Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:148, Did:0, useCase: 3

Sesks un Francis atgriežas pēc avārijas un uzvar Beļģijas JWRC pēdējā ātrpumposmā

Agris Suveizda

Sesks un Francis atgriežas pēc avārijas un uzvar Beļģijas JWRC pēdējā ātrpumposmā
Mārtiņš Sesks (priekšplānā) un Renārs Francis. Foto: Arturs Igaveņš

LETA. Latvijas rallija braucējs Mārtiņš Sesks un stūrmanis Renārs Francis svētdien pasaules rallija čempionāta (WRC) junioru klasē Beļģijas posmā uzvarēja pēdējā ātrumposmā, taču kopvērtējumā junioru konkurencē ieņēma pēdējo vietu.

17.ātrumposmā Sesks kopā ar Franci ierindojās trešajā vietā, 18.posmā bija otrie aiz īra Viljama Kreitona,19. posmā finišēja pēdējie (sestie), bet noslēdzošajā sacensību ātrumposmā viņš junioru konkurencē uzvarēja, sasniedzot 19. labāko rezultātu kopējā konkurencē. Posma kopvērtējumā Sesks palika pēdējā - sestajā - vietā, bet kopējā konkurencē viņam avārijas otrajā sacensību dienā dēļ 70.vieta 73 ekipāžu konkurencē.

Jau ziņots, ka pēc septiņiem piektdienas ātrumposmiem latvieši ieņēma piekto vietu junioru klasē sešu ekipāžu konkurencē, bet sestdienas pirmajā ātrumposmā Seska ekipāža iebrauca grāvī un izstājās no otrās dienas sacensībām. Sesks par katru izlaisto ātrumposmu saņēma desmit minūšu sodu. Visi šīs klases sportisti startē identiskās "Ford Fiesta Rally4" automašīnās.

Par posma uzvarētāju kļuva "Hyundai Shell Mobis" pilots beļģis Tjerī Nevils. Viņš par 30,7 sekundēm apsteidza komandas biedru īru Kreigu Brīnu un par 43,1 sekundi - divkārtējo Latvijas čempionu somu Kalli Rovanperu ("Toyota Gazoo"), kurš pēdējā sacensību dienā apsteidza komandas biedru britu Elfinu Evansu ("Toyota Gazoo"). "Hyundai Shell Mobis" pilots igaunis Ots Tenaks finišēja sestais, uzvarētājam zaudējot trīs minūtes un 46,5 sekundes.

Latvijas rallija braucējs pirmajā JWRC posmā Horvātijā bija otrais, otrajā etapā Portugālē izcīnīja uzvaru, bet trešajā posmā Igaunijā ierindojās trešajā vietā. Pirms Beļģijas posma Sesks JWRC kopvērtējumā ar 67 punktiem bija otrajā vietā, par četriem punktiem atpaliekot no Pajari. Trešais ar 56 punktiem bija Ārmstrongs. LMT Autosporta akadēmijas ekipāža Sesks/Francis ir līdz šim vienīgie Latvijas rallisti, kuri kāpuši uz JWRC goda pjedestāla augstākā pakāpiena. Pērn trijos no četriem sacensību posmiem ekipāža finišēja labāko trijniekā.

JWRC klases autosportisti sezonu noslēgs Spānijā (14.-17.oktobrī).

Izmantotie resursi:
LETA

  +1 [+] [-]

, 2021-08-15 19:15, pirms 3 gadiem
Kas tas par daun-ismu, pēc aizvadītiem mačiem rakstīt par iepriekšējo kopvērtējuma stāvokli, nepieminot jauno?

     [+] [-]

, 2021-08-16 00:06, pirms 3 gadiem
Damokla zobens rakstīja: Kas tas par daun-ismu, pēc aizvadītiem mačiem rakstīt par iepriekšējo kopvērtējuma stāvokli, nepieminot jauno?
visar motoru sportā viņi te rakstīt nejēdz..

normāli ielikt tabulas pat nemāk ar rezultātiem..