Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:148, Did:0, useCase: 3

Dubultas likmes: "World RX of Rīga" būs pieejams divreiz vairāk punktu

Juris Grīns
Juris Grīns

Dubultas likmes: "World RX of Rīga" būs pieejams divreiz vairāk punktu
Foto: fiaworldrallycross.com

FIA pasaules rallijkrosa čempionāts šonedēļ viesojas Latvijā. 18. un 19. septembrī Biķernieku trasē notiks Ferratum World RX of Rīga dubultposms, kura laikā būs iespēja izcīnīt divreiz vairāk punktu kā ierastā sacensību nedēļas nogalē. Likmes ir dubultojušās!

Sezonas pirmajos trīs posmos pieredzēts sensacionāli daudz notikumu, kuru rezultātā pie uzvarām Holjesā un Lojakā tika 2019. gada pasaules čempions Timijs Hansens, bet pirms tam Katalonijā triumfēja viņa jaunākais brālis Kevins, pa abiem Hansen World RX Team komandai izcīnot trīs dubultuzvaras.

Un tomēr, nevarētu teikt, ka viss sezonas sākums aizritējis tika Hansenu zīmē. Pirmajos posmos tempa ziņā ar Hanseniem regulāri cīkstējās KYB EKS JC pārstāvis Johans Kristofersons, taču veiksme līdz šim nav bijusi viņa pusē. Trīskārtējam pasaules čempionam nācās krietni pacīnīties, lai sasniegtu trešo vietu Katalonijā, pēc diskvalifikācijas pirmajā kvalifikācijā par nepievienotu datu sensoru. Sāli brūcēm piebēra cauras riepas Zviedrijā un transmisijas defekts Francijā, divus posmus pēc kārtas liedzot Kristofersonam sasniegt finālu.

Zviedru sportistam Biķernieku trasē gan klājies ļoti labi, kopš 2017. gada izcīnot trīs uzvaras. Šajā nedēļas nogalē Kristofersons cer pagriezt veiksmi par labu sev un atgriezties cīņā par ceturto čempiona titulu. “Veiksme nav bijusi mūsu pusē. Situācija čempionāta kopvērtējumā kļuvusi smaga. Koncentrējamies uz nākotni, lai uzlādētu spēkus un būtu gatavi cīņām Rīgā,” pirms sacensībām komentē Johans Kristofersons.

Francijā Niklass Gronholms izcīnīja GRX-SET World RX Team pirmo pjedestālu šosezon, esot pie pilnīgi pārliecināts, ka ātrums bija pietiekams arī uzvarai. Somu sportists ir vēl viens pretendents uz triumfu trasē, kur pirms diviem gadiem finālā izcīnīja otro vietu.

Otru Hyundai i20 automašīnu vada Kristians Sabo, kurš ir viens no tikai četriem braucējiem, kuram izdevies iekļūt finālā visos trīs šogad notikušajos posmos. Ungāru braucēja apskaužamā stabilitāte ļauj viņam Latvijā ierasties kā kopvērtējuma trešās pozīcijas īpašniekam. Atgādināsim, ka Sabo reiz izdevies uzvarēt Biķernieku trasē, 2017. gadā liekot pamatus Eiropas čempiona titulam Super 1600 ieskaitē (tagad Euro RX3).

Lielisku sniegumu šosezon demonstrējis Kevins Abrings. Iestrēgšana aiz lēnākiem braucējiem liedza pacīnīties par spožu panākumu Zviedrijā. Abringa un Unkorrupted komandas Renault Mégane pierāda, ka pirmā uzvara drīzāk ir jautājums ‘Kad?’, nevis ‘Vai?’.

Divkārtējais DTM čempions Timo Šeiders ir vēl viens braucējs, ar kuru konkurentiem būs jārēķinās Rīgā. Šoreiz vācietis ticis pie plašu ažiotāžu izraisījušā komandas biedra Matiasa Ekstroma, kurš atgriezies čempionātā tieši uz šo Latvijā notiekošo dubultposmu.

“Esmu sajūsmā par došanos uz Rīgu,” skaidro Matiass Ekstroms. “Mašīna pēdējā laikā uzvedās ļoti labi. Man ļoti patīk trase Rīgā, kā arī fakts, ka šis būs dubultposms, nozīmē, ka mums būs daudz laika, ko pavadīsim trasē. 600 zirgspēku un 1000 ņūtonmetru padara tās par ātrākajām mašīnām, ar kurām braukt un uzturēt sevi gatavu sacensībām. Darīšu visu, kas ir manos spēkos, lai Rīgā izcīnītu trofeju ALL-INKL.COM Muennich Motorsport komandai, jo viņi par to cīnās ilgu laiku un ir to tiešām pelnījuši. Mums būs divas izdevības šajā nedēļas nogalē, lai sasniegtu šo rezultātu.”

Fanu mīlulis Andreass Bakeruds Francijā palika bez uzvaras dzinēja problēmu, lai gan finiša karogs bija pārredzamā attālumā. FIA Eiropas čempionāta dalībnieku vidū Bakeruds ir starp galvenajiem favorītiem uz uzvaru arī Ferratum World RX of Rīga, kur uz starta stāsies arī divi braucēji no Latvijas – Jānis Baumanis un Edijs Ošs.

Bakeruds, kurš pasaules čempionātā izcīnījis uzvaru 11 posmos, ESMotorsport komandā apvienojis spēkus ar Jāni Baumani, kuram pašam ir lieliska pieredze pasaules čempionātā. Vietējo fanu atbalsts pavadīs arī Ediju Ošu, kurš arī sacensībās piedalīsies ar Škoda Fabia automašīnu.

Holjesas posma uzvarētājs Tomass Brintesons ir atgriezies, lai atgūtu vadību čempionāta kopvērtējumā pēc Lojakas posma izlaišanas. Tamass Karai no aizmugures lieliski aizcīnījās līdz trešajai vietai Francijā un, līdzīgi kā Marcins Gagackis pie Ford Fiesta stūres, centīsies sagādāt kādu pārsteigumu arī Rīgā.

Izaicinājumu iepriekš minētajiem konkurentiem pēc starta mājas posmā metīs francūži Fabiens Paijē un Andrea Dubors. ‘Trīs lietas – labas lietas’ izteicienu centīsies pierādīt Paijē, jo Zviedrijā noskrūvējies ritenis liedza izcīnīt pirmo starta rindu finālā, bet akumulatora problēmas liedza tikt pie otrās vietas dzimtenē.

Pirmās kvalifikācijas sākums sestdien paredzēts plkst. 12:00. Visi elpu aizraujošie braucieni no Ferratum World RX of Rīga tiks straumētas tiešsaistē HD kvalitātē šogad izveidotajā inovatīvajā RX+ platformā. Šī platforma abonentiem sniedz vienreizēju izdevību izbaudīt no visdažādākajiem rakursiem, ar padziļinātām analīzēm uz jebkādas viedierīces, ielūkojoties rallijkrosa virtuves aizskatuvē ar ekskluzīvām intervijām.

Lai gan šis ir maksas pakalpojums, tieši šobrīd tas pieejams ar 60% atlaidi, un visas sezonas abonements, kura pilna cena ir €49,99, nu pieejams par €19,99. Tāpat interesentiem pieejams arī īpašs piedāvājums tikai uz Ferratum World RX of Rīga dubultposmu ar pieeju līdz 27. septembrim. Tas rallijkrosa skatītājiem pieejams par €7,99.

Ieejas biļetes uz 18.-19. septembrī Rīgā, Biķernieku trasē notiekošo Ferratum World RX of Rīga iespējams iegādāties Biļešu Paradīze tirdzniecības vietās, kā arī internetā Īsta biļešu paradīze - biļetes uz vairāk nekā...

PČ kopvērtējums RX1 klasē pirms posmiem Rīgā:

VietaPilotsValstsPunkti
1.Timijs HansensZviedrija85
2.Kevins HansensZviedrija75
3.Kristiāns ŽaboUngārija58
4.Johans KristofersonsZviedrija57
5.Kevins AbringsNīderlande55
6.Niklass GronholmsSomija51
7.Enco IdeBeļģija37
8.Timo ŠaidersVācija31
9.Juha RitkonensSomija25
10.Renē MinihsVācija16
11.attila MozersUngārija13
12.Peters HedstrēmsZviedrija11
13.Olijs O'DonovansĪrija10
14.Ervē KnapiksFrancija9
15.Tamāss KāraiUngārija9
16.Olivers BenetsApvienotā Karaliste8
17.Mendija AugustaVācija4
18.Patriks ŽilermsFrancija2
19.Dans ĒbergsZviedrija1
VietaKomandaValstsPunkti
1.Hansen World RX TeamZviedrija160
2.GRX-SET World RX TeamSomija109
3.KYB EKS JCZviedrija94

Izmantotie resursi:
Ferratum World RX of Rīga | FIA pasaules...