisinājās vai nu lietusgāžu pavadībā, vai mainīgā, žūstošā trasē. Jānis uzvarēja atlikušajās kvalifikācijās, un par mata tiesu – 0,2 sekundēm – bija priekšā Nitišam arī fināla finišā. Reinim gan ar šo rezultātu pietiek sezonas kopvērtējuma uzvarai. Savukārt sumināms Baumaņa progress sezonas garumā. Jānis Igaunijas čempionāta pirmajos posmos bija vidējās pozīcijās (otrā desmita beigu vietas), bet iepriekšējā cīņā pagājušajā nedēļā prata sasniegt piekto vietu Vasalemmā. Lietuvas posmā uzveikt Nitišu ir vēl viens rezultāts, kas apliecina, ka Baumanim izdevies pārlauzt sezonas gaitu.

Super 1600 klasē Mārtiņš Spīķis bija viens no uzvaras pretendentiem gan pēdējā posmā, gan sezonā kopumā. Septiņu dalībnieku konkurencē viņš savās grupās braucienus noslēdza trijniekā. Cīņu par kopvērtējuma uzvaru iznīcināja fināla starts, kurā kāds no konkurentiem izstūma Mārtiņu no trajektorijas, pēc kā Spīķim neizdevās pakāpties augstāk par ceturto vietu. Raksta brīdī rezultāti vēl provizoriski, tomēr šķiet, ka incidents būs atņēmis Mārtiņam uzvaru NEZ Baltijas čempionātā.

4WD/Supercar klasē Latviju pārstāvēja Edijs Ošs un Jānis Veģeris. Abi godam cīnījās kvalifikācijās, pretojoties lietuviešu favorītam, Eiropas čempionāta dalībniekam Pauļum Pleskovam un citiem Lietuvas un Igaunijas braucējiem. Septiņu dalībnieku konkurencē abi iekļuva finālā. No starta vadībā izrāvās igaunis Maiko Tamms, taču vēlāk viņu apspēlēja Pleskovs, gūstot drošu uzvaru. Tamms nosargāja Oša uzbrukumus cīņā par otro vietu, turpat aiz abiem finišu sasniedza arī Veģeris.

Citās klasēs Latvijas sportisti šajā posmā nestartēja. Touringcar klasē divu dalībnieku konkurencē uzvaru guva igaunis Rauno Rapu, bet Lietuvas čempionāta Junior 1000 klasē uzvara Skaistei Prašukaitei.

     [+] [-]

, 2021-08-17 22:15, pirms 3 gadiem
Principā, Reinis varbūt nav slikts puika, bet, vai nu WRX līmenis nav bijis pārāk augsts tieši braukšanas ziņā(pamatā mašīnu ņiprums) , vai Reinim vairāk japiestrādā
Protams, 4 bagiji nav rādītājs, bet tad Baumanis ir ļoti labs amatieris 😉💪